Aile ziyareti için gittiği Gaziantep'te depreme yakalanan ve 16 saat enkaz altında kalan Alaattin Başpınar enkaz altında yaşadıklarını anlattı.
Aile ziyareti için gittiği Gaziantep'te depreme yakalanan ve 16 saat enkaz altında kalan Alaattin Başpınar enkaz altında yaşadıklarını anlattı.
Geçtiğimiz Pazartesi günü sabah saat 04.17 sıralarında Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi merkezli depremde enkaz altında kalan ve 16 saat sonra kurtarılan Alaattin Başpınar (30) enkaz altında yaşadıklarını anlattı. Eşinin anne ve babasını ziyarete gittiğini belirten Başpınar yaşadığı o anları memleketi Aksaray'da anlattı. Aksaray'ın Eskil ilçesine bağlı Ortakuyu Yaylası'nda ikamet eden Alaattin Başpınar, 16 saat sonra enkaz altından çıkarıldığını söyledi.
"Deprem beni aldı savurdu"
O gün akşam saat 12 civarında yattığını belirten depremzede Alaattin Başpınar, "Uykudaydık, o sırada bir telefon sesi geldi, telefonun sesiyle kalktım, deprem yazısını gördüm. Ondan sonra da ev sallanmaya başladı. Biraz ileriye gittim, kendimi kurtarabilir miyim diyerek, o sırada beni fırlattı çekyatın yan tarafına doğru. O sırada gözlerimi kapattım, açtığımda duvar üzerime gelmiş. Bir çatırtı, patırtı çöktü. Aradım 112'yi "konum belirlenemiyor" dedi. Sonra üzerime biraz daha çöktü bina, ondan sonra da zaten hatlar gitti" diye konuştu.
"Bağırıyoruz, çağırıyoruz ama nerde ne yıkıldı bilmiyoruz"
Deprem sonrasında bağırıp çağırdıklarını ama kimsenin duymadığını anlatan depremzede, "Biz nerde ne yıkıldı bilmiyoruz. Kimseden haberimiz yok tabii ki. Bekledik, bir süre bağırdık sürekli. Çaresizde bağırıyoruz. Kaynatam var, o bağırıyor, "Alaattin iyi misin?" diye, ben onu duyuyorum ama o beni duymuyor. Eşim bağırıyor oradan, "Beni kurtarın, çocuk ağlıyor yetişemiyorum" diye. Ben ona bağırıyorum, o beni duymuyor. Ondan sonra duvarı kırmaya çalışayım dedim, dışarının durumunu bilmiyorum ama bir ihtimal dedim. Çalışma alanımız çok dardı, kıracak bir şeyde yoktu" diye konuştu.
"Kepçe bulmuşlar Allah razı olsun onunla eşimle çocuğumu çıkardılar"
Arkadaşlarının kepçe bularak müdahale ettiğini anlata Alaattin Başpınar, "İkindi civarı eşimle çocuğumu çıkarmışlar. Ondan sonra kaynatamla, kaynanamı kurtarmaya çalıştılar. Tamam dedik, biz daha dayanırız, bekleriz. Bunlar üzerimizde uğraştıkça üzerimize baskı daha da arttı. Biz o sırada bağırıyoruz, kurtarın bizi diyerek. Kepçeci o sırada bizi bırakıp gidecekti, "ben risk almam, içeridekiler canlı" diye. Rica minnet o bölgeyi kırdılar, bizi sündürerek çıkardılar. Ondan sonra direk koştum karımın yanına, onu Antep'e sevk etmişler. Elhamdülillah durumları iyiymiş" ifadelerini kullandı.
"Sürekli üzerlerimizdeki beton sallanıyordu"
Deprem saati 04.17'den akşam saat 20.30'a kadar enkaz altında kaldığını belirten Başpınar, "Üzerimizde çalışma oldukça, sürekli üzerimizdeki baskı artıyordu, betonlar sallanıyordu. Sürekli eşim yan tarafta bağırıyordu. Ben onu duyuyorum ama o beni duymuyordu. Daha yeni çocuğumuz olduydu, 3 aylıktı çocuğumuz, "yetişemiyorum" diyordu eşim. Delirdim, çıkayım duvarları kırayım diyorum ama elimden bir şey gelmiyordu. Kaynatam bana bağırıyor, duyuyorum. Bende bağırıyorum "eşim nasıl" diye o beni duymuyor" dedi.
Depremde çocuğunu ve karısını daha çok düşündüğünü belirten depremzede, "O an ben öleyim, yeter ki karımla çocuğum kurtulsun dedim. Onlar kurtulsun bana bakma dedim. O kadar çaresizsin ki elinden bir şey gelmiyor. Ancak orada oturuyorsun, dar alandasın. Sürekli aklın onlarda, çıksınlar diye uğraşıyorsun. Çıktıktan sonra sağ olduklarına öyle bir dua ettim ki abi. İnan çok kötü oldum, çocuk için çok endişelendim" şeklinde konuştu.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN) Devrek Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğrencisi Eren Çakmak, "Mutfakta Dönüşüm Var-Lezzetlerin Sıfırıncı Noktası" sloganıyla düzenlenen Ulusal Sıfır Atık Yemek Yarışması’nda, Türkiye birincisi olarak önemli
Serhat Kalkınma Ajansı’nın 2026 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında desteklenmeye hak kazanan "Bir Meslek Bir Umut" isimli teknik destek faaliyetinin sözleşmesi Serhat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Nurullah Karaca ile Kars Denetimli Serbestlik Müdürü
Bursa’da Gemlik-Mudanya sahil yolu, Kurşunlu Mahallesi’nden itibaren meydana gelen heyelan sebebiyle trafiğe kapandı.Edinilen bilgilere göre, bölgede etkili olan yağışların ardından yamaçtan kopan toprak ve kaya parçaları yolu trafiğe kapadı. Güvenlik ger
Düzce Üniversitesi Sürdürülebilirlik Ofisi, Sürdürülebilirlik ve Yeşil Kampüs Topluluğu (DÜSÜYET) ile Süs ve Tıbbi Bitkiler Üretim Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (DÜSTİBAM) katkılarıyla Beyköy’de fidan dikme etkinliği ile okullar yeşillendirdi.Düzce Ün
Aydın’da yarın öğlen saatlerinden sonra beklenen kuvvetli yağışlar için vatandaşlar uyarıldı.Meteoroloji’den yapılan açıklamada, "Aydın’da beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, yarın (01.04.2026 Çarşamba) öğle saatlerinden sonra il genelin
DÜZCE(İHA) – Dr. Meryem Seçen Yazıcı, otizmin bir hastalık olmadığını belirterek "Otizmi aslında beynin dünyayı işleme biçimindeki bir farklılık olarak tanımlayabiliriz" dedi.Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim
Bartın’da yol üzerinde ve ormanlık alanda dolaşan karaca yavrusu görüntülendi.Ulus ilçesi Hisar Köyü yolunda aracıyla seyreden bir kişi, yol üzerinde ve ormanlık alanda dolaşan karaca yavrusunu görüntüledi. Yiyecek ararken sürüden ayrıldığı tahmin edilen
Marmaris Belediyesi’nin öncülüğünde yürütülen çalışmalar sonuç verdi. Geçtiğimiz yıl 31 yıl aradan sonra Marmaris’i tercih eden Avusturyalı turistler bu yıl da rotasını değiştirmedi.Marmaris Belediyesi’nin öncülüğünde Alman ve Avusturyalı turistlere yönel
Nazım Hikmet’in Dizeleri Malatya’da Yankılandı: Yurdaer Okur’a Ayakta Alkış
Malatya’nın Yüksek Kesimleri Beyaza Büründü: Yeni Haftada Dondurucu Soğuk Uyarısı
03Moldova Dışişleri Bakanı Popşoi: Romanya ile birleşme süreci fiilen başladı
04Ağrı'da emniyet ekipleri tarafından gerçekleştirilen uygulamada 34 kişi yakalandı
05İran, Rusya ile 110 milyar metreküp kapasiteli doğal gaz hattı kurmayı planlıyor
06Malatya’da Doğanın Lezzeti Sofralarda: Meşe Mantarına Yoğun İlgi
07YENİ Parti’de Genel Başkanlık Heyecanı: Malatya’da Üyeler Sandık Başına Gitti
Yükleniyor...
00:00:00
Galatasaray A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Trabzonspor A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Kocaeli̇spor
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Fenerbahçe A.ş.
Arca Çorum Fk
Göztepe A.ş.
Erzurumspor Fk
Corendon Alanyaspor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Tümosan Konyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Samsunspor A.ş.
Eyüpspor