Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
01:51 Kontrolden çıkan otomobil kaldırıma vurdu, ona metreler kala tır devrildi01:47 Başkan Görgel: “Yangının büyük bölümünü kontrol altına alınmış durumda”01:43 Akademisyenin kızını sözlü taciz ettiği ileri sürülen kadına adli işlem baş...01:32 Beykoz’da iş yeri kurşunlandı: 1 yaralı00:58 “Mahzen-32” operasyonunda yakalanan 27 şüphelinin tamamı tutuklandı00:55 Yoldan çıkan otomobilin sürücüsü yaralandı00:54 1 Mayıs ve 19 Mayıs’ta İstanbul, Ankara ve İzmir’de raylı sistemlerde ulaşı...00:53 Erdek’te uyuşturucu operasyonu00:47 Ankara’da iki kurye grubu arasında kavga: 1’i ağır 4 yaralı00:44 Alkollü yakalanan sürücünün “Keşke açmasaydım şişeyi” pişmanlığı00:41 Bolu’da 18 yaşından küçük gençler arasında bıçaklı kavga: 2 yaralı00:39 Uşak’ta fabrikada zehirlenme paniği: 19 işçi hastaneye başvurdu00:37 Niğde’de hafif ticari araçla motosiklet çarpıştı: 1 ölü, 4 yaralı00:31 Ankara’da yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda 5 araçlı zincirleme kaza: 8 ya...00:24 Ankara’da aşırı yağış nedeniyle kontrolden çıkan bariyere çarptı: 1 ölü, 5...00:20 1 Mayıs İşçi Bayramı ve 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nda İstanbul, Anka...00:20 Karısını öldürüp polise teslim oldu00:15 Yıldırım düşen ağaçlık alanda yangın çıktı00:12 Ulukışla - Pozantı yolunda zincirleme kaza: 2 ölü00:08 Kahramanmaraş’taki fabrika yangını dron ile görüntülendi
Sağlık 17 Ekim 2014 - 14:03 Yorum: 0

Ebola için 45 hastane hizmet verecek

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Ebola konusunda dün itibarıyla giriş çıkışların olduğu 36 ilin ve 45 hastanenin belirlendiğini söyledi.

Ebola için 45 hastane hizmet verecek

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Esenyurt Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen İstanbul Esenyurt Üniversitesi 2014-2015 Akademik Yılı açılışında gazetecilerin gündeme ait sorularını yanıtladı.

'Ebola Eylem Planı'nın ayrıntılarına ait bir soru üzerine, Ebola'nın son 4,5- 5 aydır Sağlık Bakanlığı'nın gündeminde yer aldığına değinen Müezzinoğlu, bu virüse karşı aşı ve tedavi olmadığını hatırlattı.

Yapılacak en mühim işleri 'koruyucu tedbirleri duyarlı, diri almak' ve 'tedbirler kısmında eksiklik yapmamak' biçiminde sıralayan Müezzinoğlu, Bilim Kurulu'nun gösterdiği yol haritası çerçevesinde son 4,5-5 aydır bilhassa Nijerya, Liberya'nınbulunduğu bölgeden gelen bütün yolcuların uçaklarda takip edildiğini, ateşi bulunan bütün hastaların izlendiğini, riskli görülen vakaların teşhis amaçlı inceleme için hastanelere taşındığını anlattı. 

Bugüne kadar 6 olay olduğunu kaydeden Müezzinoğlu, şu teferruatları paylaştı:

'Bu 6 vakanın 6'sına da sıtma tanısı konuldu. Dolayısıyla bugüne kadar sınırlara girmezden evvela ve girdiği andan itibaren risk bölgelerini takip etmek ve risklere karşı Önlem almak biçiminde belki de dünyada en duyarlı yol haritasını belirledik. Bugün ya da yarın Bilim Kurulumuz olası Ebola vakasında bizim Türkiye'deki hangi senaryolara hazırlıklı olmalıyız, senaryolar üstünde iş yapacak. Yarından sonra da bu senaryolara göre yol haritamızı yeniden gözden geçireceğiz. Dün itibariyle 36 ilimizi, yani giriş çıkışların bulunduğu 36 ilimizi, ateşli olaylarda veya riskli olaylarda hangi yolu izleyeceklerini, zanlı hallerde hangi hastanelerin hizmet vereceğine dair 45 hastaneyi belirledik. Türkiye şekilde tedbirleri ileri kurda alıyoruz lakin kamuoyunu keyifsiz edecek, paniğe götürecek evlerinde 'aman ha' diyecekleri bir kamuoyu panik algısının da oluşmamasını istek ediyoruz.'

Müezzinoğlu, ilgili ve muhatap kitleleri, müracaat edecekleri alanlar ve alacakları tedbirler hakkında bilgilendirdiklerini belirterek, 'Şu anda 77 milyon memleket insanımızı 'Aman ha şunu da yap' diyeceğimiz bir uyarımız yok. Özellikle o bölgelere giden ya da o alanlarda yakını, tanıdığı, bildiği olanlar biraz daha duyarlı. Bulaşıcılık temasla oluyor. Hijyene dikkat etmek ve o bölge insanıyla bulunan münasebet riskini minimuma indirmek...' diye konuştu.

Türkiye'nin kara sınırlarında riskli bir memleket bulunmadığına işaret eden Müezzinoğlu, 'Ama geliş çizgisi o güzergahsa, o bireyler nebati ki takip edilir' dedi.

Uyuşturucuyla ilgili savaş fiil planı

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, bir soru üzerine, 'Ben sigarayı bırakmak arzusundayım lakin desteğe ihtiyacım var' diyen bütün tiryakilere Alo 171 hattıyla 24 saat hizmet, sigarayı bırakma polikliniklerinde doktor düzeyinde destek verildiğini hatırlattı.

Müezzinoğlu, ek ilaca gereksinimi varsa, ilaçları bu sene için 300 bin doz karşılıksız ilacı vermeyi Bakanlar Kurulu'ndan geçirdik. İnşallah 1-2 ay arasında de en az sigara kadar ama sigaradan aşırı daha diri bir biçimde uyuşturucuyla ilgili savaş fiil planımızı da sizlerle paylaşacağız' bilgisini verdi.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber