MENÜ

Emine Erdoğan, 5. Lider Eşleri Zirvesi’ne video mesaj gönderdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, insanların savaşla, zulümle, açlıkla boğuştuğu, dünya yetim nüfusunun ve mülteci sayılarının hızla arttığı, doğal kaynakların tükendiği ve iyi haberler almaya hasret kalınan dünyada, insanlığı yenid

Yayınlanma: 12 Eylül 2025 11:38 Güncelleme: 14 Eylül 2025 16:59
Emine Erdoğan, 5. Lider Eşleri Zirvesi’ne video mesaj gönderdi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, insanların savaşla, zulümle, açlıkla boğuştuğu, dünya yetim nüfusunun ve mülteci sayılarının hızla arttığı, doğal kaynakların tükendiği ve iyi haberler almaya hasret kalınan dünyada, insanlığı yeniden ayağa kaldıracak yegane gücün, eğitim olduğunu ifade etti.
Emine Erdoğan, Ukrayna’nın başkenti Kiev’de "Dünyayı Şekillendiren Eğitim" temasıyla düzenlenen 5. Lider Eşleri Zirvesi’ne video mesajlarla katıldı.
Lider eşleri, zirvenin açılışı için gönderdikleri video mesajlarda, hayatlarında kalıcı iz bırakan kişi ya da tecrübeleri anlattı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan da zirvenin açılışına gönderdiği video mesajında, dünyanın, insanın içinde taşıdığı değerlerin özeti olduğunu belirterek, "Adil, güvenli, barışçıl bir düzen empati köprüleri kurabilen rafine akıllarla mümkündür. Bu manevi donanımın yoluysa değer temelli bir eğitimden ve insandaki cevheri kuyumcu titizliğiyle işleyen öğretmenlerden geçer. Bu öğretmenler bazen okulda, bazen de hayatın dönemeçlerinde karşımıza çıkarlar. Tıpkı, her genç gibi benim de zihnimin cevaplanmayı bekleyen nice soruyla dopdolu olduğu gençlik yıllarımda yolumun Şule Yüksel Şenler’le kesişmesi gibi" ifadelerini kullandı.
Emine Erdoğan, Şenler’in, 60’lar ve 70’ler Türkiyesinde, cesur bir kadın lider, kanaat önderi ve insan hakları savunucusu olarak tarih sahnesine çıktığını belirterek kendisinin de sivil toplum çalışmalarına olan ilgisi sayesinde, onun çemberinde yetişme bahtiyarlığına sahip olduğunu bildirdi.
Şenler’in örnekliğinde, bir insanın başlı başına bir okul olabileceğini gördüğünü aktaran Emine Erdoğan, şunları kaydetti:
"Toplumsal sorunlara duyarsız kalmamayı, elini taşın altına koymayı ondan öğrendim. Bugün çevre meselelerinden insani krizlere kadar yürüttüğüm her çalışmanın tohumlarını o günlerde attım. Çünkü o, inandığı ve savunduğu her değeri, birebir hayatına yansıtan, yaşamını bir eğitim yuvasına dönüştüren eşsiz bir rol modeldi. Bu yüzden şükran nişanesi olan kurdeleyi, ömrünü insanlığın çıkmazlarına çözüm üretmeye adamış Şule Yüksel Şenler’e ithaf ediyorum. Zira dünyayı güzelleştiren, insan yetiştirmeyi geleceğe bırakılmış en büyük miras olarak gören eğitimciler, insanlığı ileri taşıyan örnek şahsiyetlerdir."

Olena Zelenska’ya teşekkür
Emine Erdoğan, zirvenin kapanış programı için de video mesaj gönderdi. Mesajında, insanlığın ortak geleceğine katkı sunan bu anlamlı girişime öncülük ettiği için Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’nin eşi Olena Zelenska’ya teşekkür eden Emine Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:
"İnanıyorum ki, insanların savaşla, zulümle, açlıkla boğuştuğu, dünya yetim nüfusunun ve mülteci sayılarının hızla arttığı, doğal kaynakların tükendiği ve iyi haberler almaya hasret kaldığımız dünyamızda, insanlığı yeniden ayağa kaldıracak yegane güç, eğitimdir. Bu öyle bir eğitim olmalıdır ki, genç zihinleri, etik filtrelerden geçmemiş bilginin yığılacağı ambarlar olarak görmesin. Bilakis, insanı bir cevher gibi işlesin, potansiyelinin zirvesine taşısın. Adalet, merhamet, iyilik ve doğruluk gibi değerlerle tanıştırsın. Teknolojiyi, yanlış bilgi yaymak, toplumları manipüle etmek, kutuplaşmayı artırmak ve zenginlik saydığımız farklılıklarımızı yok etmek için kullanmanın, önüne geçsin. Meslekleri icra edecek insan kaynağı değil, insanlığa hizmet edecek şahsiyetler yetiştirsin."
Bunu başarmanın, ancak değer ve ahlak temelli eğitim modelleri ve tüm çocukların eğitim hakkına erişmesiyle mümkün olduğunu vurgulayan Emine Erdoğan, mesajında şunları kaydetti:
"Şu bir gerçek ki, Ukrayna’nın, Gazze’nin, Suriye’nin, Afrika’nın ve dünyanın tüm çocuklarına umutla bakabildikleri aydınlık bir gelecek borçluyuz. Türkiye olarak, küresel markamız haline gelen Türkiye Maarif Vakfımızla dünya genelinde 55 ülkeye adil, kucaklayıcı ve barışçıl bir eğitim götürüyoruz. Çünkü, meyveleri nesiller boyunca toplanacak bir dönüşümü ancak böyle başlatabiliriz. Bu düşüncelerle, Beşinci Lider Eşleri Zirvesi’nin, yeni başlangıçların vesilesi olmasını temenni ediyorum."

"Türkiye olarak, insani değerleri merkeze alan ve ilerletmeyi amaç edinen bir eğitim anlayışını esas alıyoruz"
Emine Erdoğan, zirveye ilişkin NSosyal’deki hesabından da paylaşımda bulundu.
Bu sene ’Dünyayı Şekillendiren Eğitim’ temasıyla beşinci kez düzenlenen Ukrayna Lider Eşleri Zirvesi’ne video mesaj ile katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Emine Erdoğan, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:
"İnsanlığın ortak geleceğine katkı sunan bu anlamlı zirvenin, yeni başlangıçların vesilesi olmasını diliyorum. Bugün açlık, yoksulluk, savaş, göç ve iklim krizi gibi nice sorunla sınanan dünyamızda, insanlığı yeniden ayağa kaldıracak yegane güç, hiç şüphesiz eğitimdir. Ancak değer ve ahlak temelli eğitim modelleriyle ve tüm çocukların eğitim hakkına erişmesiyle daha adil bir dünya inşa edebiliriz. Türkiye olarak, insani değerleri merkeze alan ve ilerletmeyi amaç edinen bir eğitim anlayışını esas alıyoruz. Bu hedef doğrultusunda küresel markamız haline gelen Türkiye Maarif Vakfımızla dünya genelinde 55 ülkeye kucaklayıcı ve barışçıl bir eğitim götürüyoruz. Amacımız, imkansızlıklar içindeki çocukları eğitim hakkına kavuşturarak geleceğin dünyasında eşit şartlarda yer alabilmelerini sağlamak. Çünkü, meyveleri nesiller boyunca toplanacak bir dönüşümü ancak böyle başlatabiliriz. Programda emeği geçen herkese teşekkür ediyor, tüm insani krizlerin son bulduğu müreffeh yarınlarda buluşmayı diliyorum."
ETİKETLER: emine,erdoğan,lider,eşleri,zirvesi,video,mesaj,gönderdi
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Yorumlar (0)

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!

Bir Yorum Bırakın

Güvenlik Kodu

Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.

HAKSİAD'tan iş dünyasına "Tedbir, İstişare ve Dayanışma Zamanı" çağrısı

HAKSİAD'tan iş dünyasına "Tedbir, İstişare ve Dayanışma Zamanı" çağrısı

Dünya ekonomisi, eş zamanlı olarak yaşanan jeopolitik çatışmalar, tırmanan enerji şokları ve küresel ticaretin korumacılık politikalarıyla parçalanması nedeniyle derin bir belirsizlik ve istikrarsızlık sarmalından geçiyor. Uluslararası finans kuruluşların

Diyarbakır’da çeşitli suçlardan aranan 87 kişi yakalandı

Diyarbakır’da çeşitli suçlardan aranan 87 kişi yakalandı

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, aranan şahısların yakalanmasına yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Valilikten yapılan açıklamaya göre, suçların önlenmesi ve adli makamlarca haklarında yakalama emri bulunan kişilerin yakalanması amacıyla Jandar

Diyarbakır'da 123 kilogram esrar ele geçirildi

Diyarbakır'da 123 kilogram esrar ele geçirildi

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı, uyuşturucu satan ve kullananlara yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Yürütülen operasyonlar kapsamında 525 kök keneviri ile skunk, 523 adet uyuşturucu hap ve 123 kilogram esrar ele geçirildi. Operasyonlarda 28 şüpheli hak

İzmir’de sahte kimlikle dolaşan şüpheli tutuklandı

İzmir’de sahte kimlikle dolaşan şüpheli tutuklandı

İzmir’de polis ve gazeteci kimliğine bürünerek sosyal medya üzerinden sahte paylaşımlar yaptığı tespit edilen şüpheli hakkında çalışma başlatıldı. Farklı noktalarda görevli gibi dolaştığı belirtilen şüphelinin, sosyal medya hesaplarında da kendisini polis

Rusya ve Ukrayna’da acil durum uygulamalarına siber saldırı

Rusya ve Ukrayna’da acil durum uygulamalarına siber saldırı

Ukrayna'da yaygın olarak kullanılan Hava Alarmı (Air Alert) uygulaması, yerel saatle 22.47'de ülke genelinde en yüksek seviyede hava saldırısı uyarısı gönderdi. Başkent Kiev'deki bazı kullanıcılara ise radyasyon, kimyasal saldırı ve sokak çatışmalarına il

Bursa’da hafriyat kamyonu evlere daldı: Bir ölü, 2 yaralı

Bursa’da hafriyat kamyonu evlere daldı: Bir ölü, 2 yaralı

Kaza, Mustafakemalpaşa ilçesi Lalaşahin Mahallesi’nde meydana geldi. E.Z. yönetimindeki 16 EJS 01 plakalı hafriyat kamyonu, yokuş aşağı ilerlediği sırada sürücüsünün kontrolünden çıktı. Kamyon, biri metruk olmak üzere iki eve çarptı. Çarpmanın şiddetiyle

Silahlı saldırı ve yağma olayının firarileri yakalandı

Silahlı saldırı ve yağma olayının firarileri yakalandı

İznik İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ateşli silahla kasten yaralama ve yağma suçlarına ilişkin soruşturma kapsamında firari durumda bulunan şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı. Yürütülen çalışmalar sonucunda B.R.K. ve E.T. isimli iki şüpheli

Mahkeme kararlarına rağmen işe dönemeyen işçilerden yetkililere çağrı

Mahkeme kararlarına rağmen işe dönemeyen işçilerden yetkililere çağrı

Batman Belediyesinin Mezarlıklar Müdürlüğünde görev yaparken 2025 yılında yaşanan bir olayın ardından işten çıkarıldıklarını belirten Zekeriya Eşiyok, Mehmet Salih Seyrek ve Mecit Ertürk, hukuki mücadelelerinden olumlu sonuç almalarına rağmen yeniden işba

Malatya Namaz Vakitleri

Yükleniyor...

00:00:00

İmsak 05:25
Güneş 06:48
Öğle 12:15
İkindi 15:07
Akşam 17:33
Yatsı 18:50

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
25
Amed Sporti̇f Faali̇yetler Amed Sporti̇f Faali̇yetler
23
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
22
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
19
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
17
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
16
Arca Çorum Fk Arca Çorum Fk
16
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
16
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
15
İstanbul Başakşehi̇r Fk İstanbul Başakşehi̇r Fk
14
Erzurumspor Fk Erzurumspor Fk
14
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
12
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
11
Gençlerbi̇rli̇ği̇ Gençlerbi̇rli̇ği̇
11
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
8
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
8
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
4
Eyüpspor Eyüpspor
3