Şişli Belediyesi ile Ataşehir Belediyesi tarafından “İstanbul’da Ekonominin Kalbinden Finansın Merkezine, Şişli’den Ataşehir’e Konferansı” düzenlendi.Şişli Belediyesi ile Ataşehir Belediyesi ortaklığında “İstanbul’da Ekonominin Kalbind...
Şişli Belediyesi ile Ataşehir Belediyesi tarafından “İstanbul’da Ekonominin Kalbinden Finansın Merkezine, Şişli’den Ataşehir’e Konferansı” düzenlendi.
Şişli Belediyesi ile Ataşehir Belediyesi ortaklığında “İstanbul’da Ekonominin Kalbinden Finansın Merkezine Şişli’den Ataşehir’e Konferansı” yoğun katılımla gerçekleşti. Haliç Kongre Merkezinde düzenlenen konferansa CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Zeybek, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel ile Nobel ödüllü Ekonomist Prof. Dr. Daron Acemoğlu ve siyaset ve ekonomi dünyasından çok sayıda davetli katıldı.
Türkiye’nin ekonomi ve finans merkezi olma özelliği taşıyan iki ilçeyi buluşturmaktan memnuniyet duyduklarını belirten Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, “Bugün İstanbul’un ekonomik dönüşümünde Şişli’nin tarihsel, Ataşehir’in ise yeni giydirilmiş ‘finans merkezi’ rolünü konuşurken, öncelikle yapılan yanlışlara ve yapılacak doğrulara makro ölçekten bakalım isterim. İstanbul’un kentsel mekan ve ekonomi ilişkisi, ‘yaşamı; metrekareye, ekonomiyi, emlak rantına’ sıkıştırmış bir modeldir. Şişli ve Ataşehir, bu modelin en çok hırpaladığı ilçelerdendir" dedi.
“35 binden fazla işletmeye ev sahipliği yapmasıyla ölçülebilir”
Şişli’nin İstanbul’un girişimcilik ekosistemine ev sahipliği yaptığını değinen Başkan Şahan, "Şişli’nin ekonomik potansiyeli, 35 binden fazla işletmeye ev sahipliği yapmasıyla ölçülebilir. Şişli’nin ekonomik potansiyeli, 5 bine yakın firma ve büyük ekonomik hacmiyle, Perpa Ticaret Merkezi ile ölçülebilir. Şişli’nin ekonomik potansiyeli, İstanbul’un girişimcilik ekosisteminde ev sahipliği yaptığı ve ekonomimize değer katan 50’den fazla aktörüyle değerlendirilebilir. Ancak, Şişli’de sermaye ve kent planlama ilişkisinin sonucu şudur: 25 mahallesinin 20’sinin yoksullukla mücadele ettiği, plazaların arasında gecekonduların sıkıştığı bir Şişli. İşte tam da bu nedenle sermaye ile kentsel planlama ilişkisini sosyal devlet ve sosyal belediyecilik ilkelerimiz perspektifinde ele almanın çok önemli olduğunu düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.
“Yerel ekonomilerin desteklenmesi bu vizyonun önemli bir parçasıdır”
Yerel ekonomilerin desteklenmesinin önemli olduğunu belirten Başkan Şahan, "Türkiye bir an evvel, kuruluş kodlarından güç almalıdır. İnsanı merkeze alan bir ekonomi-kentleşme modeliyle, kaybettiklerini de kazandıracak güçlü ve adil bir sosyal devlet olmalıdır. Barış içinde yaşayan, hukukun üstünlüğünü benimsemiş, insan haklarına saygılı ve eşit yurttaşlık temelinde bir millet inşa etmeliyiz. Yerel ekonomilerin desteklenmesi, mikroekonomilerin büyütülmesi bu vizyonun önemli bir parçasıdır. Biz, her kesimden insanın huzur içinde yaşayabileceği bir İstanbul için çalışacağız. Şişli gibi modernleşmenin simgesi olan bir kentte, sadece geçmişi koruyan değil geleceği de koruyan bir yerden umutla çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
“İstanbul’un ekonomik gelişiminde kritik rol”
Son 20 yıllık süreçte hızla büyüyen ve gelişen Ataşehir’in, finans merkezi olarak İstanbul ekosistemi içerisindeki konumu ve etkileri üzerine görüşlerini belirten Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel de, "İstanbul’un küresel bir finans merkezi olma hedefi doğrultusunda bu iki ilçenin, hem tarihi bağlamdaki dönüşüm süreçlerini hem de gelecekteki potansiyellerini değerlendirmek, bizler için önemli bir fırsat. Şişli’nin ticaret merkezli yapısı ve Ataşehir’in finans merkezi kimliği, İstanbul’un ekonomik ve mekansal gelişiminde kritik rolleri olduğunu gösteriyor. Bu nedenle, bugün gerçekleştireceğimiz sohbetlerin, İstanbul’un ekonomik yapısının yeniden şekillenme sürecine farklı bakış açıları sunarak önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum" dedi.
