İzmir'de dünyaca ünlü Yunan sanatçı Alexandra Gravas ile Ruhi Su Dostlar Korosu, düzenlenen konserde aynı sahneyi paylaştı.
İzmir'de dünyaca ünlü Yunan sanatçı Alexandra Gravas ile Ruhi Su Dostlar Korosu, düzenlenen konserde aynı sahneyi paylaştı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ege Barış ve İletişim Derneği işbirliği ile Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde (AASSM) "İki Yakanın Sesi; Ruhi Su Dostlar Korosu ve Alexandra Gravas Konseri" düzenlendi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in ev sahipliğindeki konserde Ege Barış ve İletişim Derneği Başkanı ve Çankaya Belediyesi'nin eski başkanı Bülent Tanık, Yunanistan'ın İzmir Başkonsolosu Despoina Balkiza, İzmir Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Adnan Oğuz Akyarlı, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay, CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Özcan Durmaz, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) önceki dönem İzmir milletvekili ve eski il başkanı Alaattin Yüksel, önceki dönem İzmir milletvekili Zeynep Altıok Akatlı, bürokratlar, belediye meclis üyeleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve sanatseverler yer aldı. Başkan Tunç Soyer, konser öncesinde kulisi ziyaret ederek sanatçılarla sohbet etti. Daha sonra programın açılış konuşmasını yapan Başkan Soyer, "Seferihisar Belediye Başkanı olduğum yıllarda Bülent Tanık da Çankaya Belediye Başkanı'ydı. Hayranlıkla takip ederdim. Çok ilham aldım, çok şey öğrendim ondan" diye konuştu.
"Ortak paydamız çok"
Başkan Soyer, Ege'nin iki yakasındaki halkların dostluğuna değinerek, "Bu yıl İzmir'in, yani bu memleketin kurtuluşunun 100'üncü yılı. 100'üncü yılın aslında en büyük zaferi barış, barışı 100 yıldır sürdürüyor olmamız. Barışın en güzel dili de müzik. Çünkü farklı diller konuşsa da insanlar müziğin ortak melodisi eğer aynı bam telini titretiyorsa yüreklerde o iki yakanın insanları arasında çok ortak payda var demektir. Bu akşam dinleyeceğimiz Ruhi Su Korosu ve Alexandra Gravas aslında bize bunu bir kere daha hatırlatacak. Emin olun ki her iki yakanın insanlarında da aynı bam telini titretecek müzikler dinleyeceğiz. Dilerim bu bize aynı zamanda ne kadar çok ortak paydamız olduğunu bir kez daha hatırlatır" ifadelerini kullandı.
"Bu akşam içimiz barış dolmuş olarak ayrılacağız"
Ege Barış ve İletişim Derneği Başkanı Bülent Tanık ise, "İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer'in ev sahipliğinde ve destekleriyle gerçekleştirdiğimiz konserde Ege'nin iki yakasından halklarımızın aşklarını, özlemlerini, sevinçlerini, hüzünlerini, tutkularını, coşkularını dillendiren hoş sesleri dinleyeceğiz. İnanıyorum ki bu akşam buradan dostluk duygularımız daha güçlenmiş, içimiz barış dolmuş olarak ayrılacağız" dedi.
İzmirlilerin müziğe doyduğu gece Alexandra Gravas konseri ile başladı. Türkçe ve Yunanca 5 eserin ardından sahneye Ruhi Su Dostlar Korosu çıktı. Koro, Türkçe ve Yunanca 7 eser icra etti. Son olarak Alexandra Gravas ve Ruhi Su Dostlar Korosu aynı sahneyi paylaşarak 3 eseri birlikte seslendirdi.
Konserler dünya barışına katkı sağlayacak
Ege'nin iki yakasında yaşayan halkların barış ve dostluğunu pekiştirmek amacıyla Türkçe ve Yunanca eserlerin ve Ege türkülerinin seslendirildiği konserin ikinci ayağının Yunanistan'da yapılması planlanıyor. Böylelikle dünya barışına katkı sağlanması hedefleniyor.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Milli Eğitim Bakanlığı ve Din Öğretimi Genel Müdürlüğü koordinesinde, Peygamber Efendimez’in doğumunun 1500’üncü yılı anısına, Türkiye genelinde ‘Yapay Zeka ile Dijital İçerik Geliştirme Projesi’ hayata geçiriliyor.Milli Eğitim Bakanlığı, Din Öğretimi Gen
Aydın’ın Didim ilçesinde 1996 yılında gönüllü emeğiyle kurulan kütüphane, bugün binlerce gencin eğitim ve buluşma merkezi haline geldi.Didim Belediyesi Halk Kütüphanesi, 1996 yılında gönüllülerin özverili katkılarıyla kuruldu. Aradan geçen yıllar içinde s
Manisa’nın Saruhanlı ilçesinde bu yıl ikincisi düzenlenen "Saruhanlı Deve Güreşleri Festivali", yoğun katılım ve büyük coşkuyla gerçekleştirildi. Türkiye’nin farklı illerinden getirilen 90 devenin mücadele ettiği festival, binlerce vatandaşı bir araya get
Manisa Büyükşehir Belediyesi, Şehzadeler Belediyesi ve Yunusemre Belediyesi iş birliğiyle Aşağıçobanisa Mahallesi’nde düzenlenen Şalvar Gecesi etkinliği, sıcak ve samimi atmosferiyle unutulmaz anlara sahne oldu.Mahalle kültürünü yaşatmayı, komşuluk bağlar
Burhaniye ilçesinde, kurban bayramına iki ay kala kurbanlık satışları başladı. Kurbanlıklarda büyük baş hisseleri geçtiğimiz yıl, 25-35 bin lira arasında değişirken, bu yıl 40-45 bin lira isteniyor Küçükbaşlarda geçtiğimiz yıl 10-15 bin lira arasında deği
Tokat’ın Niksar ilçesinde bulunan kale binlerce yıllık geçmişi, çok katmanlı yapısı ve eşsiz manzarasıyla zamana meydan okuyarak bölgenin en önemli tarihi ve turistik değerlerinden biri olmayı sürdürüyor.Niksar ilçesinde bulunan Niksar Kalesi, binlerce yı
Mersin Büyükşehir Belediyesinin Mezitli Çocuk Kampüsünde düzenlediği ve tüm çocuk kampüslerinin katkısıyla hazırlanan ‘Bahar Şenliği’, çocukların sahnelediği gösteriler ve renkli etkinliklerle coşku dolu anlara sahne oldu.Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi
Kars’ta Osmanlı döneminden günümüze ulaşan nadir yapılardan biri olan Ahmet Tevfik Paşa Konağı, yıllardır süren ihmal nedeniyle yıkılma noktasına geldi. Tarihi miras niteliği taşıyan konağın maketinin müzede sergilenmesine rağmen, asıl yapının sahipsiz bı
Filistin Konvoyu Ankara'da: "Gazze unutulmasın, Batı Şeria yeni bir Gazze olmasın" çağrısı
ABD'de siklospora salgınında ilk ölümler bildirildi
03Yozgat'ta karpuz hasadı başladı
04Bitlis'te Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı
05Yalova'da durdurulan araçta tarihi eser niteliğinde objeler ele geçirildi
06Palamut avı yasağına uymayan 21 kişiye ceza
07Türkiye, Katar ve Mısır, siyonist rejimin Gazze'deki saldırılarını kınadı
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük