Türkiye’nin ilk ve en kapsamlı ebeveyn-uzman buluşma platformu olan Momtalks ilk kez Bursa’ya geliyor. Sağlıklı, başarılı ve mutlu çocuklar yetiştirmenin ebeveyn eğitiminden geçtiğine inanan ve ’Gelecek Aileden Başlar’ diyen Türkiye’nin ilk...
Türkiye’nin ilk ve en kapsamlı ebeveyn-uzman buluşma platformu olan Momtalks ilk kez Bursa’ya geliyor. Sağlıklı, başarılı ve mutlu çocuklar yetiştirmenin ebeveyn eğitiminden geçtiğine inanan ve ’Gelecek Aileden Başlar’ diyen Türkiye’nin ilk ve en kapsamlı ebeveyn-uzman buluşma platformu Momtalks’un 11.si bu yıl özel Bursa Kültür Okulları’nın ev sahipliğinde 5 Ekim’de Bursa’da düzenlenecek.
Özel Bursa Kültür Okulları tarafından organize edilen ’Gelecek Aileden Başlar’ ana temalı ’MomTalks’ etkinliği ile ikinci kez yapılacak ’Kültürlü Çocuk Festivali’ hakkında bilgilendirme toplantısı yoğun katılımıyla gerçekleşti. Özel Bursa Kültür Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Bulut, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yıldırım Bey Sırakaya ve MomTalks proje ortağı, aile çocuk yazarı Zeynep İşman yapılacak programlar hakkında basın mensuplarının sorularını cevapladı.
"Türkiye’de ilkleri gerçekleştiriyoruz"
Akademik yönden öğrencilerin genel ortalamasıyla Türkiye’nin en iyilerinden birisi olduklarını ifade eden Özel Bursa Kültür Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Bulut, "Akademik çalışmaların yanı sıra, eğitimdeki gelişmeleri ve organizasyonları da çok yakından takip ederken, ulusal organizasyonlar düzenliyoruz. Yurt içinde ve yurtdışında yüzlerce bilimsel kongre, çalıştay, konferans ve eğitim fuarına katılarak alanında, eğitim teknolojilerini geliştirme yolunda da öncülük yapıyor, çıtayı daima yukarı taşıyoruz” dedi.
Dünyanın birçok ülkesinde, eğitimin çeşitli boyutlarında en iyi örnekleri bulma faaliyetlerine aralıksız devam ettiklerini vurgulayan Zafer Bulut, “Kıta Avrupası’nda, Amerika’da, Avustralya’da, okul öncesi, ilköğretim ve orta öğretim düzeyinde yaptığımız gezi ve incelemelerle birlikte dünyanın saygın üniversiteleri Harvard, Oxford, Cambridge, MIT, Paris Sorbonne, California ve Standford üniversitelerini inceleyip, tüm kazanımları somutlaştırarak kendi kültürümüzle harmanlayıp öğrencilerimizin ve ülkemizin hizmetine sunuyoruz” diye konuştu.
"Ulusal çapta organizasyonların adresiyiz"
Özel Bursa Kültür Okulları olarak ulusal ölçekte organizasyonlarla alanında uzman onlarca ismi Bursa’da binlerce kişiyle buluşturduklarını aktaran Zafer Bulut, “2018, 2019 ve 2024 yıllarında üç kez düzenlediğimiz Robolution Robot yarışmalarıyla ülke genelinden yüzlerce robot projesini Bursa’da buluşturduk. Eğitimin Geleceği Üzerine Tartışmalar başlığı altında 2009- 2010 yıllarında ‘2023’ün Lisesine Üç Boyutlu Bakış’ başlığı altında ulusal katılımlı organizasyonlar düzenledik” şeklinde konuştu.
Eğitimde Değişim Konferansları’nın 10.’sunu 16 Aralık 2023’de Özel Bursa Kültür Okulları’nın ev sahipliğinde ’Değişim İçin: Yeniden Okul’ temasıyla gerçekleştirdiklerini de hatırlatan Bulut, "MomTalks, bu anlayışla düzenlediğimiz organizasyonların yeni bir halkası olacak. Bu tarz ulusal organizasyonları düzenlemekten ve katılmaktan mutluluk duyuyoruz. Çünkü gelişime, yenilenmeye önem veriyoruz. MomTalks hazırlık sürecinde çok verimli bir işbirliği yaptığımız Dr. Bahar Eriş ve Sayın Zeynep İşman’a ve ekibimize teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.
"MomTalks yeni ufuklar açacak"
Özel Bursa Kültür Okulları Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yıldırım Bey Sırakaya ise, ulusal çapta yeni bir organizasyona daha ev sahipliği yapmanın mutluluğunu duyduklarını söyledi. Türkiye’nin ilk ve en kapsamlı ebeveyn-uzman buluşma platformu MomTalks programının dopdolu bir içerikle Bursa’da yapılacağının altını çizen Yıldırım Bey Sırakaya, “MomTalks, 5 Ekim 2024 Cumartesi günü Bademli Kampüsümüzde gerçekleştirilecek. MomTalks’ın bu yıl Bursa’da yapılmasından dolayı fikir annesi eğitimci Dr. Bahar Eriş ve MomTalks proje ortağı, aile çocuk yazarı Zeynep İşman’a teşekkür ediyoruz” dedi.
“Çocuklar eğlenerek öğrenecek”
Ekim ayında gerçekleştirilecek diğer bir önemli etkinlik olan “Kültürlü Çocuk Festivali” hakkında da bilgiler veren Yıldırım Bey Sırakaya, “İlkini 25 Mayıs 2024’te yaptığımız ‘Kültürlü Çocuk Festivali’nin 2.’sini 19 Ekim 2024 Cumartesi günü gerçekleştireceğiz. Yine, çocukların aileleriyle birlikte katılabilecekleri, unutulmayacak hatıralara ev sahipliği yapacak bir festival günü olacak. Sanat, bilim ve oyun atölyeleriyle çocuklar hem öğrenecek, hem de çok eğlenecek. Gelişime ve yenilenmeye önem vererek ulusal ölçekte organizasyonları düzenlemekten ve katılmaktan mutluluk duyuyoruz” diyerek konuşmasını bitirdi.
“MomTalks çocuk gelişiminde önemli bir rehber”
MomTalks proje ortağı, aile çocuk yazarı Zeynep İşman da Özel Bursa Kültür Okulları’nın organizasyona ev sahipliği yaptığı için memnuniyet duyduklarını söyledi. MomTalks’un 2017’den bu yana Türkiye’nin ilk ve en kapsamlı uzman ve ebeveyn buluşma platformu olduğunu söyleyen Zeynep İşman, MomTalks’un amacının, ebeveynlerin geleceği şekillendirmedeki rolü ve eğitimdeki kritik önemi konusunda farkındalığı artırmak olduğunu ifade etti.
Zeynep İşman, MomTalks olarak bugüne kadar Doğan Cüceloğlu, Yankı Yazgan, Şermin Yaşar, Özgür Bolat, Nil Karaibrahimgil, Azra Kohen, Doğa Rutkay Kamal, Judith Malika Liberman, Sinan Canan, Nihan Kaya, Mümin Sekman, Esra Akkaya, Deniz Bayramoğlu, Ümmiye Koçak ve başka pek çok değerli ismin konuşmacının katıldığı programlar düzenlediklerini hatırlattı. Pandemi döneminde 2020’den bu yana online ortamda da varlıklarını sürdürdüklerini belirten Zeynep İşman, online olduğu için etkinliğin kapsamının genişleyerek fark oluşturan yabancı uzmanları da Türkiye’den ebeveynler ve eğitimcilerle buluşturduklarını söyleyerek sözlerini tamamladı.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Belçika'da, ülkenin neredeyse tamamında aşırı sıcak hava nedeniyle "turuncu alarm" uygulanıyor. Bu seviyede, vatandaşların önlem alması ve yerel yönetimlerin hazırlıklı olması gerekiyor. Bu uyarıda, günün en sıcak saatlerinde dışarı çıkılmaması, bol su t
Eğitimci Ahmet Nas, toplumda zaman zaman tartışma konusu olan ve gündemdeki yerini koruyan kadın istihdamına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kadın istihdamının artırılmasına yönelik politikaların planlanırken, öncelikle bu istihdamın hangi alanlarda g
Hürtgenwald Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, yangının Gey Mahallesi'ne yaklaşık 200 metre mesafeye kadar ilerlediği bildirildi. Bölge sakinlerinin güvenli alanlara götürülmesi için tahliye çalışmalarının başlatıldığı, polis ekiplerinin şu ana kad
HAMAS Siyasi Büro Üyesi ve Arap-İslam İlişkileri Ofisi Başkanı Basim Naim, siyonist rejim ordusunun Gazze Şeridi'nde düzenlediği suikastlara tepki gösterdi. Naim, özellikle Gazze kentindeki Sivil Polis Müdürü Cemal Ebu Kâmil'in şehit edilmesinin, ateşkes
Adalet Bakanı Akın Gürlek, Faili Meçhul Suçları Araştırma Daire Başkanlığı koordinesinde yürütülen çalışmalar sonucu son 4 ayda 30 dosya kapsamında 35 faili meçhul cinayetin aydınlatıldığını açıkladı. Kırıkkale ve Kızılcahamam’da yıllardır çözülemeyen iki
Bazı işgal medya kuruluşları, ABD’nin savaş sonrasında “küçük düşmüş” bir görüntü verdiğini ve ortaya çıkan tablonun Vietnam yenilgisinden dahi “daha ağır” olduğunu savunuyor. işgal medyasının Haaretz Gazetesi, savaşın ardından ABD’nin gelecekte iradesin
Yasa dışı taşınan saka kuşları, gerekli işlemlerin ardından doğal yaşam alanlarına yeniden kazandırılmak üzere teslim alındı. Üç kafes içerisinde ele geçirilen saka kuşlarıyla ilgili 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu kapsamında iki şahsa toplam 150 bin 416
Küba Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Dominik Cumhuriyeti'nin 10 Kübalı diplomat ve ailelerini sınır dışı etme kararını haklı çıkaracak hiçbir gerekçe bulunmadığı belirtilerek, diplomatların 1961 Diplomatik İlişkiler Hakkında Viyana Sözleşmesi
Gece Yarısı Kafeye Silahlı Saldırı: 1 Yaralı
Bartın'da 3 boyunca denize girmek yasaklandı
03İran Devrim Muhafızları: Hürmüz Boğazı kapalıdır
04Diyarbakır ve Kayseri havalimanlarının statüsü yükseltildi
05CENTCOM, ilk çok uluslu insansız hava aracı saldırı gücünü oluşturacak
06Akaryakıtta Fiyat Trafiği: Motorin 80 Lirayı Geçti
07LGS’de İkinci Nakil Tamamlandı: Yerleşemeyenler İçin Son Süreç Başlıyor
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük