Sahil Park
Yeşilyurt Belediyesi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
00:05 Kağıthane’de bariyere çarpan otomobil alev aldı, o anlar kameralara yansıdı23:54 Galatasaray’ın 25. şampiyonluğu Ankara’da kutlandı23:50 Narkotik köpeği ETA, zehir tacirlerine göz açtırmıyor23:41 Diyadin’de köy halkı deprem riski nedeniyle kapatılan okulunu geri istiyor23:34 Annesiyle boşanma aşamasındaki babasını sokak ortasıda bıçakladı23:34 Trabzon’da sel ve su baskınları sonrası temizlik çalışmaları gecede sürüyor23:30 Ankara’da belediye otobüsünün çarptığı yaya ağır yaralandı23:30 İstanbul Emniyet Müdürü Selami Yıldız, Ümraniye’de asayiş ve narkotik uygul...23:26 Sivas’ta kaybolan 9 büyükbaş hayvan, dronla bulundu22:58 Milli takım, Balkan Çocuklar Karate Şampiyonası’nda 55 madalya kazandı22:43 Eski nişanlısının silahlı saldırısına uğrayan kadın konuştu22:40 SMA hastası gencin hastalığı hac vazifesine engel olmadı22:38 Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı Kurtulmuş’u kabul etti22:15 Şırnak’ta iki grup arasında taşlı sopalı kavga: 3 kişi yaralı22:14 Güney Kore’nin yeni Devlet Başkanı Demokratik Parti’nin adayı Lee Jae-myung...22:13 Numan Kurtulmuş yeniden TBMM Başkanı seçildi22:09 İstanbul’da belediyelere yönelik yürütülen 4 ayrı soruşturma kapsamında göz...22:01 Bursaspor, Tunahan Ergül’ü kadrosuna kattı21:49 Deprem anı ‘Sakin Kent’te güvenlik kameralarına yansıdı21:44 İki farklı olayda araçla insanlara çarptılar: O anlar kamerada
Malatya Büyükşehir Belediyesi
Türkiye 14 Mayıs 2025 - 09:50 Yorum: 0

Efeler Belediyesi ecdat mezarlarını iş makinesi ile yıktı

Kurtuluş Savaşı sırasında büyük kahramanlık gösteren illerin başında yer alan Aydın’ın en eski köylerinden biri olan Kızılcaköy’de Efeler Belediyesi tarafından ecdad mezarları iş makineleri ile yerle bir edildi. Bir cenaze dolayısıyla köy m...

Efeler Belediyesi ecdat mezarlarını iş makinesi ile yıktı

Kurtuluş Savaşı sırasında büyük kahramanlık gösteren illerin başında yer alan Aydın’ın en eski köylerinden biri olan Kızılcaköy’de Efeler Belediyesi tarafından ecdad mezarları iş makineleri ile yerle bir edildi. Bir cenaze dolayısıyla köy mezarlığına gelen vatandaşlar şaşkınlığını gizleyemezken, Kurtuluş Savaşı Gazisi dedesinin de mezarının yıkılıp yok edildiğini gören Baki Uyanık gözyaşlarını tutamadı.

Edinilen bilgiye göre; bir cenaze defni dolayısıyla mezarlığa gelen Kızılcaköylüler, mezarlıkta Efeler Belediyesi’nin iş makinesi ile ecdatlarının mezarlarını küreyip yok ettiğini görünce gözlerine inanamadılar. Duruma tepki gösteren vatandaşlardan Baki Uyanık, "İnsana ve ölmüşlere saygı vardır. Yunanistan’da Yunan yetkililer ecdat mezarlarımızı yıkıyor diye tepki gösterirdik. Efeler Belediyesi’nin bu yaptığı ile Yunan’dan ne farkı kaldı" diye tepki gösterdi.

Tarihi mezarları yerle bir edilen Kızılcaköy Mezarlığı’nda kameralara konuşan köy sakinlerinden Baki Uyanık, "Öğlen bir cenaze dolayısıyla mezarlığa geldik. İş makinelerinin çalıştığını görünce şaştık. Geldik çalışanlarla görüştük. Çalışanlardan öğrendiğimiz kadarıyla buradan zenginlere mezar yeri satılmış. Satsınlar ama bizim ecdadımızın mezarlarını yıkıp da mı zenginlere yer açacaklar. Burada Kurtuluş Savaşı gazilerinin yanı sıra Kurtuluş Savaşı’nda mücadeleleri ile varlık göstermiş Çoka Ahmet Efe, Üsen Efeler ve Deli Hasan Efe’nin de mezarları vardı" diyerek mezarların yıkılması talimatını veren Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin’e sitem etti.

Hakkını arayacağını ve ölüsüne saygısı olmayan bir belediye yönetimi düşünemediğini belirten Baki Uyanık, "Bizim köyde işgal yıllarında Yunan Karakolu kurulmuş. Burada ölen bir Yunan askerine bile biz mezar vermişiz. Ve halen mezarı durur. Bizde ölüye de saygı vardır. Yunanlılar Batı Trakya’da bizim Türk ve Müslüman mezarlarına zarar verdiğinde kızardık. Şimdi öz memleketimizde ecdat mezarlarımız Efeler Belediyesi tarafından iş makineleri ile yıkılıp yok ediliyor. Bu nasıl bir anlayış" diye yaşadıklarına tepki gösterdi.

Efeler Belediyesi ecdat mezarlarını iş makinesi ile yıktıEfeler Belediyesi ecdat mezarlarını iş makinesi ile yıktı
Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Şenay Korkmaz
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber