Tüm Emeklilerin Sendikası Malatya Şubesi üyeleri, yılın ikinci gününde seyyanen zam talebiyle eylem yaptı. Tüm Emeklilerin Sendikası Malatya Şubesi üyeleri, İsmet Paşa Caddesi Çeşme Durağı’nda bir araya gelerek hükümetin emekli politikalarını protesto ett
Tüm Emeklilerin Sendikası Malatya Şubesi üyeleri, yılın ikinci gününde seyyanen zam talebiyle eylem yaptı.
Tüm Emeklilerin Sendikası Malatya Şubesi üyeleri, İsmet Paşa Caddesi Çeşme Durağı’nda bir araya gelerek hükümetin emekli politikalarını protesto etti.
Basın açıklamasını okuyan Tüm Emeklilerin Sendikası Malatya Şube Başkanı Bekir Erdem, açıklanan resmi enflasyon verilerinin emeklilerin yaşadığı gerçek hayat pahalılığını yansıtmadığını söyledi. Erdem, gıda, kira, enerji ve sağlık harcamalarındaki artışların düşük gösterildiğini belirterek, bu durumun emeklilere yapılan zam oranlarının meşrulaştırılmasına hizmet ettiğini ifade etti.
“Asgari Ücret Enflasyona Ezdirilmedi” söylemine de tepki gösteren Erdem, 2024 yılında resmi enflasyonun yüzde 44 olarak açıklanmasına rağmen asgari ücret artışının yüzde 30’da kaldığını hatırlattı. 2025 yılı için beklenen yaklaşık yüzde 31’lik enflasyona karşın asgari ücret artışının yalnızca yüzde 27 olduğunu belirten Erdem, asgari ücretin yalnızca resmi enflasyon oranında artırılması halinde bugün 32 bin 156 lira olması gerektiğini söyledi. Erdem, aradaki yaklaşık 4 bin 100 liralık farkın emeğin bilinçli biçimde ezildiğinin göstergesi olduğunu kaydetti.
Emeklilere yapılması planlanan artış oranlarının işçi ve Bağ-Kur emeklileri için yüzde 12–13, memur emeklileri için ise yüzde 18 seviyesinde kaldığını dile getiren Erdem, bunun bir zam değil yoksulluğun derinleştirilmesi anlamına geldiğini ifade etti. Ekonomik krizin barınma sorununu da ağırlaştırdığını belirten Erdem, çok sayıda emeklinin pansiyonlarda, ucuz otellerde ve sağlıksız koşullarda yaşamaya zorlandığını söyledi.
Sendikanın taleplerini sıralayan Erdem, tüm emeklilere derhal seyyanen zam yapılması gerektiğini vurguladı. Bu artışın en az 20 bin lira olması, kök aylık uygulamalarıyla gasp edilmeden tüm emekli maaşlarına eşit şekilde yansıtılması gerektiğini belirten Erdem, en düşük emekli aylığının yeni işe başlayan bir memur maaşına eşitlenmesini istedi. Erdem ayrıca, sağlıkta katkı payları, muayene ücretleri ve ilaç farklarının tamamen kaldırılması çağrısında bulundu.
MHA Malatya Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Batman Belediyesinin Mezarlıklar Müdürlüğünde görev yaparken 2025 yılında yaşanan bir olayın ardından işten çıkarıldıklarını belirten Zekeriya Eşiyok, Mehmet Salih Seyrek ve Mecit Ertürk, hukuki mücadelelerinden olumlu sonuç almalarına rağmen yeniden işba
Uluslararası araştırmacılara yönelik destek programlarından yararlanan bilim insanları, Türkiye'de yeni araştırma ekipleri oluşturarak ileri teknoloji, enerji, çevre ve sağlık alanlarında çalışmalar yürütecek. Yükseköğretim Kurulunun uluslararasılaşma ve
Dünyada her yıl yaklaşık 2,64 milyon kişiye akciğer kanseri tanısı konulurken, 1,86 milyon kişi hastalık nedeniyle yaşamını yitiriyor. Akciğer kanserinin en önemli önlenebilir risk faktörünün sigara kullanımı olduğunu belirten Göğüs Cerrahisi Uzmanı Prof.
The Atlantic'in kaynaklara dayandırdığı habere göre yönetim dışındaki ancak Trump'a yakın kaynaklara göre, Trump İran'la savaşı sona erdirememenin sorumluluğunu kime yükleyeceğini düşünüyor. Trump'ın danışmanları, Şubat ayında çatışma patlak vermeden önc
İzmir’de suç ve suç unsurlarının tespit edilerek önlenmesine yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında Bornova otogarında denetim gerçekleştirildi. Narkotik Suçlarla Mücadele, İstihbarat ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlükleri ekiplerinin koordineli
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Güney Kore ile Türkiye arasındaki stratejik ortaklık ilişkilerini geliştirmek, ikili iş birliğini güçlendirmek ve bölgesel ile küresel gelişmeleri değerlendirmek amacıyla 1-4 Kasım tarihlerinde Güney Kore'nin başkenti S
Antalya Valiliği, uluslararası katılımla düzenlenecek COP31 kapsamında kentte uygulanacak geçici trafik tedbirlerini duyurdu. Zirveye çok sayıda devlet ve hükümet başkanı ile üst düzey yetkilinin katılacak olması nedeniyle özellikle havalimanı, Belek ve z
Bir spor ayakkabısının veya teknik giyimin vadettiği faydayı tam anlamıyla alabilmek, doğrudan üretimde kullanılan materyal kalitesi ve biyomekanik tasarım standartlarıyla ilgilidir.
Hürmüz Boğazı'nda 2 gemi daha mayına çarptı
ABD'de şiddetli yağışlar sele yol açtı: İki eyalette tahliye kararı
03Kırıkkale-Ankara yolunda zincirleme kaza: 5 yaralı
04Muğla'da 35 düzensiz göçmen ile 4 göçmen kaçakçılığı şüphelisi yakalandı
05Mahkeme kararlarına rağmen işe dönemeyen işçilerden yetkililere çağrı
06DEPREMİN ARDINDAN YENİ EV ÇİLEYE DÖNDÜ: TOKİ SAKİNLERİNDEN İSYAN!
07Millî Eğitim Bakanı Malatya’ya Geliyor: İki Okulun Temelini Atacak, Gençlerle Buluşacak
Yükleniyor...
00:00:00
Galatasaray A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Arca Çorum Fk
Kocaeli̇spor
Göztepe A.ş.
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Erzurumspor Fk
Corendon Alanyaspor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Samsunspor A.ş.
Eyüpspor