Karabüklü milli boksör Elif Güneri, şampiyonluklar yaşayarak daha fazla kız çocuğuna ilham kaynağı olmak istediğini söyledi.Son olarak Polonya’nın başkenti Varşova’da World Boxing tarafından düzenlenen 2025 Felix Stam Dünya Boks Kupası...
Karabüklü milli boksör Elif Güneri, şampiyonluklar yaşayarak daha fazla kız çocuğuna ilham kaynağı olmak istediğini söyledi.
Son olarak Polonya’nın başkenti Varşova’da World Boxing tarafından düzenlenen 2025 Felix Stam Dünya Boks Kupası’nda 80 kiloda altın madalya Kazanan milli sporcu Elif Güneri, yıl sonunda Hindistan’da World Boxing’in düzenleyeceği Şampiyonlar Gecesi’nde de mücadele etmeye hak kazandı.
Kazakistan’da 28 Haziran - 7 Temmuz 2025 tarihlerinde arasında yapılacak 2025 World Boxing Kupası’na hazırlanan Güneri oradan da şampiyonlukla ayrılıp, hem İstiklal Marşı’nı okutmak hem de puan toplamak istiyor.
Elif Güneri: "Amacım şehrime ve ülkeme tekrar altın madalya kazandırmak"
Polonya’daki şampiyonadan altın madalyayla döndüğü için mutlu ve gururlu olduğunu belirten Elif Güneri, "Şampiyona Polonya’daydı, Varsova’da düzenlendi. Sıklet değiştirdik. Ağır sıklet oynuyordum, 80 kiloya düştüm. 80 kilo yarışımda şampiyon oldum ve dediğim gibi ülkemi ve şehrimi en iyi şekilde temsil ettim. İstiklal Marşımızı Polonya’da, bütün Avrupa’yı dinletmek gerçekten çok onur verici bir olaydı. Şimdi Kazakistan’da önümüzde tekrar bir World Boxing’in bir serisi var. Ayın 27’inde Kazakistan’a gidiyoruz. Amacım burada şampiyon olmak. Şehrime ve ülkeme tekrar bir altın madalya kazandırmak" dedi.
Güneri, altın madalya almanın World Boxing’te nasıl bir avantaj sağladığı ile ilgili olarak ise, "Bu sene sonunda Hindistan’da yapılacak olan Şampiyonlar Gecesi’nde direkt dövüşme hakkı elde edecek ve ben de bu hakkı elde ettim. Amacımız her zaman ülkemizi ve şehrimizi en iyi şekilde temsil etmek. Kazakistan’da da hedef kürsü ve 4-14 Eylül’de İngiltere Liverpool’da yapılacak olan Dünya Şampiyonası için puan toplayıp, seri başı olmak" şeklinde konuştu.
"Amacım kız çocuklarına örnek olabilmek"
Amacının sadece madalyalar almak olmadığını aktaran milli boksör, "Karabük’teki çocuklara örnek olmak istiyorum. Benim en büyük amaçlarımdan ya da vizyonlarımdan biri de kız çocuklarına örnek olabilmek. Karabük biliyorsunuz, Cumhuriyet kenti ve küçük bir şehir. Ben bu şehirde doğdum, büyüdüm. Bu şehirde eğitim aldım ve bu şehirde eğitimcilik yapıyorum, bu şehirde öğretmenim. Benim en büyük amacım bu şehri en iyi şekilde tanıtmak, temsil etmek ve özellikle kız çocuklarına örnek olmayı çok istiyorum. Ben ismimi çok rahat bir şekilde duyurdum. Çok çalıştım, çalışmamın sonucunda meyvelerini aldım, adımı duyurdum. Onların da bu imkanlarla daha iyi bir şekilde duyurabileceklerine inanıyorum" diye konuştu.
Elif Güneri’nin antrenörü Baykan Arslan ise Karabük’te Elif’in şampiyonluklarına çok alışıldığını ve durumun aslında bu kadar kolay gerçekleşmediğini belirterek, "Her madalyanın ayrı bir emeği var. Avrupa ve dünya şampiyonalarımız, Türkiye şampiyonalarımız var, her biten turnuvadan bir hafta dinlenmeden sonra tekrar her şeye sıfırdan başlıyoruz. Dolayısıyla o süreçler devamlı bu şekilde devam ediyor. Yoksa zirveye bir kere çıkıp da orada kalmak kolay değil. Orada orayı taşımak zor. Dolayısıyla biz de bunu 20 yıldır Elif’le taşıyoruz" ifadelerini kullandı.
Arslan, yaz tatilinin gelecek olmasıyla ilgili çocuklara tavsiye verirken, "2025 yılı içinde 8 ayrı sporcumuz Türkiye madalyası aldı. Bu da hiç kolay değil. Baykan Aslan Boks Okulu Spor Kulübü olarak ciddi bir çalışma içerisindeyiz. Her gün sabah ve akşam antrenmanlarımız devam ediyor. Tesis anlamında Karabük’ün hiçbir eksiği yok. Gerçekten her branşın bizim de olduğu gibi kendine özgü bir salonu var. Antrenörü var. Dolayısıyla bu çok önemli ve ilimiz gençliği için çok büyük bir şans. Gençlerimiz, çocuklarımız hangi branşı seviyorsalar mutlaka spor yapmalı. İlimizin de yapısı gereğiyle salon sporlarında çok daha başarılı olacaklarına inanıyorum" ifadelerini kullandı.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bucaspor 1928’de Tolga Doğantez ile yolların ayrılmasının ardından göreve gelen Teknik Direktör Özcan Sert, sarı-lacivertli ekibin başında çıktığı 6 maçta 2 beraberlik ve 4 mağlubiyet alarak henüz galibiyet sevinci yaşayamadı.TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta sezo
Eskişehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen ’Şehrin Spor Değerleri Ödül Töreni’nde kentin spor kültürüne katkı sunan ve başarılarıyla ön plana çıkan isimler, düzenlenen törenle ödüllendirildi.Eskişehir’de sporun gelişimine destek veren, u
Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Motosiklet Federasyonu iş birliğinde düzenlenecek olan 2026 yılı aday hakem kursu ve lisans yenileme semineri Afyon Kocatepe Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.Afyonkarahisar’da 4 Nisan
Bursaspor, Gebzespor karşısında ikinci yarıda bulduğu gollerle şampiyonluk yarışında önemli bir galibiyet alırken, müsabakayı 41 bin 870 taraftar izledi.TFF 2. Lig Kırmızı Grup 29. hafta karşılaşmasında Bursaspor, sahasında Güzide Gebzespor’u 2-0 mağlup e
Liverpool, Mısırlı yıldız Mohamed Salah’ın sezon sonunda takımdan ayrılacağını açıkladı.Liverpool, Mohamed Salah’ın geleceğine dair açıklama yaptı. Kulübün sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Mohamed Salah, 2025-2026 sezonunun sonunda Liverpool K
Türkiye Taekwondo Federasyonu tarafından düzenlenen 13. Uluslararası Türkiye Açık Taekwondo Turnuvası (Türkiye Open 2026) başladı. Türk sporcular poomsae branşında 36 altın, 34 gümüş ve 46 bronz olmak üzere toplam 116 madalya kazandı.Antalya Spor Salonu’n
İran Milli Takımı hazırlık kampı için Antalya’ya geldi. Bir haftalık kamp döneminde 2 hazırlık maçı oynanacak.ABD ve İsrail’in saldırıları altında yer alan İran Milli Takımı’nın ABD, Kanada ve Meksika’da düzenlenecek 2026 FIFA Dünya Kupası’na katılıp katı
TFF 2. Lig Kırmızı Grup 29. haftasında Muş Spor Kulübü, sahasında karşılaştığı Kahramanmaraş İstiklal Spor’u 5-1 mağlup etti.Stat: Muş ŞehirHakemler: Murat Kasap, Ali Rıza Öztürk, Hasan AtaMuş Spor Kulübü: Enes Çetin, Oğuzhan Açıl, İlker Günaslan (Ferdi B
İran Dışişleri Bakanı Arakçi: "ABD ile müzakere yok, sadece mesaj alışverişi var"
Uşak Valiliği firari hükümlünün ölümüyle ilgili açıklama yaptı
03İçinde altın bulunan çelik kasayı çaldı, polis evinde yakaladı
04Küçükçekmece’de havai fişek patlatan şüpheli yakalandı
05Endometriozis farkındalık ayı nedeniyle Fatih Sultan Mehmet Köprüsü sarıya büründü
06Suların yükseldiği evinde mahsur kalan felçli adamın yardımına Kızılay ekipleri yetişti
07Hatay’da uyuşturucu satıcıların yönelik operasyon; 4 gözaltı
Yükleniyor...
00:00:00
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Kocaeli̇spor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Corendon Alanyaspor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
Hesap.com Antalyaspor
Kasimpaşa A.ş.
Zecorner Kayseri̇spor
İkas Eyüpspor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük