Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
12:34 Nazilli’de jandarma ekipleri uyuşturucuya geçit vermiyor: 1 tutuklama12:34 Kırgızistan Ankara Büyükelçisi Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret12:33 Kaza yerine gelen polisler, mesai arkadaşlarının cenazesiyle karşılaştı12:33 Muğla Ege Yıldızları Başkanı Şen: "Muğla’da sahamız olmadığı için maçlarımı...12:31 Talas’ta bu pazar ‘Maharetli Eller’in günü12:31 Deprem sonrası gök yüzünde oluşan bulutlanma ve renk hayrete düşürdü12:30 Kız çocuğuna cinsel istismar iddiasında kuaföre 47 yıl 15 aya kadar hapis t...12:30 Kemer’in ilk kültür evi açılıyor12:30 Bakan Ersoy: “Venedik Bienali, Türkiye’nin kültürel zenginliğini dünyaya gö...12:30 KUMSMALL’dam çocuklara özel 23 Nisan hediyesi12:29 Kadıköy Fikirtepe’de 2 metrobüs kaza yaptı12:29 CW Enerji, savunma sanayisine ürün geliştiriyor12:29 Taste Of The World Dünya Lezzetleri CarrefourSA’da buluştu12:28 Dr. Doğan: "20’li yaşlar cilt bakımı rutinine başlamak için ideal bir zaman...12:28 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde bir aracın lastiği patladı: Kilometrelerce a...12:28 Şanlıurfa GAP Havalimanı’nı yılın ilk çeyreğinde 200 bin kişi kullandı12:28 Karnaval Komitesi Başkanı Bozkurt: "Karnaval 5 milyar TL’nin üzerinde ekono...12:27 Ankara’da çeşitli suçlardan aranan bin 158 kişi yakalandı12:26 Hakkında 148 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs yakalandı12:25 ATSO Başkanı Bahar: “Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor”
Türkiye 01 Aralık 2022 - 11:13 Yorum: 0

Düzce Valiliğinden yüksek kira uyarısı

DÜZCE(İHA) – Düzce Valiliği, depremde ağır hasarlı binaların boşaltılmasında lojistik ve personel desteği verirken, yüksek kira bedelleri için ise...

Düzce Valiliğinden yüksek kira uyarısı

DÜZCE(İHA) – Düzce Valiliği, depremde ağır hasarlı binaların boşaltılmasında lojistik ve personel desteği verirken, yüksek kira bedelleri için ise "Birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz bu zor günlerimizde, birbirimize destek olmak önemli" denildi.

Merkez üssü Düzce'nin Gölyaka ilçesi olan 5,9 büyüklüğündeki depremin yaraları sarılmaya devam ediyor. Bir yandan ağır hasarlı binalar tahliye edilirken bir yandan şehrin normal yaşama dönmesi için devletin tüm imkanları seferber ediliyor.

Düzce Valiliğinden yapılan açıklamada devletin tüm imkanlarının vatandaş için seferber edildiği belirtilerek "İlimizde yaşanan deprem nedeniyle hepinize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Deprem sonrası bizi en çok sevindiren haber deprem nedenli herhangi bir can kaybı yaşanmaması ve bütün vatandaşlarımızın sağ salim evlerinden tahliye olabilmesi idi. Depremin yaşandığı ilk andan itibaren devletimiz, vatandaşlarımızın barınma, gıda, acil sağlık, psikososyal destek ve buna benzer tüm ihtiyaçları için seferber olmuş, depremin yaralarının sarılması için kamu kurumları ve STK'larımız tüm imkanları ile ilimize yardıma gelmişlerdir" denildi.

Ağır hasarlı binaların tahliyesine destek

Düzce'de ağır hasarlı binaların tahliyesi için lojistik ve personel desteği verildiği bildirilen açıklamada "Tüm bu dayanışma ve beraberlik örneklerinin yanında; 23 Kasım 2022 tarihinde ilimizde yaşanan deprem sonrası, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yetkililerince yapılan ilk incelemeler sonucu bazı binalarımızda ağır hasar olduğu ve ağır hasarlı binaların acilen boşaltılması gerektiği yönünde kararlar verilmektedir. Ağır hasarlı binaların boşaltılması için kurumlarımızca gerekli lojistik ve personel desteği sağlanmaktadır. Tüm bunların yanı sıra deprem sonrası kiralık mesken ve iş yerleri sahiplerinin hem mevcut kiracılardan hem de yeni ev kiralamak isteyen vatandaşlarımızdan yüksek meblağlarda kiralar istenildiği şikâyetleri ilgili birimlere ulaşmaktadır. Hepimizin bildiği üzere Borçlar Kanunu'nun Geçici 1. Maddesine istinaden Yıllık Kira Artışları bir önceki kira yılına ait kira bedelinin yüzde yirmi beşini geçmemek koşulu ile yapılabilir hükmü bulunmaktadır. Düzceliler olarak birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz bu zor günlerimizde, birbirimize destek olmak önem arz etmektedir" ifadelerine yer verildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber