Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 04 Aralık 2022 - 17:23 Yorum: 0

Engelli hastalarının çektiği sıkıntıyı anlamak için sokakta tekerlekli sandalyeye bindi

Afyonkarahisar'da bir fizyoterapist, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle engellilerin sokakta çektikleri sıkıntılara dikkat çekmek ve engelli hastalarına...

Engelli hastalarının çektiği sıkıntıyı anlamak için sokakta tekerlekli sandalyeye bindi

Afyonkarahisar'da bir fizyoterapist, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle engellilerin sokakta çektikleri sıkıntılara dikkat çekmek ve engelli hastalarına destek olmak amacıyla tekerlekli sandalyeye binerek kaldırımda ilerleyip, engelli rampalarından geçmeye çalıştı.

Afyonkarahisar'da bir hastanede fizyoterapist olarak görev yapan Mustafa Öztürk, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde engellilerin sokakta çektiği sıkıntılara dikkat çekmek amacıyla engelli bir hastasından aldığı tekerlekli sandalyeyle kaldırımda ilerledi. Engelli hastalarına destek olmak acıyla böyle bir uygulama yapan Öztürk'ün bu hareketi engelli hastalara büyük moral oldu. Engelli hastası çok olduğu için onların tedavisi sırasında moral ve motivasyona çok ihtiyaçlarının olduğunu kaydeden Öztürk, "Dün 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'ydü. Ben de böyle bir günde hastalarıma nasıl destek olabilirim, onların çektikleri sıkıntıyı nasıl anlatabilirim düşüncesiyle yürüyemeyen bir hastamdan tekerlekli sandalye aldım. Kaldırımlarda engelliler için çok fazla engel olduğunu görüyordum ve buna dikkat çekmek istedim. Engelli rampaları ya işgal ediliyor ya da ihtiyaca cevap veremiyor. Engellilerin kaldırımlarda ilerlemesi çok zor. Biz bunu kendimiz uygulamalı olarak görmüş olduk" diye konuştu.

"Afyon halkı engelliye yardıma koşarak geliyor"

Özellikle engelliye yardım konusunda Afyonkarahisar halkını tebrik ettiğini belirten Öztürk, "Gerçekten Afyonkarahisar halkının engelli konusunda çok duyarlı olduğunu bu uygulamayla gördüm. Kaldırımlardan atlarken herkes yardımıma koşuyor, karşıdan karşıya geçerken sürücüler anında duruyor ve yol veriyor. Gerçekten Afyon halkı engelliye yardıma koşarak geliyor" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber