Medicana International İzmir Hastanesi, Ege Bölgesinde ilk kez 4 hastaya aynı günde robotik radikal prostat ameliyatı gerçekleştirdi.
Medicana International İzmir Hastanesi, Ege Bölgesinde ilk kez 4 hastaya aynı günde robotik radikal prostat ameliyatı gerçekleştirdi. İstanbul, İzmir ve çevre illerden gelen 4 hasta, 48 saat içerisinde ayağa kalkarak taburcu edildi.
Medicana International İzmir Hastanesinden Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Özgür Çakmak; İstanbul, İzmir ve çevre illerden gelen 4 hastaya aynı günde robotik radikal prostat ameliyatı uyguladı. Fikret Ergönül, Mehmet Baltılı, Zahit Sancak ve Ali Gündoğdu isimli hastalar, kapalı yöntemle yapılan robotik cerrahi sonrası 48 saat içerisinde taburcu edildi. Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Özgür Çakmak, robotik cerrahinin geleneksel açık cerrahiye göre hem operasyonda hem de ameliyat sonrası iyileşme sürecinde daha avantajlı bir yöntem olduğunu vurguladı.
Aynı günde ameliyat oldular
Doç. Dr. Çakmak, "Robotik cerrahi yaygın yapılan bir işlem ancak bir gün içerisinde birden fazla hastada uygulanması çok sık karşılaşılan bir durum değil. Deneyimli ve tecrübeli ekiplerin olduğu yerlerde yapılabiliyor. Medicana International İzmir Hastanesinin Ege Bölgesinde öncü ve lokomotif olma durumu mevcut. İlklerin hastanesiyiz ve 4 robotik radikal prostat ameliyatının da aynı günde olması Ege Bölgesinde bir ilk. İstanbul'dan, İzmir'den ve civar illerden gelen 4 hastamızın robotik prostat tümörü ameliyatını aynı günde gerçekleştirdik ve 48 saat sonra 4 hastamız taburcu olacak sağlık durumuna ulaştı" dedi.
"458 hastaya robotik cerrahi yapıldı"
Geleneksel açık cerrahiye göre hastaların çok daha çabuk ayağa kalkabildiğini ifade eden Çakmak, "Çünkü çok daha kısa kesilerden karın içine girilebildi. Çok daha az ağrı hissedip çok daha çabuk taburcu edilecek konuma geldiler. Prostat, leğen kemiğinin içerisinde çok diplerde olduğu için geleneksel açık cerrahi zordur. Robot ise karın içerisinde ufak deliklerden derinlerde daha rahat çalışmamızı sağlıyor. Hem operasyon sırasındaki başarısı hem de operasyon sonrasında hastaya yansıyan idrar tutabilme ve cinsel fonksiyonların devamı gibi faktörler bakımından robotik cerrahi, açık cerrahiye göre çok daha başarılı. Hastanemizde bugün itibariyle 458 hastaya robotik cerrahi yapıldı. Ürolojinin yanında genel cerrahi, kalp damar cerrahisi, göğüs cerrahisi gibi ameliyatlar da robot ile yapılabiliyor" diye konuştu.
"Rahatça ayağa kalkıp yürüyebiliyorum"
Operasyon geçiren hastalardan 63 yaşındaki Fikret Ergönül, "Belirtiler oluşunca Soma'da bir hastanede kan tahlili yaptırdım ve ardından İzmir'de bir hastanede MR çekildi. Kötü huylu tümörler tespit edildi. Biyopside alınan 22 parçadan 7'sinde kanser tespit edildi. Açık ve kapalı ameliyat yöntemlerini karşılaştırdım. Açık ameliyatta ameliyat sonrası iyileşme sürecinin uzun sürdüğünü öğrendim. Daha kısa sürede ayağa kalkmak için ameliyatımı robotik cerrahi ile olmaya karar verdim. Şu an gayet iyiyim. 2 gün önce ameliyat oldum, şimdi rahatça ayağa kalkıp yürüyebiliyorum" sözlerine yer verdi.
