Devlet Su İşleri Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, Erzurum’a yaptıkları yatırımları açıkladı. Suyun gücünü yatırıma dönüştürdüklerini kaydeden Balta, “Erzurum’a 25 Milyar 874 milyon TL değerinde 409 Tesis inşa ettik. Erzurum’da suyumuzu başa...
Devlet Su İşleri Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, Erzurum’a yaptıkları yatırımları açıkladı. Suyun gücünü yatırıma dönüştürdüklerini kaydeden Balta, “Erzurum’a 25 Milyar 874 milyon TL değerinde 409 Tesis inşa ettik. Erzurum’da suyumuzu başarıyla yöneterek; toprağımıza bereket, enerjimize güç, üretimimize değer kattık. Erzurumlular için daha çok çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz.” Dedi.
Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor.
Ülkemizin sahip olduğu su ve sulama tesisleri sayesinde elde ettiği tarımsal ürünlerden dolayı kendi kendine yetebilen ülkeler arasında yerini aldığını açıklayan DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, “Böyle bir sürecin başarıyla atlatılmasının altında yatan en önemli etken ise ülkemizin sahip olduğu su potansiyeli ve yaptığı yatırımlardır” dedi.
Son yıllarda yaşanan iklim değişikliği, küresel ısınmanın etkisi ile suyun stratejik öneminin daha da artırdığını ifade eden Mehmet Akif Balta,’ Bununla birlikte suyun stratejik olarak yönetilmesi zorunluluğu da ortaya çıkmaktadır. Bu nedenle suya erişimin güvenli, kesintisiz ve arzu edilen miktarda sağlanabilmesi adına depolama tesisleri büyük önem taşımaktadır. Havza özelliklerine göre planlanan su depolama tesisleri, tüm sistemin sigortası olarak su çevriminin en önemli halkasını teşkil etmektedir. Bu tesisler kuraklık ve taşkın dönemlerinde hayati bir görev üstlenmektedir. ’dedi.
Gelişen teknoloji imkanlarını sulama sistemlerine de entegre etme adına çalışmalarının devam ettiğinin altını çizen Mehmet Akif Balta, ’Yapay zekâ destekli sulama otomasyonu uygulamalarıyla tarımsal verimi artırırken su sarfiyatını azaltıyoruz. Asgari su kullanımıyla azami verimi elde etmek için en yeni teknolojileri de kullanmak suretiyle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Zira suyun olduğu yerde hayat vardır, bereket vardır, medeniyet vardır. Bu sebeplerle, Tarım ve Orman Bakanlığı çatısı altında Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü olarak, 100 yıllık tecrübe ve bilgi birikimimiz ile suya verdiğimiz önemden dolayı tabiri caizse parmakla gösterilen bir kurum olmanın gururunu yaşıyoruz.’ dedi.
Ülkemizin dört bir yanını su yatırımlarıyla ihya etmeye devam ediyoruz; 588 bin 860 dekar arazi suya kavuştu
Erzurum’a yapmış oldukları DSİ yatırımları hakkında açıklamalarda bulunan DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, “Kadim kültürümüzden gelen, ‘suyu koruma ve sürdürülebilir kullanma’ anlayışımızı, modern tekniklerle birleştirip; son 22 yılda Erzurum’da inşa ettiğimiz 27 sulama tesisi ile 588 bin 860 dekar tarımsal araziyi sulamaya açtık. Erzurumlu çiftçilerimizin emeği bereketle buluştu. Üretilen tarımsal ürünler, milletimize ve memleketimize fayda sağladı.” dedi.
Erzurum’un Suyuna Sahip Çıkıyor, İnşa Ettiğimiz Baraj ve Göletlerimizde Depoluyoruz
Erzurum’daki toprak yapısının ve iklim şartlarının üretime çok uygun olduğuna dikkat çeken Balta, “Coğrafi ve iklimsel özellikleri büyük bir özveriyle değerlendiren çalışkan Erzurumlular için; son 22 yılda, 25 Milyar 874 milyon TL yatırım yaparak 409 adet Tesis inşa ettik. Erzurum’da son 22 yılda hizmete aldığımız 14 baraj ve 17 gölet ile 429,83 milyon m su depolama hacmine ulaştık.” dedi.
6 Baraj ’da İnşaat Çalışmaları Devam Ediyor
DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta; “Erzurum’un su kaynaklarını değerlendirmek için yeni depolama tesisleri inşa ediyoruz. Şu anda 6 barajın yapım çalışmaları devam ediyor. Bu barajların tamamlanması ile 229 bin 720 dekar tarımsal araziyi daha sulama suyuna kavuşturmayı hedefliyoruz. Kırsal kalkınmanın lokomotifi olarak gördüğümüz depolama tesislerimizde depolayacağımız ‘bir damla suyun dahi’ israf edilmeden çiftçilerimize ulaşması için mücadele ediyoruz.
Taşkınları Kontrol Altına Almak İçin Projeler Üretiyoruz
Hepimizi derinden sarsan, vatandaşlarımızın can ve mal emniyetini tehdit eden, taşkınlarla mücadele etmek için son 22 yılda tamamlanan 319 adet taşkın koruma tesisi ile Erzurum’da şehir merkezi, 296 adet yerleşim yeri ve 370 bin 550 dekar arazinin taşkın kontrolü sağlanmıştır. 5 adet taşkın koruma tesisinin de inşaat çalışmaları devam etmektedir. Değişen iklim koşulları başta olmak üzere çeşitli sebeplerle oluşabilecek her türlü taşkını kontrol altına alabilmek için projeler üretiyoruz.
Toplulaştırma ve Tarla İçi Geliştirme ile Sağlanan Faydalar Çiftçimizi Memnun Ediyor
Erzurum’da toplam 537 bin 231 dekar alanda arazi toplulaştırma tescili yapıldığını açıklayan Genel Müdür Mehmet Akif Balta, “Erzurum’da 4 adet proje devam etmektedir. 515 bin dekar alanında 41 yerleşim birimi tescil aşamasındadır. Söz konusu projelerin tarla içi geliştirme hizmetleri kapsamında çalışmalar devam etmektedir. Erzurum’da 41 adet yerleşim birimi, arazi toplulaştırmasından faydalanmaktadır. Toplulaştırma ve tarla içi geliştirme hizmetlerinden faydalanan çiftçilerimizin memnuniyetini takip ediyoruz. Bir zamanlar bu projelere ‘ön yargı’ ile yaklaşan çiftçilerimiz, başarılı uygulamaları ve toplulaştırmanın faydasını gördükçe, teşekkürlerini iletiyorlar. Sahadan aldığımız bu geri dönüşler doğrultusunda yeni projeler üretmeye devam ediyoruz ” dedi.
Suyumuzdan Aldığımız Güç Enerjiye Dönüşüyor
Erzurum’da son 22 yılda 28 Adet Hidroelektrik Enerji (HES) Tesisi işletmeye alınarak yıllık 2341,13 GWh enerji üretimi sağlandığını ifade eden Genel Müdür Mehmet Akif Balta; “Şuan planlama ve projelendirme safhasında olan 58 adet HES ile de suyumuzdan aldığımız gücü enerjiye dönüştürerek milletimize hizmet edeceğiz.”
Çalışmaların devam edeceğini vurgulayan Genel Müdür Mehmet Akif Balta; “DSİ olarak gökten inen her damla rahmeti yer üstünde ve yer altında takip ederek ülkenin ve milletin hizmetine sunmaya devam edeceğimizi” belirterek ‘kullandığımız her damla suyu son damlasıymış gibi kullanmamız’ tavsiyesiyle sözlerimi noktalıyorum.” dedi.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’nin savunma teknolojileri danışmanı Serhii Beskrestnov, cuma günü Associated Press’e (AP) yaptığı açıklamada, kısıtlamanın kaldırılması için SpaceX, Pentagon ve ABD hükümetiyle görüşmeler yürüttüklerini bildirdi.
İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, Nuri Pakdil’in vefatının 7’nci yıl dönümü dolayısıyla sosyal medya hesabından anma mesajı yayımladı. Pakdil’in "Ben Kudüs’ü kol saati gibi taşıyorum." sözünü hatırlatan Çiftçi, büyük mütefekkirin kalemini hakikatin, adaleti
Edirne ve Kırklareli'de gerçekleştirilen denetimlerde toplam 24 düzensiz göçmen yakalandı. Edirne'de kent genelinde yürütülen kontroller sırasında 16 yabancı uyruklunun yasa dışı yollarla yurda girdiği belirlendi. Yakalanan kişiler, işlemlerinin ardından
Washington’ın kararından duyduğu rahatsızlığı dile getiren Zelenskiy’nin, ABD yönetimiyle derinleşen görüş ayrılıklarına rağmen Trump’ı doğrudan eleştirmekten kaçınması dikkat çekti. Zelenskiy, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Rusya’ya ekonomik
ABD'nin Kansas eyaletine bağlı Wichita kentinde futbol maçı sırasında yaşanan olayda, bir sürücü aracıyla Stryker Spor Kompleksi'ndeki futbol sahasına daldı. Olayda 6 yaşındaki bir çocuk ile 35 yaşındaki bir yetişkin hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yar
Kaza, Hunat Mahallesi Sivas Bulvarı üzerinde meydana geldi. A.E. kontrolündeki otomobil, sürücüsünün direksiyon kontrolünü kaybetmesi sonucu refüje çarparak durabildi. Kazada ölen ya da yaralanan olmadı. Kazayı kardeşinin üstlenmesine rağmen bölgedeki gü
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, NSosyal hesabından konuya ilişkin açıklama yaptı. Yağışlardan etkilenen esnafın yanında olduklarını belirten Bolat, "14-15 Ekim tarihlerinde İstanbul'da meydana gelen ve 84 yılın en şiddetli yağışı olarak kayıtlara geçen yağışla
Beyaz Saray Sözcüsü Taylor Rogers, ABD Başkanı Donald Trump’ın Rusya’ya yönelik yeni yaptırımları uygulamama kararına ilişkin açıklamada bulundu. Axios’un aktardığı açıklamada Rogers, yaptırım hükümlerinin mevcut aşamada uygulanmasının Ukrayna ile Rusya a
İstanbul'da selden etkilenen esnafa 80 milyon lira nakdi destek
Malatya’da Miniklerden Gazze’ye Anlamlı Mesaj
03Ensarullah, Suudi Arabistan'a ait Apache tipi helikopteri düşürdü
04Malatya’da Gençlik Festivali’ne Yoğun Katılım
05Silvan TOKİ konutlarında mağduriyet büyüyor: Cami ibadete açılmadı, yollar tamamlanmadı, okul bekleniyor
06Vali Yavuz: “Her Alanda Güçlü ve Kararlı Olmalıyız”
07Ukrayna’nın askeri teknolojideki dışa bağımlılığı cephede yeni risk oluşturdu
Galatasaray A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Fenerbahçe A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Arca Çorum Fk
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Erzurumspor Fk
Kasimpaşa A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Göztepe A.ş.
Tümosan Konyaspor
Samsunspor A.ş.
Eyüpspor