Isparta’da 13 yıldır “Moral İstasyonu” isimli çay ocağını işleten Ramazan Akden, kurduğu orkestra eşliğinde işletmesine gelen müşterilerini günün stresinden uzaklaştırmak için hem türkü söylüyor hem de çay dağıtıyor.Isparta’da 15 yıld...
Isparta’da 13 yıldır “Moral İstasyonu” isimli çay ocağını işleten Ramazan Akden, kurduğu orkestra eşliğinde işletmesine gelen müşterilerini günün stresinden uzaklaştırmak için hem türkü söylüyor hem de çay dağıtıyor.
Isparta’da 15 yıldır bahçesi bulunan 40 metrekare alanda “Moral İstasyonu” isimli çay ocağında işletmecilik yapan Ramazan Akden, çay ocağına gelen müşterilerini günün stresinden uzaklaştırmak amacıyla müzik ziyafeti veriyor. Bağlama, cura ve darbuka gibi enstrümanlardan oluşan mini orkestrası ile müşterilerinin mutlu olmasını hedefleyen Akden, hem türkü söyleyip hem de çay dağıtıyor.
13 yıl önce “Moral İstasyonu” isimli işletmeyi açtığını söyleyen Ramazan Akden “Moral istasyonunu, insanların dertli, kederli olmasından dolayı kuralım istedim burayı. Bütün dertliler güzel insanlar gelsinler, enstrüman çalmasını bilenler çalsın, şarkı türkü söylemesini bilenler söylesin bu şekilde kederli vatandaşlarımız da oradan moral alsın diye bu hizmeti yaptık. İşletmemiz herkese açık. Burada yeteri kadar enstrümanımız var ama isteyen bağlamasını, gitarını veya ritim tutan malzemesini getirip burada çalıyor. Gelen kardeşlerimize, herkese açığız, insanları seviyoruz. Çorbada bizimde tuzumuz bulunsun diye Isparta’ya bu katkıyı veriyoruz” dedi. İnsanlardan çok güzel tepkiler aldığını söyleyen Akden “Tepkiler çok güzel. Dertli türküler söylüyoruz halkımız zaten ağlıyor. Sonrasında oynatıyoruz onlara moral veriyoruz” dedi.
“Gelen müşterileri tatlı dil ve güler yüzle karşılıyorum”
Sabah erken saatlerde işletmesini açtığını belirten Akden “Gelen müşterileri tatlı dil ve güler yüzle karşılıyorum. Buraya gelenler sabahın erken saatlerinde güler yüz tatlı dil gördük biz mutluyuz diyorlar. Moral istasyonuna yurt dışından merak edip gelenler var. Emekli, öğrenci var, yani her telden, her sazdan güzel kardeşlerim burada bize destek veriyorlar sağ olsunlar. Ben üzgünde olsam halkıma karşı daima güler yüzlüyümdür. İçimdeki acıyı türkülerle aktarıyorum. O yüzden gelenler mutlu oluyor” şeklinde konuştu.
Boş vakitlerinde Moral İstasyonuna gelerek bağlama çalan Cemalettin Cesur ise 6 yıldır sürekli geldiğini belirterek “Boş zamanlarımızda burada arkadaşlarımızla enstrüman çalıp türkü söylüyoruz. Gelen insanlarda ilgi duyup mutlu oluyorlar. Hiçbir ücret talep etmiyoruz. Biz de amatör olarak bu işi yapıyoruz. Hem boş zamanlarımızı değerlendiriyoruz hem de sanat icra etmek için buradayız” dedi.
Moral istasyonu kurulduğundan beri sürekli geldiğini söyleyen Ahmet Çelik “Biz de boş vakitlerimizi değerlendirmek için moral istasyonuna geliyoruz. Yaklaşık 14 yıldır sürekli günümüzü burada geçiriyoruz. Bizim için bir aktivite oluyor” diye belirtti.
Moral bulmak isteyen herkes buraya gelebilir
Moral istasyonuna çay içmek için gelen Hatice Sezgin uzun zamandır şarkı dinlemek için geldiğini belirterek “Çok eğlenceli bir yer. Ramazan beyin sesini çok seviyoruz. Keşke burası daha büyük olsa ve akşamları biraz daha geç kapansa. Bir benzeri daha yok buranın. Ayrıca enstrüman çalan abiler çok güzel çalıyorlar. Moral bulmak isteyen herkes buraya gelebilir” dedi.
18 yaşında öğrenci olan Galip Yılmaz ise ders yoğunluğunun stresini atmak için moral istasyonuna geldiğini söyledi. Yılmaz konuşmasının devamında “Ramazan abinin işletmesini lisenin sonunda fark ettik. Biraz geç oldu. Çarşıda dershaneye geliyorduk moral bulmak ve kafamızın dağılması için geliyoruz. Ramazan abiyi çok seviyoruz, çok iyi bir insan. Çarşıya geldiğimizde muhakkak buraya uğruyoruz” dedi.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Adalet Bakanı Akın Gürlek, MTTB Siyaset Okulu’nda yaptığı konuşmada, Türkiye’nin vesayet zincirlerini kırdığını ve küresel siyasette oyun kurucu bir aktöre dönüştüğünü vurguladı. Yeni anayasanın bir zorunluluk olduğunu belirten Gürlek, "Güçlü olmayanın ad
Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), yurt genelinde etkili olması beklenen yağışlar nedeniyle 13 il için “sarı” kodlu uyarı yayımladı. MGM’nin son değerlendirmelerine göre Türkiye genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Marmara, İç Ege, Akd
Türk Kızılay, 2026 yılı Kurban Bayramı kapsamında gerçekleştireceği vekâletle kurban kesim organizasyonunun detaylarını ve ücretlerini kamuoyuyla paylaştı. "Kurban Bereketini Yıl Boyu Yaşatalım" sloganıyla yürütülen kampanya kapsamında vekâlet bedelleri b
Adıyaman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü tarafından düzenlenen çalıştayda, raku fırını tasarımı ve pişirimi uygulamalı olarak gerçekleştirildi. Adıyaman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü tarafından “Raku Fırını Tas
Başka bir şehirde yaşamak, memleket gündeminden kopmayı gerektirmez. Düzenli yerel haber takibi, uzaklığı daha yönetilebilir hale getirir.
Kurumlar vergisi mükellefleri için 2025 hesap dönemine ait beyan ve ödeme maratonunda sona gelindi. Mükelleflerin, yasal yükümlülüklerini yerine getirmeleri için belirlenen süre yarın mesai bitimiyle birlikte doluyor. Beyannameler İçin Son Çağrı 2025 yıl
Adıyaman’da düzenlenen Kulüpler Arası Halk Oyunları Bölge Yarışması, 30 kulüp ve yaklaşık 600 sporcunun katılımıyla büyük bir coşku içinde tamamlandı. Adıyaman, Kulüpler Arası Halk Oyunları Bölge Yarışması’na ev sahipliği yaptı. Yeni Mahalle Kapalı Spor S
Malatya İş İnsanları Platformu Başkanı Ahmet Özköse, MTTB tarafından düzenlenen Siyaset Okulu programını gençlerin bilinçli ve sorumluluk sahibi bireyler olarak yetişmesi açısından kıymetli bulduklarını söyledi. Milli Türk Talebe Birliği tarafından düzen
Çarpıp Kaçtılar, Polis Kısa Sürede Yakaladı
Malatya’da Genç Kız Çardakta Asılı Halde Bulundu
03Yeşilyurt’ta 21 Mayıs’ta “Linç Kültürü ve Psikolojisi” Çalıştayı Düzenlenecek
04Mercan Koleji’nde 19 Mayıs Coşkusu
05Malatya’da 19 Mayıs Coşkusu
06Malatya’da Huzur Uygulaması: 3 Bin 127 Kişi Sorgulandı
0719 Mayıs’ın 107. Yılı Arapgir’de Coşkuyla Kutlandı
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük