Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
04:51 Tekirdağ’da aile katliamı: Eşini ve 5 yaşındaki çocuğunu öldürdükten sonra...04:27 AFAD’dan nefes kesen kurtarma operasyonu03:06 Eski ABD Başkanı Donald Trump’a “sus payı” davasında yeni para cezası02:58 Hakim ve savcı yardımcıları 1 yıl eğitim alacak, 2 yıl tecrübeli hakim ve s...02:32 Filistin Dayanışma Platformu, İsrail’in Refah’ta başlattığı saldırıyı Ankar...02:28 Yaşlı kadın tırın altında kalarak can verdi... Feci kaza kamerada01:22 İskenderun Körfezi’nde şimşeklerin dansı geceyi aydınlattı00:31 Motosikletli tilkiye çarpıp devrildi, diğer araçlar da zincirleme kazaya ka...00:21 Ayrılık sonrası Tuncay Şanlı’dan ilk açıklama00:18 Genç kızlar gelinlik giyip 9/8 müziklerle Hıdırellez’i kutladı23:50 TBMM Başkan Kurtulmuş: “Kadına karşı şiddetin önlenmesinde Türkiye olarak s...23:34 Durakta oturan kadının telefonunu çalan kapkaççı yakalandı23:28 Hamas’ın ateşkesi kabul etmesi Gazze’de sevinçle karşılandı23:26 TBMM Başkanı Kurtulmuş: "(Güney Afrika’nın İsrail’e açtığı ‘soykırım’ davas...23:15 Sergen Yalçın sezon sonunda Antalyaspor’dan ayrılacağını açıkladı23:15 Bursa’da çıkan yangında 3 ev kullanılamaz hale geldi23:14 Ali Çamdalı: “Fenerbahçe’ye karşı çok değerli bir puan aldık”23:13 İsmail Kartal: “Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız”23:11 İsrail, Refah’ın doğusuna saldırı başlattı23:10 Enkazdan sağ çıkan Hediye hayırseverlerin desteğiyle dünyaevine girdi
Sağlık 14 Eylül 2016 - 10:43 Yorum: 0

Dr. Gülten Tan: "Beyin felci kalıcıdır ama etkileri iyileştirilebilir"

Halk arasında beyin felci olarak bilinen Serebral Palsi çocukluk çağının en sık görülen özürlülük nedenleri arasında yer alıyor.

Dr. Gülten Tan: 'Beyin felci kalıcıdır ama etkileri iyileştirilebilir'

Halk arasında beyin felci olarak bilinen Serebral Palsi çocukluk çağının en sık görülen özürlülük nedenleri arasında yer alıyor. Beyin hasarına bağlı olarak gelişen, aktivite kısıtlamaları, duruş bozuklukları, iletişimsel ve davranışsal problemlere neden olan bu hastalığın sürekli doktor takibinde olması gerekiyor.

Medical Park İzmir Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Gülten Tan, Serebral Palsi'nin beyin hasarı nedeniyle ortaya çıktığını ve bu beyin hasarının, gebelik öncesi ve gebelik boyunca veya doğum sonrası dönemde olabildiğini kaydetti. Tan, "Serebral felç tanısı koymak zordur ve klinik muayene ile hasta takip edilir; MR görüntülenmeden faydalanılır. Tanı koymak için 2 yaşına kadar beklemek tercih edilir. Serebral Palsi de vücudun tümü veya belli bir bölgesi tutulabilir" dedi.

"Nöbetler yaşanabilir"

Uzman Dr. Gülten Tan, "Serebral Palsi'de sıklıkla görme, işitme, yeme ve konuşma bozuklukları ile öğrenme güçlüğü, kişilik ve davranış problemleri görülür. Tedavinin amacı çocuğun yaşamsal fonksiyonlarının maksimum hale getirmek ve oluşabilecek komplikasyonları önlemektir" diye konuştu.

"Yaşam boyu etkiler"

Medical Park İzmir Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Gülten Tan şunları söyledi:

"Serebral Palsi çocuğu yaşam boyu etkilemektedir. Beyindeki zarar kötüleşmez, fakat çocuk büyüdükçe hastalığın etkileri daha fark edilir hale gelir. Ailenin tedavinin aktif bir katılımcısı olması, tedavi başarısının en önemli bölümünü oluşturur. Hastanın hareket gelişimini hızlandırmak, Becerisini arttırma, Kendine bakım ve oyun oynamada bağımsız olmasını sağlamak, konuşma terapisi, gerekiyorsa uygun yardımcı cihaz planlanması ile hastaya uygun spor dalı planlanması gibi uygulamaları kapsamaktadır."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber