Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Eğitim 05 Mart 2024 - 09:23 Yorum: 0

Erzincan’da ‘Milli Savunma Sanayi ve TUSAŞ’ Konferansı gerçekleştirildi

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi ile Türk Havacılık Uzay Sanayi ortaklığında “Milli Savunma Sanayi ve TUSAŞ” konferansı düzenlendi.Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen ve TUSAŞ Akademi Başkanı Pro...

Erzincan’da ‘Milli Savunma Sanayi ve TUSAŞ’ Konferansı gerçekleştirildi

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi ile Türk Havacılık Uzay Sanayi ortaklığında “Milli Savunma Sanayi ve TUSAŞ” konferansı düzenlendi.
Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen ve TUSAŞ Akademi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı tarafından verilen konferansa Rektör Prof. Dr. Akın Levent, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. A. Ercan Ekinci, Prof. Dr. Adem Başıbüyük, Prof. Dr. Çağrı Çırak, Genel Sekreter Doç. Dr. Cihat Özgenel, akademik, idari personel ve çok sayıda öğrenci katıldı.
İstiklal Marşı okunması, saygı duruşu ve 100. Yıl Marşı’nın ardından başlayan konferansta TUSAŞ Akademi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, Erzincan’da olmaktan ve EBYÜ öğrencileri ile buluşmaktan memnuniyet duyduğunu dile getirerek konuşmasına başladı.
TUSAŞ tarihçesinde değinen Pınarbaşı, TUSAŞ’ın 1973 yılında Ankara’da kurulduğu andan itibaren günümüze kadar olan çalışmalarına değindi. Yerli ve milli olarak çalıştıklarına dikkat çeken Pınarbaşı, birçok ülkede çalışma alanlarının olduğunu ve bünyelerinde teknisyen ve mühendislerden oluşan yaklaşık 16 bin kalifiye personelin çalıştığını belirtti. Birçok üniversite ile işbirliği içinde olduklarını söylen Pınarbaşı, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu ve Meslek Yüksekokulu ile işbirliği çalışmalarının yapıldığı ve EBYÜ ile paydaş olarak çalışmaya başlayacaklarının müjdesini verdi.
Mili savunma sanayisi için TUSAŞ tarafından yapılan insansız hava araçlarının tanıtıldığı konferansta TUSAŞ Akademi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, havacılık ve savunma sanayinin gittikçe geliştiği ve ilerleyen günlerde daha iyi çalışmaların yapılacağına dikkat çekti.
Konferansta öğrencilere de mesaj veren Pınarbaşı: “Biz zeki ve çalışkan bir milletiz, yapılan bu çalışmaları gençler yaptı. Sizler de kendinize güvenin, ilerleyen aşamalarda sizler de her şeyi yapabilirsiniz” dedi.
Öğrencilerden gelen soruları cevaplayan TUSAŞ Başkan Pınarbaşı, EBYÜ öğrencilerine Kaan başta olmak üzere tüm araçları görmek için teknik bir gezi kapsamında TUSAŞ’a davet etti.
Konferans sonunda Rektör Prof. Dr. Akın Levent, TUSAŞ’ın savunma sanayisinde hayati bir yeri olduğunu vurgulayarak, üniversiteyle yapılacak protokol kapsamında önemli projeler yapılacağını kaydetti.
Rektör Levent, konferansın üniversitede gerçekleşmesinden dolayı memnuniyetini belirterek Pınarbaşı’na desteklerinden ötürü teşekkürlerini iletti ve hediye takdiminde bulundu. TUSAŞ Akademi Başkanı Ahmet Pınarbaşı da Rektör Levent’e yeni uçağımız olan “Kaan’ın” maketini hediye etti. Konferans sonunda öğrencilerle birebir görüşen Pınarbaşı, EBYÜ’lü öğrencilerin milli savunma sanayisine gösterdiği alakadan dolayı duyduğu memnuniyeti belirtti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber