Odunpazarı Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışıyla kadınların hem iş hem de sosyal yaşama katılımını desteklemeye devam ediyor.Merkezlerde üreten kadınların el emeği göz nuru eserleri, Hicri Sezen Meydanı’nda Eskişehirlilerle bulu...
Odunpazarı Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışıyla kadınların hem iş hem de sosyal yaşama katılımını desteklemeye devam ediyor.
Merkezlerde üreten kadınların el emeği göz nuru eserleri, Hicri Sezen Meydanı’nda Eskişehirlilerle buluşuyor. Üreten Kadınların El Emeği Satış Standı, 14 Temmuz Pazartesi gününe kadar Hicri Sezen Meydanı’nda ziyaretçilerini bekliyor.
"Eşlerimize karşı söz hakkımız oluyor"
Prof. Dr. Türkan Saylan Halk Merkezi kursiyerlerinden Seda Kasap, "Birbirimize dertlerimizi, sıkıntılarımızı anlatıyoruz; birlikte gülüyoruz, eğleniyoruz, ağlıyoruz. Arkadaşlarımız çok güzel, yeni yeni insanlar tanıyoruz. Geziler düzenleniyor. Bize bir aile ortamı sundular. Her derdimize çare bulmaya çalışıyorlar. Sergiler açarak para kazanmamızı sağlıyorlar. Eşlerimize karşı söz hakkımız oluyor. Kafamıza göre hareket edebiliyoruz. Örneğin ben köydeydim, sırf sergi için geldim. Sergi boyunca buradayım, sonra köye geri döneceğim. Örmek zaten çok güzel bir şey. Çanta, hırka, yelek zaten örüyordum, fakat amigurumi benim için çok güzel bir dönüm noktası oldu. Bir hayvan figürü ya da bebek figürü çıkarmak, yaptığın işi severek yapmak çok güzel bir motivasyon" dedi.
"Kadın olarak buradayız dedik"
Yaptığı el emeği göz nuru eserlerden ekonomik kazanç da elde eden Seda Kasap, özgüveninin arttığını belirterek, "Eşlerimize karşı söz hakkımız oldu. Biz bir şeyler yapabiliyoruz, kadın olarak buradayız dedik. Komodinin üzerine para bıraktım, oradan al diyorum eşime. Kızım 10 yaşında, ’Anne sergiden para kazanınca bana şunu alacak mısın’ diyor. Bu çok güzel bir şey. Bugün 4 tane anahtarlık sattım. 500-600 lira para kazandım. Bunun 300 lirası benim masrafım olsa, geri kalanı bana kâr. Sonuçta özgür bir kadınım, para kazanabildim diyorsun. Örneğin geçen sene yeni yıl pazarında 7 bin lira para kazandım. Bu imkanları sağladıkları için Başka Kazım Kurt’a çok teşekkür ediyorum. Seda’nın pazarı diye bir internet sitesi açtım. Orada da satış yapıyorum. İnegöl’den istediler, geçen Balıkesir’e yolladım. Bursa Yenişehir’e satışlarım oldu. Örneğin bende yoksa, arkadaşımdan alıyorum. Seninki satılsın diyorum. Önemli olan sadece benim yaptıklarımın satılması değil" şeklinde konuştu.
"Dikiş öğrenip, sosyalleştim"
Halk Merkezleri kursiyerlerinden Ülkü Özkurt ise, çocukları ile ilgilendiği için çalışmadığını, ev kadını olduğunu belirterek, "Kursa katıldım, harika gidiyor. Bana gelir de oldu. İmkan sağlayanlara teşekkür ederim. 3 senedir kursa gidiyorum. Kurslarda arkadaşlar ile sosyalleşiyoruz. Tedavi gören arkadaşlarımız var; bir arada olmak, konuşmak, sohbet etmek onlara da moral oluyor" dedi.
Özkurt, halk merkezinde kursa gitmenin kendisine her yönden çok şey kattığını vurgularak, "Dikiş öğrendim, sosyalleştim. Çok iyi arkadaşlar edindim" diye konuştu.
"Üretime katılıyoruz"
Amigo Orhan Halk Merkezi Doll Art kursiyeri Sema Saylan, 2 yıllık deneyimini şu sözlerle anlattı:
"Çok güzel ürünler çıkartıyoruz. Ve bunları satışa çıkarmamız da bizim için büyük bir avantaj oluyor. Böyle bir imkan sunduğu için başkanımıza teşekkür ediyoruz. Kurs haftada bir gün. Evde kalmıyoruz. Bizim için güzel bir etkinlik oluyor. Üretime katılıyoruz. Neler yapabileceğimizi öğreniyoruz. Motive oluyoruz, deşarj oluyoruz. Maddi yönden de elbette katkısı oluyor."
"Bunu alamayacağım demiyorum"
Amigo Orhan Halk Merkezi kursiyerlerinden Yasemin Akkoca, "Bize böyle imkanlar sağladığı için Kazım Kurt’a teşekkür ederim. Hem arkadaş ortamımız hem de kendimizi geliştirmemiz güzel. Evde hiç kadın kalmamalı. Her aktivite var. Örgü kursu var, doll art var. Çanta, bebek, takı yapıyoruz. Bu da bizim herkesle arkadaş olmamızı sağlıyor. Arada aktiviteler yapıyoruz, oynuyoruz, gülüyoruz, sohbet ediyoruz. Kimse evde kalmasın, herkes gelsin. Ben 5 senedir halk merkezindeki kurslara gidiyorum. Kendimde keşfedemediğim şeyler varmış, onları ortaya çıkardım. Çok daha güzel oldu. Artık yapamayacağım hiçbir şey yok. Yapamayacağımızı düşündüğümüz şeyleri bile çok rahat yapabiliyoruz. Bunu alamayacağım demiyorum, çıkartıyorum parayı alıyorum. Eşim de alıyor evet ama ekonomik özgürlüğüm var. Her şeyi alabiliyorum" dedi.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince uyuşturucu madde kullanan ve uyuşturucu satışı yapan kişilere yönelik son 20 günde gerçekleştirilen operasyonlarda 672 gram esrar, 365 gram sentetik kannabinoid, 321 adet sentetik ecza hapı, 118 gram kokain ve 91 gr
HÜDA PAR Aile Başkanlığı, 26 Ekim Hasta Hakları Günü dolayısıyla hasta hakları, sağlık hizmetlerine erişim ve özellikle kadın hastaların mahremiyetine ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, hasta haklarının korunmasının sağlık kuruluşlarının hizmet ka
Çıkış sebebi henüz belirlenemeyen yangın, kısa sürede büyüyerek kontrolden çıktı. Vatandaşların haber vermesi üzerine olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekiplerin müdahalesiyle kontrol altına alınan yangın, kömürlüğü kullanılamaz hale getirdi. (İ
Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Başkanlığı tarafından, Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğünün 2026 yılı faaliyet planı kapsamında 19. Bölge UMKE Tatbikatı gerçekleştirildi. 14-16 Ekim 2026 tarihleri arasında Bozova
Batman-Kurtalan arasında bulunan Garzan'a bağlı Mağrip petrol sahasındaki bir tankta yangın çıktı. Henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangında, sahada çalışan bir işçi ağır yaralandığı belirtildi. Yangının kontrol altına alınması için müdahale sürerke
Türkiye genelinde faaliyet gösteren 19 serbest bölgenin ihracatı, 2026 yılının ocak-eylül döneminde yüzde 6,3 artarak 9,8 milyar dolara ulaştı. İhracatın yüzde 58,4’ünü orta-ileri ve yüksek teknolojili ürünler oluştururken, serbest bölgelerde 88 bin 7 kiş
Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından “Okumadığın Gün Karanlıktasın” temasıyla düzenlenen 13. Konya Kitap Günleri sona erdi. 16-25 Ekim tarihleri arasında 10 gün boyunca devam eden etkinlik, Konya’dan ve şehir dışından yaklaşık 350 bin kitapseveri bir ar
Nevşehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince son bir haftada yürütülen çalışmalar kapsamında 2 dolandırıcılık olayında 2 kişi hakkında işlem yapıldı. Açıktan hırsızlık olayıyla ilgili de bir şüpheli hakkında işlem gerçekleştirildi. Nitelik
Adana’da 34 kız öğrenci İslami ilimlerde icazet aldı
Meclis'te kabul edilen fon kanunu Resmî Gazete'de yayımlandı
03İtalya'da güvenlik önlemleri artırıldı: Milano sokaklarına asker konuşlandırıldı
04Aydın'da sürüklenen teknedeki 3 kişi kurtarıldı
05Kırıkkale'de hapis cezasıyla aranan hükümlü yakalandı
06İzmir'de 30 düzensiz göçmen ve 3 göçmen kaçakçılığı şüphelisi yakalandı
07Antalya'da şantiyede hortum faciası: 4 ölü, 1 yaralı
Galatasaray A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Kocaeli̇spor
Erzurumspor Fk
Arca Çorum Fk
Göztepe A.ş.
Corendon Alanyaspor
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Samsunspor A.ş.
Eyüpspor