"Kapalı yöntem daha konforlu"
59 yaşındaki Mehmet Baltılı, "Uzun zamandır hastalığım sebebiyle araştırma yapıyordum. Çok doktora gittim ama hiçbiri tatmin etmedi. Açık ameliyatta uzun vadeli bir iyileşme süreci var. Kapalı yöntem daha konforlu. En sonunda Özgür Bey'e ve ekibine güvendik. Doğru karar verdiğim inancındayım. Şu an sağlıklı durumdayım" derken, 61 yaşındaki Ali Gündoğdu ise "Hastalığımı ve tedavisini çok araştırdık. Özgür Hoca'ya yurt dışından da hastaların geldiğini duyduk. Sağlığım için bu ameliyatı olmaya karar verdim. Kendimi çok iyi hissediyorum" ifadelerini kullandı.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Sivas'ta Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı şüphesiyle tedavi gören 72 yaşındaki kadın yaşamını yitirdi. Tokat'ın Almus ilçesinde yaşayan Şehriban Öztürk'e bir hafta önce kene tutunmuştu. Yakınları tarafından hastaneye kaldırılan Öztürk'ün durumu ağırla
Uzmanlar, kronik iltihaplanma ve oksidatif stresin damar yapısını olumsuz etkileyerek kalp hastalıkları riskini artırabildiğini, antioksidan ve iltihap önleyici özelliklere sahip bazı bitkilerin ise dolaşım sistemine katkı sağlayabileceğini belirtiyor. Ar
Akıllı telefonlar, tabletler ve sosyal medya artık çocukların günlük yaşamının bir parçası haline geldi. Eğitimden iletişime, eğlenceden sosyalleşmeye kadar pek çok alanda kullanılan dijital platformlar, doğru yönetilmediğinde çocukların dikkat süresi, uy
Bingöl İl Sağlık Müdürlüğü'nün resmi sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımda, ataması gerçekleşen tüm personele yeni görev yerlerinde başarılar dilenerek, atamaların kentteki sağlık camiasına hayırlı olması temennisinde bulunuldu. Yapılan açıklamaya
Valilikten yapılan açıklamaya göre ünitede 4 aktif ve 1 yedek olmak üzere toplam 5 hemodiyaliz cihazı bulunuyor. Ünitede hastalara modern ve kesintisiz sağlık hizmeti sunulacağı belirtildi. Diyaliz Ünitesinin hizmete girmesiyle birlikte il merkezine yapıl
Taslağın yasalaşması halinde restoran, kafe ve benzeri işletmelerin hem kapalı hem de açık müşteri alanlarına evcil hayvan girişi yasaklanacak. Geçtiğimiz yıl bir restoran zincirinin evcil hayvan kabul etmemesiyle gündeme gelen tartışmalar, yeni düzenleme
Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü koordinesinde yürütülen çalışma kapsamında OED cihazları; Balıklıgöl Platosu, Eyyübiye Sabır Makamı, Rabia Meydanı ile 35 Metre Yolu üzerindeki Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi çevresinde vatandaşların hizmetine sunuldu. Yoğun i
Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Cildiye Kliniği Uzmanı Dr. Emre Bayındır, toplumda yaygın görülen sedef hastalığı ve güncel tedavi yöntemleri hakkında değerlendirmelerde bulundu. Sedef hastalığının kronik bir deri hastalığı olduğ
İsviçre'de kuraklık nedeniyle araba yıkama ve çim sulama yasaklandı
MEB, para talep edenlere karşı uyardı
03Malatya’da Komuta Kademesi Değişti: 2. Ordu’ya Korgeneral Gültekin Yaralı Atandı
04Malatya’da Bıçaklı Kavga: 1 Yaralı, 2 Gözaltı
05Kuzey Çevre Yolu’nda Otomobil Takla Attı: 2 Yaralı
06Endonezya'da 7,7 büyüklüğünde deprem: 2 kişi hayatını kaybetti
07Jandarma ve Sahil Güvenlik'te atama ve terfiler Resmî Gazete'de
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük