Kahramanmaraş merkezli 2 büyük depremin vurduğu ve 10 ilde yıkıma neden olan afette tüm Türkiye olduğu gibi Döşemealtı'da tek yürek oldu.
Kahramanmaraş merkezli 2 büyük depremin vurduğu ve 10 ilde yıkıma neden olan afette tüm Türkiye olduğu gibi Döşemealtı'da tek yürek oldu.
Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç depremin ilk saatlerinde oluşturduğu acil afet koordinasyon birimi yapılabilecek yardım ve destek için çalışmalarını sürdürüyor. Bu sırada Döşemealtı'nda da depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılamak için kurulan yardım toplama alanında hummalı çalışmalar sürüyor. Döşemealtı Belediyesi ekipleri afet bölgesine ulaştırılmak üzere 1 tır dolusu battaniye, soba, ısıtıcı, çocuk bezi ve maması, kadın pedi, hijyen malzemeleri, konserve kuru gıda ve temel ihtiyaç malzemelerini yola çıkardı.
Ekipler Hatay'da çalışmaya başladı
Döşemealtı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı bir TIR, bir paletli iş makinesi, iki kamyon ile Hatay'a ulaşan ekipler iş makineleriyle enkaz kaldırma çalışmalarına başladı. Döşemealtı Belediyesinin afetzedeler için başlattığı yardım kampanyasına ilçenin dört bir yanından destek yağmaya devam ediyor. Vatandaşlar belediye hizmet binası ve Yeşilbayır Mahallesi'nde bulunan Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ek binalarına yardım malzemelerini getirirken, belediye ekiplerine bu kampanya nedeniyle teşekkür ediyor.
"Acımız büyük"
Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, depremin ardından teyakkuz halinde olduklarını söyleyerek, "Cumhuriyet tarihinin en büyük felaketlerinden birini yaşıyoruz. Tüm ülkemize başsağlığı ve sabır diliyorum. Acımız çok büyük ve can kayıplarının artmamasını temenni ediyorum. Depremin ardından mesai arkadaşlarımla birlikte bir kriz masası kurarak çalışmalara başladık. İş makinelerimiz şuan Hatay'da enkaz kaldırma ve kurtarma çalışmalarında görev almaya başladı. Tüm arkadaşlarıma ve burada görev yapan herkese başarı ve kolaylık diliyorum" dedi.
"Kardeşlerimizin yanındayız"
Başkan Genç sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz tüm imkânlarımızla depremden zarar gören kardeşlerimizin yanındayız. Şuan 1 tır dolusu ihtiyaç malzemelerimiz yola çıktı. Vatandaşlarımız da bu kampanyaya duyarsız kalmayarak nasıl güçlü bir aile olduğumuzu bir kez daha gösterdi. Herkese tüm hemşerilerime destekleri için teşekkür ediyorum. Gelen yardım malzemelerinin ayrımları ve paketleme işlemleri belediye hizmet binamızda devam ediyor. 2 tır dolusu daha afet bölgesine gidecek malzeme desteği geldi."
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN) Devrek Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğrencisi Eren Çakmak, "Mutfakta Dönüşüm Var-Lezzetlerin Sıfırıncı Noktası" sloganıyla düzenlenen Ulusal Sıfır Atık Yemek Yarışması’nda, Türkiye birincisi olarak önemli
Serhat Kalkınma Ajansı’nın 2026 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında desteklenmeye hak kazanan "Bir Meslek Bir Umut" isimli teknik destek faaliyetinin sözleşmesi Serhat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Nurullah Karaca ile Kars Denetimli Serbestlik Müdürü
Bursa’da Gemlik-Mudanya sahil yolu, Kurşunlu Mahallesi’nden itibaren meydana gelen heyelan sebebiyle trafiğe kapandı.Edinilen bilgilere göre, bölgede etkili olan yağışların ardından yamaçtan kopan toprak ve kaya parçaları yolu trafiğe kapadı. Güvenlik ger
Düzce Üniversitesi Sürdürülebilirlik Ofisi, Sürdürülebilirlik ve Yeşil Kampüs Topluluğu (DÜSÜYET) ile Süs ve Tıbbi Bitkiler Üretim Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (DÜSTİBAM) katkılarıyla Beyköy’de fidan dikme etkinliği ile okullar yeşillendirdi.Düzce Ün
Aydın’da yarın öğlen saatlerinden sonra beklenen kuvvetli yağışlar için vatandaşlar uyarıldı.Meteoroloji’den yapılan açıklamada, "Aydın’da beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, yarın (01.04.2026 Çarşamba) öğle saatlerinden sonra il genelin
DÜZCE(İHA) – Dr. Meryem Seçen Yazıcı, otizmin bir hastalık olmadığını belirterek "Otizmi aslında beynin dünyayı işleme biçimindeki bir farklılık olarak tanımlayabiliriz" dedi.Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim
Bartın’da yol üzerinde ve ormanlık alanda dolaşan karaca yavrusu görüntülendi.Ulus ilçesi Hisar Köyü yolunda aracıyla seyreden bir kişi, yol üzerinde ve ormanlık alanda dolaşan karaca yavrusunu görüntüledi. Yiyecek ararken sürüden ayrıldığı tahmin edilen
Marmaris Belediyesi’nin öncülüğünde yürütülen çalışmalar sonuç verdi. Geçtiğimiz yıl 31 yıl aradan sonra Marmaris’i tercih eden Avusturyalı turistler bu yıl da rotasını değiştirmedi.Marmaris Belediyesi’nin öncülüğünde Alman ve Avusturyalı turistlere yönel
11 üniversiteye rektör ataması yapıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Rektör Bentli’ye Yeniden Görev
03Mersin'de 126 kişiyi 10 milyon lira dolandıran 12 şüpheli yakalandı
04Erzurum'da 30 kilo 500 gram metamfetamin ele geçirildi
05Putin'den Ukrayna müzakereleri açıklaması
06Sinop'ta uyuşturucu operasyonunda bir şüpheli tutuklandı
07Keşm Adası'nda gerilim: İki füze düştü, ABD İHA'sı vuruldu
Yükleniyor...
00:00:00
Galatasaray A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Trabzonspor A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Arca Çorum Fk
Kocaeli̇spor
Göztepe A.ş.
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Erzurumspor Fk
Corendon Alanyaspor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Tümosan Konyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Samsunspor A.ş.
Eyüpspor