Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Asayiş 09 Şubat 2023 - 09:43 Yorum: 0

Emre apartmanında 72 saat sonra umutlar yeniden yeşerdi

Gaziantep ilk depremde çöken ve son 24 saatte 11 kişinin cansız bedenine ulaşıldığı 12 katlı Emre apartmanının enkazındaki arama kurtarma çalışmalarında...

Emre apartmanında 72 saat sonra umutlar yeniden yeşerdi

Gaziantep ilk depremde çöken ve son 24 saatte 11 kişinin cansız bedenine ulaşıldığı 12 katlı Emre apartmanının enkazındaki arama kurtarma çalışmalarında 72 saat sonra alınan ses, umutları yeniden yeşertti. Sesin geldiği noktada çalışmalarını yoğunlaştıran ekipler, enkazda bir bankaya ait evrak ve dosyalara da ulaştı

Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan Gaziantep'in Şehitkamil ilçesindeki 12 katlı Emre Apartmanın enkazından son 24 saatte 11 kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Art arda çıkarılan cenazelerin ardından umutların tükenmeye başladığı Emre apartmanın enkazında 72 saat sonra alınan ses yeniden umutları yeşertti. Sabaha karşı saat 04:.0 sıralarında enkaz içerisinden alınan ses üzerine iş makineleri ve arama kurtarma ekipleri binanın doğusundaki arama çalışmalarına hız verdi. Dönerek yıkıldığı belirtilen binanın enkazında hassas çalışma yürütün ekipler, önce tüm iş makinelerini durdurarak dinleme yapıyor, ardından ise enkazın en üstündeki beton blok ve kolonları kontrollü bir şekilde kaldırıyor. Daha sonra ise önlerindeki moloz ve beton yığınlarını kaldırarak yol açan ekipler, sesin geldiği bölgeye ulaşmaya çalışıyor. Hassas cihazlarla aramaların yapıldığı enkazdan bir kişi daha canlı kurtarmak isteyen ekipler, ağır hava şartlarına rağmen yoğun mücadele veriyor.

Ekiplerin yoğun arama çalışması yürüttüğü enkazlardan olan Emre apartmanında, 3 gündür süren çalışmalarda sadece 3 kişi canlı çıkarıldı.

Bankanın evraklarına ulaşıldı

Enkazın farklı bölgelerinde, dinleme, arama ve kurtarma çalışmaları yürüten ekipler, güneydoğusundaki çalışmalarda ise yıkılan binanın zemin katında bulunan bir bankaya ait evrakları çıkardı. Enkazda çıkarılan, dosya, sözleme gibi evraklar banka yöneticilerine teslim edilmek üzere poşetlere konuldu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber