Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 17 Ocak 2023 - 17:48 Yorum: 0

’Eğitimle yeniden buluşma’ projesi bilgilendirme toplantısı yapıldı

Okul terki riski taşıyan öğrencilerin tespitine yönelik erken uyarı ve takip sistemiyle kayıt dışı öğrencilerin eğitim sistemine dahil edilmesiyle ilgili...

’Eğitimle yeniden buluşma’ projesi bilgilendirme toplantısı yapıldı

Okul terki riski taşıyan öğrencilerin tespitine yönelik erken uyarı ve takip sistemiyle kayıt dışı öğrencilerin eğitim sistemine dahil edilmesiyle ilgili çalışmaları hayata geçirmek üzere "Eğitimle yeniden buluşma" projesi bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Aşcı başkanlığında Perre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli Konferans Salonunda gerçekleşen toplantıya, milli eğitim müdür yardımcıları, şube müdürleri ve eğitim kurum müdürleri katıldı.

Toplantıda, okul terki riski taşıyan öğrencilerin tespitine yönelik erken uyarı sistemi ve takip sistemiyle kayıt dışı öğrencilerin eğitim sistemine dahil edilmesiyle ilgili çalışmalar başta olmak üzere eğitim alanında yürütülen diğer güncel konular ele alındı.

Milli Eğitim Bakanlığınca hayata geçirilen "erken uyarı ve takip sistemi" ile birlikte okul terki riski taşıyan öğrenciler önceden tespit edilecek ve takip sistemiyle kayıt dışı öğrencilerin eğitim sistemine dahil edilmesi sağlanacak.

Tek bir öğrencinin bile öğrenim dışında kalmaması için ellerinden gelenin fazlasını yapacaklarını belirten Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Aşcı, "Kayıt dışı öğrencileri yeniden okullara kazandırmak amacıyla Milli Eğitim Bakanımız Mahmut Özer'in talimatıyla "Eğitimle yeniden buluşma" projesi başlatıldı. Bu proje çerçevesinde biz de Adıyaman'da gerekli çalışmaları yaparak kayıt dışında kalan öğrencilerimizin tespitini yaptık. Tespit ettiğimiz öğrenciler için gerekirse tek tek ailelerine ulaşıp, onların koşullarına uygun seçenekler sunarak okullaşmalarını sağlayacağız" diye konuştu.

Toplantıda ilgili şube müdürleri, okul müdürlerine sistem hakkında genel bilgi verdi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber