Karayolu Trafik ve Yol Güvenliği Derneği üyesi ve emekli Emniyet Müdürü Mustafa Yavuz, İlke Haber Ajansı (İLKHA) muhabirine trafik güvenliği ve çocukların trafikte bilinçlendirilmesine yönelik yürüttükleri çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulundu.
Karayolu Trafik ve Yol Güvenliği Derneği üyesi ve emekli Emniyet Müdürü Mustafa Yavuz, İlke Haber Ajansı (İLKHA) muhabirine trafik güvenliği ve çocukların trafikte bilinçlendirilmesine yönelik yürüttükleri çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulundu.
Mustafa Yavuz, trafikte uzun yıllar görev yapmasının ardından çocukların trafik güvenliği konusunda bilinçlendirilmesine yönelik çalışmalara gönüllü olarak katkı sunuyor.
Yavuz, 2014 yılından bu yana 'Çocukların Trafikte Güvenliği' projesini herhangi bir ücret talep etmeden üstlenerek sürdürürken, çocukların erken yaşta trafik bilinci kazanmasının gelecekte daha güvenli bir trafik ortamının oluşmasına katkı sağlayacağını belirtiyor.
"Trafikte en önemli unsur insandır"
'Çocukların Trafikte Güvenliği' 2014 yılından beri yürüyen bir proje olduğunu belirten Yavuz, "Esasında trafik toplumsal vicdandır. Yani trafikte esas unsurlardan birincisi ve en önemlisi nefes alan her canlının ortaya koyduğu bir unsurdur. Nefes alan her canlı trafikte mutlaka bir unsur olarak gündemimize geliyor. Bu unsurların en birincisi ve en önemlisi de insandır. İnsanı eğittiğimizde trafikte en güzel ortamın olduğunu ortaya koyabiliriz. Çünkü insanımızın trafikteki, sürücünün trafikteki kusuru, yolcu ve yayaları da kattığımızda yüzde 95 oranında trafik kusurlarını yaşadığını görüyoruz. Onun için sürücümüzü, yolcumuzu ve yayamızı eğittiğimizde trafik kazalarının sıfıra indiğini, hatta çok aza indiğini, hatta ölüm ve yaralanmaların çok aza düştüğünü görebiliyoruz." dedi.
"Çocukların trafik bilinci geleceğimiz için büyük önem taşıyor"
Konuşmasının devamında Yavuz, şunları aktardı:
"Bunun için de 2014 yılında Milli Eğitim Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü AR-GE'sinden geçen 'Çocukların Trafikte Güvenliği' projesi gündemde ve uygulanıyor. Şu ana kadar yıllık 10 bin öğrenciyi eğitimden geçirmiş oluyoruz yıllık olarak. 500'e yakın da öğretmenle muhatap oluyoruz. Biz bunu gelecek yıllara taşımak üzere daha da etkin bir şekilde devam ettirmek istiyoruz Milli Eğitimin destekleriyle. Bu projenin esas yürütme ayağı bizim derneğimiz. Yani Karayolu Trafik ve Yol Güvenliği Derneği olarak bu projeyi yüklenmiş ve devam ettirmek istiyoruz. Çünkü çocuklarımız özellikle her 4 yayadan bir tanesi çocuğumuz. Çocuğumuzun bilinçli olması trafikte ve geleceğe ait bilinçli olarak trafiğe çıkması bizi gelecekte çok güvenli bir ortama trafik olarak sürüklemektedir. Ondan dolayı da çocuklarımızı ne kadar eğitirsek geleceğimiz trafik açısından o kadar önem arz etmektedir."
"Anne ve babaların trafik davranışları çocukları doğrudan etkiliyor"
Son olarak ebeveynlere de çok iş düştüğünü aktaran Yavuz, "Trafik bilinci hani dedim her nefes alan canlıyı etkilediği için bununla ilgili anne babaların da eğitime katılması şart. Çünkü çocuklar ilk eğitimini anne babadan alıyor. Anne babanın davranışları sık sık rastlıyoruz. Kural hatalarını çocuklar bizlere anlatıyorlar. 'Annem böyle yaptı, babam böyle yaptı. İşte ceza yazıldı' şeklinde. Onların davranışları çocuklara direkt etki ediyor. Onlar ne kadar bilinçliyse çocuklar o kadar bilinçli oluyor. Ondan dolayı anne babanın trafiğe katkısı birinci derecede önemli. Sonra çocuklar o davranışlarla şekilleniyor ve geleceğe trafik açısından daha bilinçli adım atmış oluyoruz." ifadelerine yer verdi. (İLKHA)
İLKHA İlke Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Kolombiya'nın eski Cumhurbaşkanı Gustavo Petro, Kolombiya'nın yeni Cumhurbaşkanı Abelardo de la Espriella'nın "işgal altındaki Golan Tepeleri'nde israil egemenliğini tanıyan" kararına tepki gösterdi. Kolombiya halkının büyük çoğunluğunun Golan Tepeleri'ni
Yunanistan ulusal yayın kuruluşu ERT, itfaiye kaynaklarına dayanarak, Yunanistan'ın Salamina Adası'nda çıkan orman yangınıyla mücadele operasyonu sırasında iki ceset bulunduğunu bildirdi. Kimlikleri henüz belirlenemeyen cesetler, Peristeria'nın ormanlık b
Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre işgal ordusu, Han Yunus'un batısındaki Aksa Üniversitesi yakınlarında yerinden edilenlerin kaldığı çadır kampına saldırı düzenledi. Saldırıda çok sayıda Filistinlinin yaralandığı belirtildi. Siyonist rejim, Gazze Şe
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İstanbul’umuzda dönüştürdüğümüz konut sayısı tam 1 milyona ulaştı." dedi. Kurum, "Şehrimizi afetlere hazırlamak için dönüşüme süratle devam edeceğiz. İ
Mısır resmi haber ajansı MENA’nın haberine göre, Mısırlı bir yetkili, Etiyopya Su ve Enerji Bakanı Hebtamu Etafa’nın 15 Ağustos’ta yaptığı açıklamalara tepki gösterdi. Yetkili, Etiyopya’nın Nil Nehri’ni kontrol altına alma yönündeki yaklaşımının, ortak bi
Mil-Diyanet Sen Genel Başkanı Celaleddin Gül, yaptığı açıklamada Diyanet İşleri Başkanlığının yaklaşık 147 bin personeliyle Türkiye'nin en ücra köylerinden dünyanın farklı bölgelerine kadar din hizmeti ulaştıran büyük bir teşkilat olduğunu ifade etti. Diy
Ocak ayında önce Taksim Camii Kültür Sanat Merkezi'nde, ardından Üsküdar'da sanatseverlerin beğenisine sunulan "Altın Harfler: 114 Mushaf, Tek Kelam" isimli sergi, bu kez 11'incisi düzenlenen Uluslararası Kitap Fuarı'nda açıldı. Barındırdığı nadir ve ori
Yunanistan Ulusal Kamu Sağlığı Kurumunun (EODY) verilerinde, ülkede 110 Batı Nil virüsü vakasının kaydedildiği belirtildi. Vakaların 81'inde merkezi sinir sistemi bulguları görüldüğü, 29 kişinin ise hastalığı hafif belirtilerle geçirdiği kaydedilirken, va
Facianın Eşiğinden Dönüldü: Otomobil Akaryakıt Tankerine Çarptı
İtalya'da bir çift, çocuklarının arabada öldüğünü 100 kilometre sonra fark edebildiler
03Trump, Güney Kore'yle askeri tatbikatların ölçeğini Kuzey Kore için küçülttü
04Trump'tan iki mesaj: Mekke Anlaşması'na övgü, Güney Kore'ye askeri tatbikat freni
05İşgalciler Lübnan'da günler sürecek çatışmaya hazırlanıyor
06Hatay'da servis minibüsü ile tır çarpıştı: Bir ölü, 14 yaralı
0717 Ağustos Marmara Depremi'nin 27. yılında hayatını kaybedenler dualarla anıldı
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük