Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) tarafından düzenlenen ve Türkiye’nin en prestijli sosyal sorumluluk ödüllerinden biri olarak kabul edilen Ortak Yarınlar 2024 Ödülleri kapsamında Denizli Sanayi Odası (DSO), “Kadınlar İçin F...
Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) tarafından düzenlenen ve Türkiye’nin en prestijli sosyal sorumluluk ödüllerinden biri olarak kabul edilen Ortak Yarınlar 2024 Ödülleri kapsamında Denizli Sanayi Odası (DSO), “Kadınlar İçin Fayda Oluştunlar” kategorisinde ödül kazanarak büyük bir başarıya imza attı. Bu ödülün DSO’nun kadınların iş gücüne katılımını artırmaya yönelik gerçekleştirdiği yenilikçi projelerle toplumsal cinsiyet eşitliğine verdiği önemi bir kez daha ortaya koyduğunu belirten DSO Yönetim Kurulu Başkanı Selim Kasapoğlu, “Bu ödülü, tüm kadın sanayicilerimize ve sektörlerimize değer katan kadın çalışanlarımıza armağan ediyoruz. Birlikte daha nice güzel işlere imza atmayı diliyoruz” dedi.
TİSK Ortak Yarınlar Ödülleri’nde Türkiye’nin dört bir yanından katılan yüzlerce proje, toplumsal etki, yenilikçilik ve sürdürülebilirlik kriterlerine göre değerlendirildi. Denizli Sanayi Odası, 300’e yakın aday projenin yarıştığı ödül programına, DSO E-İhracat & İhracat İstihbarat Akademi Projesi ile katılım sağladı ve “Kadınlar İçin Fayda Oluşturanlar” kategorisinde finale kaldı.
İş, spor, basın ve akademi dünyasının önemli temsilcilerinden oluşan jüri üyelerinin değerlendirmeleri ve halk oylaması sonucunda projeler arasında fark oluşturan Denizli Sanayi Odası, kadınların ekonomik yaşamda daha etkin bir rol üstlenmesine katkı sağlayan çalışmalarıyla ön plana çıktı ve birincilik ödülüne layık görüldü.
Denizli Sanayi Odası’nın büyük başarısını simgeleyen ödül, Ankara JW Marriott Otel’de düzenlenen görkemli bir törenle takdim edildi. Türkiye’nin iş dünyasının önde gelen isimlerinin, akademisyenlerin ve medya temsilcilerinin katıldığı etkinlik Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın teşrifleriyle gerçekleştirilirken, törende 8 ayrı kategoride toplam 26 proje ödüllendirildi.
Ödül törenine, Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve Eğitim Komisyonu Başkanı Orçun Alptekin, Sanayi ve Raporlama Müdürü Erhan Aslan ile İhracat İşlemleri ve Teşvikler Uzmanı Aslı Öztürk katıldı.
“Kadınlar İçin Fayda Oluşturanlar” kategorisinde birincilik ödülünü, DSO İhracat İşlemleri ve Teşvikler Uzmanı Aslı Öztürk, Milli Voleybolcu Meryem Boz’un elinden alırken, takdim sırasında ödülün anlam ve önemine ilişkin yapılan vurgular, Denizli’nin sanayi ve toplumsal projelerdeki lider konumunu bir kez daha gözler önüne serdi. Bu prestijli ödül, Denizli Sanayi Odası’nın sadece ekonomik başarılarıyla değil, toplumsal kalkınmaya yönelik inovatif projeleriyle de ulusal çapta örnek teşkil ettiğini bir kez daha tescillemiş oldu.
Başkan Selim Kasapoğlu’ndan teşekkür mesajı
Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selim Kasapoğlu, ödül ile ilgili yaptığı açıklamada, "Denizli Sanayi Odası olarak, toplumsal fayda ve ekonomik kalkınmayı bir arada destekleyen bu ödülü kazanmanın gururunu yaşıyoruz. Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı tanınmasının 90. yıl dönümünde ve Dünya Kadın Hakları Günü’nde ’Kadınlar İçin Fayda Oluşturanlar’ kategorisinde birinci olmak bizleri ayrıca mutlu etmiştir. Kadın girişimciliğine ve istihdamına yönelik çalışmalarımızın ulusal düzeyde takdir edilmesi, bu alandaki kararlılığımızın da bir göstergesidir. Bu anlamlı ödül için TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol ve Yönetimine, Ortak Yarınlar ekibine, değerli jüri üyelerine ve halk oylamasında destek veren herkese sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Ayrıca, projeye emek veren tüm Denizli Sanayi Odası çalışanlarına teşekkür etmek istiyorum. Güçlü ekip başarıyı getirir diyerek çıktığımız bu yolda, takdir edilmek ve yaptığımız işlerin ödüllendirilmesi, yeni projeler için bizlere motivasyon sağlıyor. Gelecek projeksiyonumuzu şekillendirirken, bu başarılar bizlere hem güç hem de ilham veriyor. Denizli Sanayi Odası, bu ödülle sadece kadın istihdamını artırmayı değil, aynı zamanda Denizli’nin ekonomik kalkınma vizyonunu daha da ileri taşımayı hedefliyor. Çalışmalarımızı aynı kararlılıkla sürdürerek, toplumsal fayda oluşturma misyonuyla Türkiye’nin öncü kurumlarından biri olmaya devam edeceğiz. Bu ödülü, tüm kadın sanayicilerimize ve sektörlerimize değer katan kadın çalışanlarımıza armağan ediyoruz. Sanayide kadının yeri ve önemini biliyor, onları destekliyor ve sayının artması için çalışıyoruz. Birlikte daha nice güzel işlere imza atmayı diliyoruz” dedi.
Ödüllü proje: DSO E-İhracat Ve İhracat İstihbarat Akademisi
DSO’nun ödüle layık görülen E-İhracat ve İhracat İstihbarat Akademisi Projesi, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Avrupa Birliği tarafından fonlanarak, kadın girişimciliğini ve istihdamını desteklemeye yönelik önemli bir model oluşturdu. Proje kapsamında; 154 kişiye e-ihracat ve ihracat istihbaratı eğitimi sağlandı, 22 girişimciye bireysel danışmanlık hizmeti verildi, Kadın odaklı Rekabetçi Dış Ticaret İstihbaratı Ekibi kuruldu ve toplumsal cinsiyet eşitliği ilkesini destekleyen özgün içeriklerle Denizli’nin ihracat kapasitesine katkı sağlandı.

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Ekonomi ve Finansta Milli Vizyon Zirvesi’nde konuşan Şimşek, sermaye piyasalarında sistemik bir risk bulunmadığını vurgulayarak, piyasa bozucu faaliyetlerde bulunanların hukuk önünde tüm mal varlıklarıyla hesap vereceğini söyledi. Toplamda 2 bin 900’e yak
Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) ile indirgendiğinde DİBS yüzde 1,18, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde ise yüzde 1,40 oranında yatırımcısına reel getiri sağladı. Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde Amerikan Doları yüzde 0,44, Euro yüzde 1,1
Küresel piyasalarda yatırımcıların odağı Fed'in para politikası kararlarına çevrilirken, altın fiyatlarında da faiz beklentilerinin etkisi hissediliyor. Fed'in eylül toplantısına ilişkin tutanaklar, yıl sonundan önce yeni bir faiz artışının gündeme gelebi
7 Ekim 08.33 itibarıyla doların alış fiyatı 49,1910 lira, satış fiyatı 49,2025 lira oldu. Doların günlük değişimi yüzde 0,06 olarak kaydedildi. Euro ise güne yüzde 0,23 düşüşle başladı. Euro 55,2437 liradan alınırken 55,3070 liradan satılıyor. İngiliz ste
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, 28. Dönem 5. Yasama Yılı'nın ilk haftasında TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunun konuğu olacak. Komisyon, AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Muş başkanlığında bugün toplanacak. Karahan'ın toplant
Petrol fiyatlarında yaşanan düşüş akaryakıt fiyatlarına yansımaya devam ediyor. Motorinin litre fiyatında yapılan 4,95 liralık indirim, gece yarısından itibaren pompaya yansıdı. İndirim sonrası motorinin litre fiyatı İstanbul'da 90,09 liraya, Ankara'da 91
Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği'nin (OİB) Eylül ayı ihracatı 3 milyar 584 milyon 207 bin dolar olarak gerçekleşirken, yılın 9 aylık dönemindeki ihracat toplamı da 27 milyar 893 milyon 559 bin dolara ulaştı. Eylül ayında 95 milyon 432 bin dolar i
Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) açıkladığı eylül ayı enflasyonunun yüzde 1,84 olarak gerçekleşmesiyle 2026'nın ikinci yarısındaki üç aylık enflasyon da belli oldu. Temmuz, ağustos ve eylül aylarındaki fiyat artışlarının bileşik hesabına göre üç aylık
Gıda zehirlenmesi şüphesiyle 80 işçi hastanelere başvurdu
Bayburt'ta inşaatlardan 120 bin liralık malzeme çalan şüpheli tutuklandı
03Kayseri'de trafik ihlallerine 65 bin lira ceza uygulandı
04Kocaeli'de motosikletlerin trafiğe çıkması yasaklandı
05İzmir'de 17 düzensiz göçmen yakalandı
06Kırıkkale'de 21 yıl hapis cezasıyla aranan hükümlü yakalandı
07İstanbul'da fırtına ve sağanak için saat verildi: 13 ilçeye dikkat
Galatasaray A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Corendon Alanyaspor
Kocaeli̇spor
Arca Çorum Fk
Kasimpaşa A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Erzurumspor Fk
Göztepe A.ş.
Tümosan Konyaspor
Samsunspor A.ş.
Eyüpspor