Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Spor 25 Mayıs 2024 - 21:49 Yorum: 0

Dünya Futbol Günü D-Smartta kutlandı

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu, bu yıl aldığı kararla futbolun bazı diğer spor dalları gibi dünya barışına, kalkınmaya katkı yaptığı bu nedenle de özel bir günle kutlanması gerektiği belirtildi ve 25 Mayıs’ın ’Dünya Futbol Günü’olara...

Dünya Futbol Günü D-Smartta kutlandı

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu, bu yıl aldığı kararla futbolun bazı diğer spor dalları gibi dünya barışına, kalkınmaya katkı yaptığı bu nedenle de özel bir günle kutlanması gerektiği belirtildi ve 25 Mayıs’ın ’Dünya Futbol Günü’olarak kutlanmasına oy birliğiyle karar verildi.
BM Genel Kurulu’nun mayıs ayında yaptığı toplantıda, 25 Mayıs’ın ’Dünya Futbol Günü’olarak kutlanmasına oy birliğiyle karar verildi. Birleşmiş Milletler, 25 Mayıs’ta tüm ülkeleri, uluslararası organizasyonları, sivil toplum örgütlerini ve özel sektörü Dünya Futbol Günü’nü kutlamaya davet etti. D-Smart da Dünya Futbol Günü’nü spor gazetesine verdiği ilanla kutladı.
İlanda, “Bugün, çoraptan top yapıp yanlışlıkla vazo kıranların, 3 korner 1 penaltı diyenlerin, markete gitmeye üşenip yüzlerce kilometre ötedeki deplasmana koşanların günü. Bugün, çocukken futbolcu olma hayali kuranların, 90 artıda gelen gole çocuk gibi sevinenlerin günü” ifadeleri yer aldı. İlan, kısa sürede sosyal medyada konuşulan konular arasına girdi.

1924 Yaz Olimpiyatları dikkate alındı
25 Mayıs’ın Dünya Futbol Günü olarak belirlenmesinde 1924 Yaz Olimpiyatları esas alındı. Bundan tam 100 yıl önce olimpiyatlardaki futbol müsabakaları 25 Mayıs 1924’te başlamıştı. Bu nedenle Birleşmiş Milletler, 25 Mayıs’ın Dünya Futbol Günü olması kararını aldı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber
deneme bonusu