Programa davetli konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Daron Acemoğlu ise “Kent Ekonomilerinin Yeni Dinamikleri” başlıklı özel oturumunda Türkiye ve dünya ekonomisine dair değerlendirmelerde bulundu.

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Ekonomi ve Finansta Milli Vizyon Zirvesi’nde konuşan Şimşek, sermaye piyasalarında sistemik bir risk bulunmadığını vurgulayarak, piyasa bozucu faaliyetlerde bulunanların hukuk önünde tüm mal varlıklarıyla hesap vereceğini söyledi. Toplamda 2 bin 900’e yak
Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) ile indirgendiğinde DİBS yüzde 1,18, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde ise yüzde 1,40 oranında yatırımcısına reel getiri sağladı. Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde Amerikan Doları yüzde 0,44, Euro yüzde 1,1
Küresel piyasalarda yatırımcıların odağı Fed'in para politikası kararlarına çevrilirken, altın fiyatlarında da faiz beklentilerinin etkisi hissediliyor. Fed'in eylül toplantısına ilişkin tutanaklar, yıl sonundan önce yeni bir faiz artışının gündeme gelebi
7 Ekim 08.33 itibarıyla doların alış fiyatı 49,1910 lira, satış fiyatı 49,2025 lira oldu. Doların günlük değişimi yüzde 0,06 olarak kaydedildi. Euro ise güne yüzde 0,23 düşüşle başladı. Euro 55,2437 liradan alınırken 55,3070 liradan satılıyor. İngiliz ste
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, 28. Dönem 5. Yasama Yılı'nın ilk haftasında TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunun konuğu olacak. Komisyon, AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Muş başkanlığında bugün toplanacak. Karahan'ın toplant
Petrol fiyatlarında yaşanan düşüş akaryakıt fiyatlarına yansımaya devam ediyor. Motorinin litre fiyatında yapılan 4,95 liralık indirim, gece yarısından itibaren pompaya yansıdı. İndirim sonrası motorinin litre fiyatı İstanbul'da 90,09 liraya, Ankara'da 91
Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği'nin (OİB) Eylül ayı ihracatı 3 milyar 584 milyon 207 bin dolar olarak gerçekleşirken, yılın 9 aylık dönemindeki ihracat toplamı da 27 milyar 893 milyon 559 bin dolara ulaştı. Eylül ayında 95 milyon 432 bin dolar i
Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) açıkladığı eylül ayı enflasyonunun yüzde 1,84 olarak gerçekleşmesiyle 2026'nın ikinci yarısındaki üç aylık enflasyon da belli oldu. Temmuz, ağustos ve eylül aylarındaki fiyat artışlarının bileşik hesabına göre üç aylık
Gıda zehirlenmesi şüphesiyle 80 işçi hastanelere başvurdu
Bayburt'ta inşaatlardan 120 bin liralık malzeme çalan şüpheli tutuklandı
03Kocaeli'de motosikletlerin trafiğe çıkması yasaklandı
04Kayseri'de trafik ihlallerine 65 bin lira ceza uygulandı
05İzmir'de 17 düzensiz göçmen yakalandı
06Kırıkkale'de 21 yıl hapis cezasıyla aranan hükümlü yakalandı
07Darende’de Badem Bereketi: Üreticinin Sorunu Pazar
Galatasaray A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Corendon Alanyaspor
Kocaeli̇spor
Arca Çorum Fk
Kasimpaşa A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Erzurumspor Fk
Göztepe A.ş.
Tümosan Konyaspor
Samsunspor A.ş.
Eyüpspor