MENÜ

ENHANCER PRO ortak kullanım tesisleri hibe programı paydaşlara tanıtıldı

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve Uluslararası Göç Politikaları Geliştirme Merkezi (ICMPD) tarafından, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen ENHANCER PRO-Sürdürülebilir Sosyo-Ekonomik Uyum İç

Yayınlanma: 04 Şubat 2026 12:19 Güncelleme: 04 Şubat 2026 10:45
ENHANCER PRO ortak kullanım tesisleri hibe programı paydaşlara tanıtıldı
Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve Uluslararası Göç Politikaları Geliştirme Merkezi (ICMPD) tarafından, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen ENHANCER PRO-Sürdürülebilir Sosyo-Ekonomik Uyum İçin Girişimcilik Kapasitelerinin İyileştirilmesi Projesi kapsamında, Ortak Kullanım Tesisleri Hibe Programı’na ilişkin Gaziantep, Adıyaman ve Kilis illerinde bilgilendirme toplantıları düzenlendi.
Toplam 70 milyon Avro bütçeye sahip olan ENHANCER PRO; Adana, Adıyaman, Ankara, Bursa, Elazığ, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kilis, Kocaeli, Konya, Malatya, Mersin, Osmaniye ve Şanlıurfa olmak üzere 18 ilde uygulanacaktır.
Ortak kullanım tesisleri hibe programı
Proje kapsamında yürütülen Ortak Kullanım Tesisleri Hibe Programı ile girişimcilere yönelik iş geliştirme, mentorluk, danışmanlık, eğitim, prototipleme, dijital ve yeşil dönüşüm, kuluçka ve hızlandırma hizmetleri sunacak kapsayıcı merkezlerin kurulması veya mevcut tesislerin kapasitelerinin geliştirilmesi desteklenecektir.
Bütçe, destek tutarı ve oranları
Programın toplam bütçesi 11 milyon Avro olup, proje başına 150 bin - 200 bin Avro arasında hibe desteği sağlanmaktadır. Destek oranı, uygun maliyetlerin yüzde 75 ila yüzde 90’ı arasında değişmektedir.
Hibe programına; ticaret ve sanayi odaları, ticaret borsaları, esnaf ve sanatkar birlikleri, ziraat odaları, belediyeler, organize sanayi bölgeleri, küçük sanayi sitesi yönetim kooperatifleri, iş kuluçka merkezleri, TEKMER’ler, teknoparklar, teknoloji transfer ofisleri, üniversiteler, ihracatçı birlikleri ile IPA, FRIT veya benzeri programlar kapsamında kurulmuş ortak kullanım tesisleri başvuruda bulunabilmektedir.
Desteklenen faaliyet alanları
Program kapsamında; tesislerin fiziki altyapısının iyileştirilmesi, makine-ekipman ve yazılım temini, hizmet çeşitliliğinin artırılması, tesisler arası ağların güçlendirilmesi ile prototipleme ve modelleme altyapılarının geliştirilmesine yönelik faaliyetler desteklenmektedir.
Program kapsamı ve başvuru süreçleri aktarıldı
İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Paksu, Ajans olarak ENHANCER PRO ve Ortak Kullanım Tesisleri Hibe Programı’nın amacı, kapsamı ve başvuru süreçleri hakkında paydaşları bilgilendirmek üzere faaliyet alanları olan TRC1 Bölgesi’nde (Gaziantep, Adıyaman ve Kilis) bilgilendirme toplantıları düzenlediklerini ifade etti.
Paksu, düzenlenen toplantılarda programın kapsamı, uygun başvuru sahipleri ve başvuru şartları detaylı şekilde katılımcılarla paylaşıldığını belirterek paydaşların görüş ve soruları alınarak uygulama sürecine ilişkin bilgilendirme yapıldığını kaydetti.
Paydaş katılımı ve sürece katkı
Paksu, söz konusu bilgilendirme faaliyetlerinin programların etkin ve verimli şekilde yürütülmesi açısından önem taşıdığını vurgulayarak, bölgedeki tüm paydaşları hibe programlarından faydalanmaya davet etti.
Hibe programına başvurular 27 Mart 2026 tarihinde sona erecek.
ETİKETLER: ENHANCER, PRO, ortak, kullanım, tesisleri
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

ATO Başkanı Baran: "Türk moda sektörünü, dünya modasına yön verecek bir noktaya taşımayı hedefliyoruz"

ATO Başkanı Baran: "Türk moda sektörünü, dünya modasına yön verecek bir noktaya taşımayı hedefliyoruz"

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Başkent Ankara’nın moda ve hazır giyim sektörü açısından önemli fırsatlar sunduğunu belirterek, "Ankara Hazır Giyim ve Moda Günleri ile bu potansiyeli daha görünür ve daha sürdürülebilir kılmayı, Türk moda sektörün

"Kargo sektörü Türk ekonomisinin ana lokomotiflerindendir"

"Kargo sektörü Türk ekonomisinin ana lokomotiflerindendir"

Türkiye Kargo, Kurye ve Posta İşletmecileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Önyol, ’’Kargo sektörü, Türkiye ekonomisi için kritik önem taşıyor. Kargo sektörü sadece bir taşımacılık faaliyeti olarak görülmemelidir. Bu sektör, aslında sanayiden peraken

Burger King, iki yeni menüyü tüketicilere sunuyor

Burger King, iki yeni menüyü tüketicilere sunuyor

Burger King, Ranch Sos’u odağına alarak hazırladığı iki yeni tadı tüketicilerin beğenisine sunuyor.Gençlerin yaşam tarzına, damak tadına eşlik etmeyi hedefleyen Burger King, Türkiye’nin lezzet haritasını yeniden yorumluyor. Bağımsız araştırma şirketi Aka

Türk Eğitim-Sen Başkanı Geylan: "Üniversitelerde üç dönem uygulamasına geçilmeden önce kapsamlı bir gereklilik yapılmasını zorunlu görüyoruz"

Türk Eğitim-Sen Başkanı Geylan: "Üniversitelerde üç dönem uygulamasına geçilmeden önce kapsamlı bir gereklilik yapılmasını zorunlu görüyoruz"

Türkiye Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri Kolu Kamu Çalışanları Sendikası (Türk Eğitim-Sen) Genel Başkanı Talip Geylan, "Üniversitelerde üç dönem uygulamasına geçilmeden önce kapsamlı bir gereklilik yapılmasını zorunlu görüyoruz" dedi.Türk Eğitim-Sen Ba

Ocak’ta en çok hava yolu ile yurt dışı yolcu taşımacılığı pahalandı

Ocak’ta en çok hava yolu ile yurt dışı yolcu taşımacılığı pahalandı

Ocak ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte fiyatı en çok artan ve azalan ürünler belli oldu. Buna göre, geçen ay yüzde 57,08 fiyat artışı görülen hava yolu ile yurt dışı yolcu taşımacılığı en fazla pahalanan ürün olurken, en fazla ucuzlayan i

Ocak ayında yıllık enflasyon yüzde 30,65 oldu

Ocak ayında yıllık enflasyon yüzde 30,65 oldu

Ocak ayında tüketici fiyat endeksi (TÜFE) aylık yüzde 4,84 artarken, yıllık yüzde 30,65 oldu.Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ocak ayı Tüketici Fiyat Endeksi verilerini açıkladı. Buna göre, TÜFE’deki değişim 2026 yılı Ocak ayında bir önceki aya göre yüz

Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık yüzde 30,65 arttı, aylık yüzde 4,84 arttı

Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık yüzde 30,65 arttı, aylık yüzde 4,84 arttı

Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık yüzde 30,65 arttı, aylık yüzde 4,84 arttı

Mersin’de Berat Kandilinde 15 bin kandil simidi dağıtıldı

Mersin’de Berat Kandilinde 15 bin kandil simidi dağıtıldı

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Berat Kandili dolayısıyla kent genelinde 13 ilçede, camiler ve vatandaşların yoğun bulunduğu noktalarda 15 bin kandil simidini vatandaşlarla buluşturarak manevi birlik ve beraberliğe katkı sundu.Büyükşehir Belediyesi, her kan

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
49
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
46
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
42
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
39
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
36
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
30
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
30
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
25
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
24
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
22
Gençlerbi̇rli̇ği̇ Gençlerbi̇rli̇ği̇
22
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
20
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
20
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
19
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
18
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
16
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
15
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
9