Endonezya'da geçtiğimiz yıl yaşanan ve 135 kişinin hayatını kaybettiği stadyum felaketinde bir polise 18 ay hapis cezası verildi.
Endonezya'da geçtiğimiz yıl yaşanan ve 135 kişinin hayatını kaybettiği stadyum felaketinde bir polise 18 ay hapis cezası verildi.
Endonezya'nın Doğu Java eyaletinde 1 Ekim 2022'de Arema FC ile ezeli rakibi Persebaya Surabaya arasındaki maç sonrasında taraftarların sahaya inmesi ve polisin de müdahalesiyle yaşanan izdihamda 40'ı çocuk 135 kişi hayatını kaybetmişti. Olayın ardından başlatılan soruşturmada eyaletin başkenti Surabaya'da görüşen duruşmada Doğu Java eyaleti mobil polis birimi amirine 18 aylık hapis cezası verildi. Mahkeme Başkanı Abu Achmad Sidqi Amsya, Hasdarmawan adlı polisin tahmin edilmesi oldukça "basit" olan durumu tahmin edememesi ve göz yaşartıcı gazı kullanmama seçeneği de olduğunu vurgulayarak, polisin "ihmalkar davrandığı" gerekçesiyle hapis cezasına çarptırıldığını ifade etti. İzdihamda suçlu bulunan polis, 7 gün içerisinde temyize gidebilecek.
İki polis serbest bırakıldı
Öte yandan, ülkenin en kötü olaylarından biri olarak kabul edilen stadyum felaketinde, olaya müdahale sırasında göz yaşartıcı gaz kullanılması talimatı verdiği iddia edilen Bambang Sidik Achmadi ve Wahyu Setyo Pranoto adlı polisleri "delil yetersizliği" nedeniyle suçlu bulunmadı.
Mahkeme geçtiğimiz hafta görüşen duruşmada ise, maçı organize eden komite başkanı Abdul Haris 18 ay ve bir güvenlik görevlisi de 1 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.
FIFA Başkanı Gianni Infantino yaşananları "futbolun en karanlık günlerinden" olarak tanımlamıştı. Stadyum felaketinin ardından ülkedeki tüm maçlar askıya alınmış, lig maçları ise geçtiğimiz ay yeniden başlamıştı.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Manisa’nın Turgutlu ilçesinde boşanma aşamasındaki eşini, kayınpederini, kayınvalidesini ve 12 yaşındaki kayınbiraderini öldüren şüpheli Ömer Coşkun, jandarmadaki işlemlerinin ardından tutuklanma talebiyle adliyeye sevk edildi. Olayla ilgili şüphelinin ba
Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığı, yürütülen soruşturmalar kapsamında yasa dışı sanal bahis ve kumar sitelerine bankacılık işlemleri aracılığıyla para yatırdığı belirlenen 654 kişi hakkında idari işlem yapılması amacıyla ilgili valiliklere ihbarda bulunulduğun
İran Devrim Muhafızları Ordusu, "Gerçek Vaad 4" operasyonunun 88’inci dalgasında Lübnan Hizbullahı ile Irak ve Yemen’deki direniş güçleriyle birlikte ABD ve İsrail’e ait üs ve askeri merkezlerin hedef alındığını duyurdu.İran Devrim Muhafızları Ordusu (DMO
Uşak Belediyesi’ne yönelik ’rüşvet’ ve ’usulsüzlük’ iddialarıyla düzenlenen ikinci dalga operasyonda gözaltına alınıp İstanbul’a getirilen aralarında Belediye Başkan Yardımcısı Serpil Keskin, tutuklanan Belediye Başkanı Özkan Yalım’ın gönül ilişkisinde ol
Kırşehir İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan çalışmalarda; ruhsatsız tabanca ele geçirildi.Edinilen bilgiye göre Akpınar ilçesinde jandarma ekiplerince ruhsatsız silah taşıyan kişilere yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında bir şüpheliye ait ev v
Isparta İl genelinde son bir haftada polis ekiplerince gerçekleştirilen denetimlerde 28 bin 758 kişi sorgulanırken, 34 aranan şahıs yakalandı.Isparta İl genelinde polis sorumluluk bölgelerinde 22–28 Mart 2026 tarihleri arasında gerçekleştirilen denetimler
Edirne’nin Keşan ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, otomobil ile çarpışan motosiklet sürücüsü, tüm ekipmanları üzerinde olduğu için kazayı yara almadan atlatırken, ehliyetsiz olduğu belirlenince 40 bin TL ceza kesildi.Alınan bilgiye göre, Kurtuluş
Bilecik’in Bozüyük ilçesindeki Doğal Yaşam Alanı’nda aç kalan köpekler birbirlerini yediği görüntülerin ardından yapılan şikayet üzerine, avukat ve jandamının da katıldığı yeni incelemede, yeni ölmüş olduğu değerlendirilen 6 adet köpeğin kapalı bir alana
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Galatasaray A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Arca Çorum Fk
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Erzurumspor Fk
Tümosan Konyaspor
Samsunspor A.ş.
Göztepe A.ş.
Eyüpspor