Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yaşam 17 Nisan 2024 - 16:46 Yorum: 0

Dörtyol kavşağı için proje

Erzincan Belediyesi ile KUDAKA arasında Dörtyol mevcut durum analizi ve ulaşım senaryolarının oluşturulması teknik destek projesi imzalandı.Erzincan’da, kent içi ulaşımda önemli aksların birleşim noktasında yer alan Dörtyol kavşağı içi...

Dörtyol kavşağı için proje

Erzincan Belediyesi ile KUDAKA arasında Dörtyol mevcut durum analizi ve ulaşım senaryolarının oluşturulması teknik destek projesi imzalandı.
Erzincan’da, kent içi ulaşımda önemli aksların birleşim noktasında yer alan Dörtyol kavşağı için kentin ihtiyaçlarına ve kullanım isteklerine uygun olarak bir ulaşım planı hazırlamayı hedeflemekte. Proje kapsamında Dörtyol ve civarında şu anda ve ileriki yıllarda meydana gelebilecek sıkışıklıkların giderilmesi için çalışmalar yapılacak.
Bu kapsamda belediyenin Etüt Proje Müdürlüğü tarafından hazırlanan teknik destek projesi, Belediye Başkanı Bekir Aksun ve Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) Genel Sekreteri Oktay Güven tarafından imza altına alındı.
Kent yaşamını kolaylaştıran ve kent içi erişim kabiliyetini artıran ulaşım altyapısı, zamanla nüfusun artması, kentsel kullanım alanlarındaki değişimler ve halkın kullanım ihtiyaçlarının değişmesi sebebiyle işlevselliğini kaybedip trafik problemlerine yol açmakta.
Kentin değişen ihtiyaçlarına göre, projeksiyon nüfusu ve kent içi değişen alan kullanımlarına bağlı oluşturulan ulaşım kurgusu kente birçok fayda sağlamakta.
Bu faydalardan bazıları trafik yoğunluğu ve sıkışıklığını azami düzeye indirgemek, dur kalk bekleme süresini azaltmak ve buna bağlı olarak fosil yakıtlardan dolayı doğaya salınan karbon ayak izini düşürerek hava kirliliği sorunları azaltmak, oluşabilecek trafik kazası risklerini azaltarak can ve mal kaybını minimalize etmek, kent içi ulaşımda yaya sirkülasyonunu sağlıklı hale getirmek, trafik sıkışıklıklarına bağlı görüntü kirliliği ve ses kirliliğini azami düzeye indirgemek, kentte yaşayan ve turizm amaçlı gelen bireylere yaşanılabilir erişilebilir bir kentsel ortam oluşturmak şeklindedir.
Bu bağlamda belediyemiz, kent içi ulaşımda önemli aksların birleşim noktasında yer alan Dörtyol kavşağı için kentin ihtiyaçlarına ve kullanım isteklerine uygun olarak bir ulaşım planı hazırlamayı hedeflemekte.
Bu plan içeriğinde öncelikli olarak Dörtyol’un mevcut durum analizi, yaya sirkülasyonu, araç sirkülasyonu ve bunlara ek olarak kent merkezinin orta noktası konumundaki Dörtyol’un 150 metre güneyinde yer alan ve 2024 yılında faaliyete geçecek olan 500 yatak kapasiteli devlet hastanesi ve 43 ticari birim ve yeme içme birimlerinden oluşan yaşam merkezinin hizmet vermeye başlaması sonrasında bu duruma bağlı bir trafik projeksiyon oluşturulmasını kapsamakta.
Belediyenin mevcut durum analizi ve projeksiyonlar dahilinde Dörtyol kavşağı için ulaşım senaryolarının ortaya konulmasını hedeflemekte.
Bu bağlamda Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı Teknik Destek programına proje yazılmış ve projenin başarılı bulunularak 300 Bin TL hibe alınmaya hak kazanıldı. Proje kapsamında Dörtyol ve civarında şu anda ve ileriki yıllarda meydana gelebilecek sıkışıklıkların giderilmesi için çalışmalar yapılacak.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber