Sahil Park
malatya-belediye
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Malatya Büyükşehir Belediyesi
Siyaset 25 Ocak 2025 - 23:47 Yorum: 0

Elon Musk’ın aşırı sağcı AfD’ye desteği sürüyor: "Almanya için gerçekten en iyi umut sizsiniz"

ABD’li milyarder Elon Musk, Almanya’daki aşırı sağcı Almanya için Alternatif (AfD) Partisi’nin seçim kampanyası etkinliğinde video bağlantısıyla yaptığı konuşmada, "AfD için çok heyecanlıyım. Bence Almanya için gerçekten en iyi umut sizsini...

Elon Musk’ın aşırı sağcı AfD’ye desteği sürüyor: 'Almanya için gerçekten en iyi umut sizsiniz'

ABD’li milyarder Elon Musk, Almanya’daki aşırı sağcı Almanya için Alternatif (AfD) Partisi’nin seçim kampanyası etkinliğinde video bağlantısıyla yaptığı konuşmada, "AfD için çok heyecanlıyım. Bence Almanya için gerçekten en iyi umut sizsiniz" dedi.
Almanya’da 23 Şubat’ta gerçekleştirilecek genel seçimler öncesi aşırı sağcı Almanya için Alternatif (AfD) Partisi’nin anketlerdeki yükselişi sürerken, ABD’li milyarder Elon Musk’ın partiye desteği de devam ediyor. Musk, Almanya’nın Halle kentinde düzenlenen AfD’nin seçim kampanyası etkinliğinde video bağlantısı ile konuşma yaptı. Alman kültürünün ve Alman halkının korunması hakkında konuşan Musk, "Alman kültürü ve değerleriyle gurur duymak ve bunları bir tür çok kültürlülük içinde kaybetmemek iyi bir şey" dedi.
Almanya’nın Nazi geçmişine atıfta bulunan Musk, "Çocuklar, bırakın büyük dedelerini, ebeveynlerinin günahlarından bile suçlu olmamalıdır. Geçmişteki suçlara çok fazla odaklanılıyor. Bunun ötesine geçmemiz gerekiyor" diye konuştu.
AfD’ye desteğini bir kez daha vurgulayan Musk, "AfD için çok heyecanlıyım. Bence Almanya için gerçekten en iyi umut sizsiniz. Almanya için, harika bir gelecek için mücadele edin" ifadelerini kullandı.

"Almanya’yı yeniden büyük yapalım"
Musk’ın konuşmasının ardından söz alan AfD lideri Alice Weidel teşekkür ederek, Cumhuriyetçilerin Amerika’yı yeniden büyük yaptığını söyledi ve destekçilerine "Almanya’yı yeniden büyük yapalım" çağrısında bulundu.
Öte yandan, bugün Almanya’nın başkenti Berlin’de yaklaşık 100 bin kişi, aşırı sağcı "AfD Partisi’nin yükselişine dikkat çekmek ve demokrasiyi korumak" adına protesto gösterisi düzenlemişti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber