MENÜ

Emin Müftüoğlu: “Bisikleti yaygın bir ulaşım aracı haline getirmek istiyoruz”

Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, bisikleti yaygın bir ulaşım aracı haline getirmek istediklerini söyledi.

Yayınlanma: 15 Mart 2023 11:58 Güncelleme: 30 Ağustos 2025 01:24
Emin Müftüoğlu: “Bisikleti yaygın bir ulaşım aracı haline getirmek istiyoruz”

Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, bisikleti yaygın bir ulaşım aracı haline getirmek istediklerini söyledi.

Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, D-Smart ekranlarında yayınlanan Gündem Özel programına konuk oldu. Faik Gürses'in sorularını yanıtlayan Müftüoğlu, "Asrın felaketi dediğimiz, ülkemizde yaşanan deprem hakikaten beni çok üzdü. Depremin ikinci günü asbaşkanımız Mehmet Samsa, 6-7 tane tırı yiyecek, içecekle doldurtarak Kahramanmaraş'a indiler. Yetebildikleri yerlere yardımda bulundular. Oraya gidince, devletin ve hereksin orada olduğunu gördük. Büyük bir görev aşkıyla herkes alana yayıldı. Bu milletin el ele, gönül gönüle vererek, insanların acılarını azaltmaya çalıştığını gördüm.

Sırbistan Federasyonu ile birlikte, depremde yaşanan acıyı paylaşmak için 23 Nisan tarihinde Belgrad'da bir organizasyon yapacağız. Deprem bölgesinde bulunan sporcularımıza moral vermek amacıyla oraya göndereceğiz" ifadelerini kullandı.

"Bisikleti büyütüyoruz"

Konya'daki kapalı veledrom ile birlikte Türk bisikletinin çehresinin değişeceğini vurgulayan Müftüoğlu, "Veledromu ülkemize kazandıran Cumhurbaşkanımı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ediyoruz. Hızlı bir şekilde koordinasyonlarının yapılıp bu hale gelmesinde çok büyük emeği olan, Gençlik ve Spor Bakanımız Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu'na da bisiklet ailesi olarak çok teşekkür ediyoruz. Önümüzdeki 50 yılı kurtardık. Ülkemiz bu veledromdan hem dünya şampiyonları hem de olimpiyat madalyası getirecek. 10 Yıl içinde büyük başarılar geleceğine inanıyorum ve biliyorum. Artık bahane hakkımız yok. "Bisikleti Büyütüyoruz" sloganı ile birlikte bisiklet büyüyecek. Tüm antrenörlerimiz büyük bir çaba içinde olacak. Hepsini Konya'ya getirip, onlardan burada faydalanmak istiyoruz.

Diğer ülkelerden Antalya'ya gelen yabancı takımlar kış mevsiminde tünellerin de açılması ile birlikte Konya'ya 2 saat gibi bir sürede ulaşarak veledromdan yararlanabilecekler. Onlara da bu kapıyı açarak veledromun işlemesi ve ortaklaşa antrenman yaparak Mallorca'daki gibi büyütmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

"100. Yıl Turu yapacağız"

Cumhuriyetin 100. yılına özel turlar gerçekleştirileceğini dile getiren Başkan Müftüoğlu, "2013 yılında Dünya Federasyonu'na başladığımız zaman, Avustralya Kıta Federasyon Başkanı kadındı ve bugün kadın sporcular Fransa Tur'u gibi bir turun küçüğünü yapıyorlar. Paris şehrini kapatarak bu turu gerçekleştiriyorlar. Biz de kadın takımı çıkarıp onları bir tura hazırlamak istiyoruz. Sponsorlarla görüşmelerimiz belirli bir noktaya geldi. Daha sonra pist bisikletinde de bunları yapmak istiyoruz. Bu yıl önemli organizasyonlarımız var. Hem Cumhuriyetimizin hem de federasyonumuzun 100. yılı olduğu için, 100. Yıl Turu diye uluslararası bir tur yapacağız. Van Turu'nu da tekrardan hayata geçirmeye çalışıyoruz. Bisiklet turizmi Türkiye'de farklı bir boyuta geldi. Mehmet Cengiz ile birlikte, 2018 yılında bisiklet turizmini öne çıkartmak adına bir proje hazırlayıp bakanlığa sunduk. Bakan bey projeye inanılmaz bir katkı sağladı. Ülkemizde bisiklet dostu otel yoktu. Spor Bakanlığımız ile Turizm Bakanlığımız birlikte ortak bir çalışma yürüterek ülkemizdeki bisiklet dostu oteller çoğalmaya başladı. Amaç sadece para kazanmak değil, yurt dışından gelen sporcular ile birlikte bizim sporcularımızın beraber antrenman yapması, hem görgümüzü hem seviyemizi farklı bir boyuta taşıdı" diye konuştu.

"Bisiklet sporu yapan biri mutsuzluğu bilemez"

"Bisikleti büyütüyoruz derken gerçekten büyütüyoruz" diyen Emin Müftüoğlu, şöyle devam etti:

"Geçen yıl bin 500 kişi Granfondo'da start aldı. Katılım sağlayanların hepsi iş adamları. Bir piramit olarak düşünecek olursak, en tepede profesyoneller var ancak alt taraflarda çok geniş bir kitle mevcut. Halkın spor yapması ve sağlıklı yaşaması gerekiyor. Bisiklet sporu yapan biri mutsuzluğu bilemez. Paris kentinde, tepki çekmesine rağmen yolun bir bölümü kapatılıp bisiklet yolu yapıldı. Şu an orada en hızlı taşıt bisiklet olmuş durumda. İstanbul'da da bisiklet kullanıcısı sayısı çok fazla. Kolay değil ancak umarım ülkemizde de bunlar olur. Benim gerçekleşmesini çok istediğim bir proje var. Anamur - Alanya arası ilk örneklendirmeyi yapmak istiyoruz. Tüneller tamamlanınca, Alanya'dan bisiklete binip Anamur'a kadar hiç trafik görmeden gidilebilecek."

Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, konuşmasını şu sözlerle noktaladı:

"Balkan Bisiklet Birliği'ne zor da olsa seçilmeyi başardık. 12 ülkeyiz ve birlik olduğumuz zaman bu seçimlerin 4'te 1'ine hükmedebiliyorsunuz. Bu da Balkanların gücünü ortaya koyuyor. Geçen yıl Dünya Federasyonu'nun komisyonuna seçildik. Bu komisyonda kime ne kadar yardım edilecek onların kararını veriyorsunuz.

Bu yıl Sakarya'da önemli organizasyonlar olacak. Avrupa Kupası ve Dünya Kupası'nı yapacağız. Bu durum bizi heyecanlandırıyor. Sakarya, bisiklet şehri olma konusunda çok büyük bir farkındalık ortaya koydu. Artık bisiklet ailesinin bildiği bir şehir haline geldi. Herkesin mayıs ayında oraya gelip izlemesini tavsiye ediyorum."

KAYNAK: İhlas Haber Ajansı
Göztepe’den Avrupa’da tarihi şampiyonluk

Göztepe’den Avrupa’da tarihi şampiyonluk

Göztepe Kadın Sutopu Takımı, Malta’da düzenlenen 2025-2026 European Aquatics Challenger Cup’ta şampiyon oldu.Göztepe Kadın Sutopu Takımı, 2025-2026 European Aquatics Challenger Cup’ta şampiyonluğa ulaştı. Kadınlar Challenger Cup Final Four müsabakaları, 2

Eskişehirspor Tire 2021 FK maçı için hazırlıklarını sürdürüyor

Eskişehirspor Tire 2021 FK maçı için hazırlıklarını sürdürüyor

TFF 3. Lig’de zirve mücadelesi veren Eskişehirspor, Tire 2021 FK ile oynayacağı maçın hazırlıklarına hız kesmeden devam ediyor.Ligde 2. sırada yer alan Eskişehirspor, geçtiğimiz hafta deplasmanda karşılaştığı Söke 1970 SK’yi 4-0 gibi net bir skorla mağlup

Dünya Kökpar Turnuvası’nı kazanan Kazakistan oldu

Dünya Kökpar Turnuvası’nı kazanan Kazakistan oldu

Kazakistan’ın Türkistan şehrinde 10 ülkeden yaklaşık 150 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen Dünya Kökpar Turnuvası’nı ev sahibi ülke kazandı.Kazakistan’ın Türkistan şehri, 15-21 Mart tarihleri arasında atlı sporcuların keçi postunu kapıp rakip kaleye

Muğlaspor, Beyoğlu deplasmanına hazır

Muğlaspor, Beyoğlu deplasmanına hazır

Zirve yarışını bırakmayan Muğlaspor, kritik Beyoğlu Yeni Çarşıspor deplasmanına galibiyet parolasıyla hazırlanıyor. Yeşil-beyazlılar, İstanbul’dan 3 puanla dönerek şampiyonluk yolunda avantajını sürdürmek istiyor.TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta şampiyonluk mücad

Bogdan Stancu: "Türkiye soğukkanlı ve ofansif oynamayı seviyor"

Bogdan Stancu: "Türkiye soğukkanlı ve ofansif oynamayı seviyor"

Romanya Milli Takımı’nın eski futbolcusu Bogdan Stancu, Türkiye’nin soğukkanlı, ofansif oynamayı seven ve her an oyunun gidişatını değiştirebilecek futbolculara sahip bir takım olduğunu söyledi. Stancu ayrıca, Romanya’nın en büyük avantajlarından birinin

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Çorum FK: 2

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Çorum FK: 2

Trendyol 1. Lig’in 32. haftasında Iğdır FK, sahasında karşılaştığı Çorum FK’ya 2-0 mağlup oldu.Stat: Iğdır ŞehirHakemler: Gürcan Hasova, Haydar Avcı, Kurtuluş AslanIğdır FK: Sinan Bolat, Robin Yalçın, Wenderson Soares (Florian Loshaj dk. 67), Leandro Bacu

İlyas Öztürk: "Maalesef şanssızlıklar yakamızı bırakmıyor"

İlyas Öztürk: "Maalesef şanssızlıklar yakamızı bırakmıyor"

İstanbulspor Teknik Sorumlusu İlyas Öztürk, Bodrum FK maçı sonrası yaptığı açıklamada, sakatlıklar konusunda sıkıntı yaşadıklarını dile getirerek, "Maalesef şanssızlıklar yakamızı bırakmıyor" dedi.Trendyol 1. Lig’in 32. haftasında İstanbulspor, sahasında

Bursaspor’da Gebze hazırlıkları sürüyor

Bursaspor’da Gebze hazırlıkları sürüyor

Bursaspor, Gebzespor maçı öncesi tempoyu artırdı. Özlüce’de yapılan antrenmanda taktik çalışmalar ön plana çıktı.Bursaspor, ligin 29. haftasında sahasında oynayacağı Gebzespor karşılaşmasının hazırlıklarını sürdürdü. Yeşil-beyazlı ekip, Özlüce İbrahim Yaz

Malatya Namaz Vakitleri

Yükleniyor...

00:00:00

İmsak 04:54
Güneş 06:16
Öğle 12:38
İkindi 16:06
Akşam 18:50
Yatsı 20:06

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
64
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
60
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
60
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
52
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
43
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
43
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
35
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
33
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
33
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
31
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
30
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
30
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
25
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
25
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
24
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
23
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
22
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
17