“Dul kadının neyine düğün(!) tamamen gereksiz masraf, imzayı atıp, evlenin yeter” derler, güneşin doğduğu bölgede dul kadınla evlenmek isteyene.
Dul kadınının yeniden dünya evine girme girişimi ile 1 Kasım seçimlerinin ne alakası var şimdi(?) diyenleriniz vardır illa ki.
Dost meclisinde sohbet esnasında aldım bu tüyoyu…
1 Kasım’da yapılması planlanan kimilerine göre erken seçim, bana göre tekrar seçim.
Teşbihte hata olmaz, “kısa bir süren bir evlilik sonrası yaşanan boşanma sonucu yeniden nikah tazeleme girişimi. Erkek tarafı olarak kız olarak düğün yaptık artık dul, düğün gerekmez nikahla yeniden dünya evine girme planlandı, nasıl olsa dul kadının taliplisi az olur düşüncesi alındı bu karar”.
12 yıllık tek başına iktidar sonrası koalisyon girişimleri sonuçsuz kalınca, elden giden koltukları yeniden kazanmak için ve yeniden tek başına iktidar olabilmek için tekrar seçim kararı alındı.
Seçim kararı sonrası alınan kararlar gereği, elde avuçta ne varsa 7 Haziran seçimlerinde harcandığından ötürü tasarrufu seçti tüm partiler.
Şehit cenazeleri, çevre duyarlılığı konuldu adı.
Adaylarda pek bir değişiklik yapılmadı birkaç garnitür olarak nitelendirebileceğimiz konumdaki isimler harici listeler aynı.
Seçim vaatleri 7 Haziran öncesi olduğu gibi bol keseden değil de biraz daha mantlıklı ve gerçekleştirilebilecek ölçüde.
Üniversiteli işsizlere, iş vaadi,
Parasız işsizlere iş kurması için karşılıksız yardım vaadi,
Emekli maaşından başka hayatını idame ettireceği kaynağı olmayan emeklilere zam vaadi,
Durma noktasına gelmiş sanayiciye teşvik vaadi,
Mezhep ayrılıklarını ortadan kaldırma vaatleri,
Cem evlerine yasal statü vaadi,
Üreticiye, ucuz mazot ve gübre desteği vaadi,
Yıllardır devam eden “çözüm sürecine yeni boyut” vaadi,
Vaatler, vaatler…
Sözün özü, siyasi partiler kendini seçmene beğendirmek için halkın ayağına gidip vaatlerini bulundukları ortama göre dillendirecekler.
1 Kasım genel seçimlerinde, yerelden ziyade milli siyaset üzerinden politika yapılacak.
Seçmenin yerelle ilgili sorunları-talepleri “almadan vermek Allah’a mahsus” dercesine alınan notlardan ibaret olacak.
Sözün özü; ver oyu al hizmeti…
Dul kadın misali “Tek başına yaşamaktansa birinin nikahlısı olayım, namusum ayak altı olmasın” düşüncesi benzeri, hiçbir partinin diğerinden farkı yok, seçim beyannamelerinde açıkladıkları gibi hepsinin tek gayesi “halka hizmet” nasıl olsa.
Saygılarımla...
LGS'ye giren öğrenciler Türkçe uzundu, matematik zorladı
HSK 2026 Ana Kararnamesi yayımlandı: 33 ilin Başsavcısı değişti
03LGS heyecanı bugün başlıyor: 1 milyonu aşkın öğrenci sınava girecek
04Antalya'da faili meçhul cinayet 12 yıl sonra aydınlatıldı
05Dünyada İlk Kez Gerçekleştirildi: Sekizli Çapraz Karaciğer Nakliyle Hastalara Yeni Umut
06Duran'dan Selimiye Camii'nin restorasyonuna ilişkin paylaşım
07Kene Isırıkları Hayati Risk Taşıyabiliyor
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük