Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yaşam 09 Mayıs 2024 - 10:37 Yorum: 0

Dut üreticileri yeni sezon için bahçeye indi

Tunceli’de Ulukale dutu üreticileri dayanışma içerisinde bahçelerini yeni sezona hazırlıyor.Türkiye’nin en önemli dut üretim merkezlerinden biri olan Tunceli’nin Çemişgezek ilçesinde, üreticiler dayanışma ile bahçelerini yeni sezona ha...

Dut üreticileri yeni sezon için bahçeye indi

Tunceli’de Ulukale dutu üreticileri dayanışma içerisinde bahçelerini yeni sezona hazırlıyor.
Türkiye’nin en önemli dut üretim merkezlerinden biri olan Tunceli’nin Çemişgezek ilçesinde, üreticiler dayanışma ile bahçelerini yeni sezona hazırlamaya başladı. Çemişgezek ilçesinin dutuyla ünlü Ulukale köyü başta olmak üzere ilçe merkezi ve çevre köylerinde yoğun dut mesaisi başladı. Sıcaklıkların bölgede artması ile birlikte üreticiler, dutun verimi ve kalitesinin yükseltilmesi adına bahçelerin de bakım ve temizlik çalışmalarını sürdürüyor. Coğrafi işaret almış, tescilli ve tam organik bir ürün olan Ulukale dutunun ünü ülke sınırlarını aşmış, rengi ve aromasıyla dünya pazarında Ulukale dutu olarak biliniyor.
Ulukale ve Bozağaç köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı ve aynı zamanda dut üreticisi Necmettin Duman, ‘’Burası Çemişgezek ilçesine bağlı Ulukale köyü. Dutun merkezi olarak bilinen yer. Ulukale denince akıllara dut gelir. Sahanlarımızı sermeden önce bahçelerimizdeki otları temizler ve süreriz. Dutların olgunlaşmasına az bir zaman kalınca ağaç diplerine sahanları sereriz. Ulukale dutumuz tescilli ve coğrafi işaret almış bir üründür. Organiktir. Dutumuza hiç bir fenni işlem uygulamadan halka sunmaktayız’’ dedi.
Dut üreticilerinden Celal Çiçek ise ‘’Dut mevsimi bizler için yorucu olduğu kadar güzel de geçiyor. Dutumuz patentli ve biz bu dutu dünyaya pazarlıyoruz" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber