Balıkesir’in Edremit Belediyesi, kendi mülkiyetindeki zeytinliklerde zeytin hasadını tüm hızıyla sürdürüyor. Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, hem zeytin hasat çalışmalarını hem de TARİŞ Zeytinyağı Fabrikası’nı ziyaret ederek süreci yakından t...
Balıkesir’in Edremit Belediyesi, kendi mülkiyetindeki zeytinliklerde zeytin hasadını tüm hızıyla sürdürüyor. Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, hem zeytin hasat çalışmalarını hem de TARİŞ Zeytinyağı Fabrikası’nı ziyaret ederek süreci yakından takip etti. Başkan Ertaş, “180 bin Edremitlinin ortak malı olan belediyemize ait zeytinliklerde, tek bir zeytin tanesini bile israf etmemek için sistemli ve titiz bir çalışma yürütüyoruz” dedi.
Türkiye’nin en önemli zeytin ve zeytinyağı üretim merkezlerinden biri olan Edremit’te, zeytin sezonu yoğun bir şekilde devam ediyor. Edremit Belediyesi’ne ait zeytinliklerde bu yıl yaklaşık 4 bin çuval zeytin ürünü bulunuyor. Dalında ihale ile satılanların haricinde geriye kalan bin 800 çuval zeytin ise belediyenin Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri tarafından hasat ediliyor.
Zeytinliklerdeki hasadı yerinde inceleyen Başkan Mehmet Ertaş, zeytinliklerin halkın ortak malı olduğuna vurgu yaptı: “Zeytinler, Edremit halkının ortak malıdır. Bu nedenle, hasat sürecinde tüm adımları şeffaf ve düzenli bir şekilde yürütüyoruz. Ürünlerin tespit edilmesi, hasat sırasında uygulanan yöntemler, elde edilen miktarın fabrikaya taşınması gibi süreçlerin tamamını kayıt altına alıyoruz. Ayrıca, hasadın ardından kontrol ekiplerimiz tarafından işlemlerin uygun şekilde yapılıp yapılmadığı denetleniyor. 180 bin Edremitlinin hakkını korumak için titizlikle çalışıyoruz” dedi.
Başkan Ertaş, belediye tarafından gerçekleştirilen hasadın şimdiye kadar yüzde 65’nin yapıldığını ve bu zeytinlerden 20 ton zeytinyağı elde edildiğini ifade etti. Elde edilen zeytinyağlarının, vatandaşlara daha ekonomik şartlarda sunulacağını belirten Ertaş, bu yılki zeytin sezonunun "var yılı" olması dolayısıyla üretilen zeytinyağlarının bir kısmının ilgili yasalara uygun şekilde toptan ihale edileceğini de ekledi.
Toplanan zeytinler, Edremit TARİŞ Zeytinyağı Kooperatifi’nin fabrikasında işlenerek zeytinyağına dönüştürülüyor. Bu süreçte elde edilen ürünler, hem ekonomik hem de kaliteli bir şekilde halka sunulmaya devam ediyor.
Edremit Belediyesi’nin bu titiz ve düzenli çalışmaları, zeytin ve zeytinyağı üretiminde hem ekonomik fayda sağlıyor hem de Edremit halkının ortak kaynaklarını en verimli şekilde değerlendirmeyi hedefliyor.
Başkan Ertaş’a CHP Edremit İlçe Başkanı Emin Yalçıntaş, Edremit Ziraat Odası Başkanı Ali Yılmaz Diker, Başkan Yardımcısı Coşkun Taşkın, meclis üyeleri ile Tarımsal Hizmetler Müdürü Taner Akıncı eşlik etti.

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Ekonomi ve Finansta Milli Vizyon Zirvesi’nde konuşan Şimşek, sermaye piyasalarında sistemik bir risk bulunmadığını vurgulayarak, piyasa bozucu faaliyetlerde bulunanların hukuk önünde tüm mal varlıklarıyla hesap vereceğini söyledi. Toplamda 2 bin 900’e yak
Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) ile indirgendiğinde DİBS yüzde 1,18, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde ise yüzde 1,40 oranında yatırımcısına reel getiri sağladı. Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde Amerikan Doları yüzde 0,44, Euro yüzde 1,1
Küresel piyasalarda yatırımcıların odağı Fed'in para politikası kararlarına çevrilirken, altın fiyatlarında da faiz beklentilerinin etkisi hissediliyor. Fed'in eylül toplantısına ilişkin tutanaklar, yıl sonundan önce yeni bir faiz artışının gündeme gelebi
7 Ekim 08.33 itibarıyla doların alış fiyatı 49,1910 lira, satış fiyatı 49,2025 lira oldu. Doların günlük değişimi yüzde 0,06 olarak kaydedildi. Euro ise güne yüzde 0,23 düşüşle başladı. Euro 55,2437 liradan alınırken 55,3070 liradan satılıyor. İngiliz ste
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, 28. Dönem 5. Yasama Yılı'nın ilk haftasında TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunun konuğu olacak. Komisyon, AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Muş başkanlığında bugün toplanacak. Karahan'ın toplant
Petrol fiyatlarında yaşanan düşüş akaryakıt fiyatlarına yansımaya devam ediyor. Motorinin litre fiyatında yapılan 4,95 liralık indirim, gece yarısından itibaren pompaya yansıdı. İndirim sonrası motorinin litre fiyatı İstanbul'da 90,09 liraya, Ankara'da 91
Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği'nin (OİB) Eylül ayı ihracatı 3 milyar 584 milyon 207 bin dolar olarak gerçekleşirken, yılın 9 aylık dönemindeki ihracat toplamı da 27 milyar 893 milyon 559 bin dolara ulaştı. Eylül ayında 95 milyon 432 bin dolar i
Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) açıkladığı eylül ayı enflasyonunun yüzde 1,84 olarak gerçekleşmesiyle 2026'nın ikinci yarısındaki üç aylık enflasyon da belli oldu. Temmuz, ağustos ve eylül aylarındaki fiyat artışlarının bileşik hesabına göre üç aylık
Gıda zehirlenmesi şüphesiyle 80 işçi hastanelere başvurdu
Bayburt'ta inşaatlardan 120 bin liralık malzeme çalan şüpheli tutuklandı
03Kayseri'de trafik ihlallerine 65 bin lira ceza uygulandı
04Kocaeli'de motosikletlerin trafiğe çıkması yasaklandı
05İzmir'de 17 düzensiz göçmen yakalandı
06Kırıkkale'de 21 yıl hapis cezasıyla aranan hükümlü yakalandı
07İstanbul'da fırtına ve sağanak için saat verildi: 13 ilçeye dikkat
Galatasaray A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Corendon Alanyaspor
Kocaeli̇spor
Arca Çorum Fk
Kasimpaşa A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Erzurumspor Fk
Göztepe A.ş.
Tümosan Konyaspor
Samsunspor A.ş.
Eyüpspor