MENÜ

Erzincan’ın zirvesi Ergan Dağı’nda dört mevsim turizm atağı

Erzincan’ın gözde kış turizm merkezi Ergan Dağı’nda, hem doğal peyzajın korunması hem de turizm altyapısının güçlendirilmesine yönelik yatırımlar artarak devam ediyor. Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu başkanlığında düzenlenen toplantıda, Vali...

Yayınlanma: 18 Haziran 2025 06:24 Güncelleme: 14 Eylül 2025 14:40
Erzincan’ın zirvesi Ergan Dağı’nda dört mevsim turizm atağı

Erzincan’ın gözde kış turizm merkezi Ergan Dağı’nda, hem doğal peyzajın korunması hem de turizm altyapısının güçlendirilmesine yönelik yatırımlar artarak devam ediyor. Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu başkanlığında düzenlenen toplantıda, Vali Yardımcısı Mehmet Emre Canpolat tarafından Ergan Dağı’nda yürütülen ve planlanan projelere ilişkin kapsamlı bir sunum yapıldı.

Ergan’da yeni konaklama ve turizm tesisleri hizmete girecek
Bölgedeki turizm yatırımlarına değinen Vali Yardımcısı Mehmet Emre Canpolat, "İl Özel İdaresi desteğiyle Ergan Dağı turizm bölgesinde 9 adet şale villa, 30 otel odası, kayak odası, kafe ve restoran projeleri hayata geçiriliyor. Ayrıca 110 yatak kapasiteli 5 yıldızlı bir otelin inşasına da başladık" ifadelerini kullandı.
Bu yatırımlarla Ergan’ın sadece günübirlik değil, uzun süreli konaklamalara da uygun hale geleceğini vurgulayan Canpolat, "Bölgeye gelen turistlerin konforlu bir deneyim yaşamalarını hedefliyoruz" şeklinde konuştu.
Ergan Dağı’nda yürütülen çevre düzenlemeleriyle ilgili olarak açıklamalarda bulunan Canpolat, "Ergan Kayak Merkezi’nde kar tutulumunu artırmak ve estetik bir görünüm kazandırmak amacıyla 50 bin metrekarelik alanda çimleme ve peyzaj çalışmalarını tamamladık. Bununla birlikte, dağın doğal dokusunu koruyarak toplamda 200 bin fidan dikmeyi hedefliyoruz" dedi.
Canpolat, Türkiye Çevre Ajansı tarafından sağlanan 10 milyon TL’lik hibe desteğine de dikkat çekerek, "Bu önemli destekle peyzaj çalışmalarımızı yaz sezonu içinde tamamlamayı planlıyoruz. Amacımız, Ergan’ı sadece bir kayak merkezi değil, dört mevsim doğayla uyumlu bir yaşam alanına dönüştürmek" ifadelerini kullandı.

Ergan’da arıcılık faaliyeti
Ergan Dağı çevresinde yürütülen arıcılık faaliyetleri hakkında bilgi veren Canpolat, "Çiçek florasını zenginleştirmek, bitki gelişimine katkı sağlamak ve doğanın döngüsünü desteklemek amacıyla bölgede arıcılık çalışmalarına başladık. Şu an 30 kovanla bal üretimi gerçekleştiriyoruz. Bu üretim, hem doğal kaynaklarımızı koruyor hem de yerel ekonomiye katkı sağlıyor" diye konuştu.

Kayak ve kızak pistlerine yürüyen bant kolaylığı
Ergan’da özellikle yeni başlayan sporcular ve aileler için önemli yatırımlar yapıldığını belirten Canpolat, "170 metre uzunluğunda yeni bir acemi pisti inşa ettik. Bu pistte, 125 metre uzunluğunda kapalı sistem yürüyen bant kurarak saatte yaklaşık bin kişilik taşıma kapasitesi sağladık" dedi.
Ayrıca kızak kullanıcıları için ayrı bir proje geliştirdiklerini ifade eden Canpolat, "110 metrelik bir kızak pisti oluşturduk ve bu piste özel 100 metrelik yürüyen bant sistemi kurduk. Amacımız, Ergan’ın her yaş grubundan ziyaretçiye hitap etmesini sağlamak" şeklinde konuştu.

Günübirlik tesis projesiyle hizmet kalitesi artıyor
Canpolat, mevcut kayak odasının yetersiz kalması nedeniyle yeni bir tesis projesine başladıklarını belirterek, "Yaklaşık maliyeti 120 milyon TL olan günübirlik tesis ve kayak odası projesinin ihalesini 105 milyon TL’ye gerçekleştirdik. Bu proje; kafeterya, kayak ekipmanı satış ve kiralama alanları, telesiyej garajı, sağlık ve arama-kurtarma birimleri ile idari merkezi içerecek" dedi.
Yeni tesisin 2025-2026 kış sezonunda hizmete girmesini planladıklarını belirten Canpolat, "Ergan’ın kapasitesini ve hizmet kalitesini önemli ölçüde artıracak bir proje hayata geçiriyoruz" ifadelerini kullandı.

Karavan park ve ahşap kafe ile dört mevsim yaşam alanı
Alternatif turizm arayışlarına da cevap verdiklerini dile getiren Canpolat, "Gondol giriş bölgesine yaptığımız Karavan Park ve sosyal kullanım alanları tamamlandı. 640 bin TL bedelle hayata geçirilen bu proje, doğayla iç içe konaklama isteyenler için önemli bir imkân sunuyor" şeklinde konuştu.

Ayrıca toplam bin 60 metrekare alana sahip, doğayla uyumlu malzemelerle inşa edilen ahşap restoran/kafe ile ilgili de bilgilendirmelerde bulunan Canpolat, "Ergan’da estetik ve fonksiyonel yapıları bir araya getiriyoruz" dedi.

100 metrelik renkli kaydırak projesi
Canpolat, ailelere ve çocuklara yönelik yeni bir projeyi daha paylaştı. Canpolat, "100 metre uzunluğunda, güvenlik havuzlu, üst çıkışı yürüyen bant destekli renkli bir kaydırak projesini planladık" ifadelerine yer verdi.

KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Aydın’a kuvvetli yağış uyarısı

Aydın’a kuvvetli yağış uyarısı

Aydın’da yarın öğlen saatlerinden sonra beklenen kuvvetli yağışlar için vatandaşlar uyarıldı.Meteoroloji’den yapılan açıklamada, "Aydın’da beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, yarın (01.04.2026 Çarşamba) öğle saatlerinden sonra il genelin

Otizm bir hastalık değil: doğru destekle hayat değişiyor

Otizm bir hastalık değil: doğru destekle hayat değişiyor

DÜZCE(İHA) – Dr. Meryem Seçen Yazıcı, otizmin bir hastalık olmadığını belirterek "Otizmi aslında beynin dünyayı işleme biçimindeki bir farklılık olarak tanımlayabiliriz" dedi.Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim

Yolunu şaşıran karaca yerleşim yerinde görüntülendi

Yolunu şaşıran karaca yerleşim yerinde görüntülendi

Bartın’da yol üzerinde ve ormanlık alanda dolaşan karaca yavrusu görüntülendi.Ulus ilçesi Hisar Köyü yolunda aracıyla seyreden bir kişi, yol üzerinde ve ormanlık alanda dolaşan karaca yavrusunu görüntüledi. Yiyecek ararken sürüden ayrıldığı tahmin edilen

Avusturyalı turistler, Marmaris’i tercih etti

Avusturyalı turistler, Marmaris’i tercih etti

Marmaris Belediyesi’nin öncülüğünde yürütülen çalışmalar sonuç verdi. Geçtiğimiz yıl 31 yıl aradan sonra Marmaris’i tercih eden Avusturyalı turistler bu yıl da rotasını değiştirmedi.Marmaris Belediyesi’nin öncülüğünde Alman ve Avusturyalı turistlere yönel

Karadeniz’e helikopterli yangın önlemi

Karadeniz’e helikopterli yangın önlemi

Tarım ve Orman Bakanlığı, Karadeniz Bölgesi’nde artan yangın riskine karşı hava gücünü devreye alıyor. Amasya’nın Merzifon ilçesine konuşlandırılacak yangın söndürme helikopteriyle, özellikle Orta Karadeniz’de muhtemel orman yangınlarına hızlı müdahale he

Uluslararası Sıfır Atık Günü’nde Sincan’da öğrencilere çevre eğitimi

Uluslararası Sıfır Atık Günü’nde Sincan’da öğrencilere çevre eğitimi

30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü’nde, Ankara Sincan Belediyesi ev sahipliğinde öğrencilere çevre eğitimi, sürdürülebilir yaşam ve geri dönüşüm konularında eğitim verildi.Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından ilan edilen 30 Mart Uluslararası Sıfı

Kene kabusu geri geldi, yağışlardan dolayı bu sene popülasyon daha fazla olabilir

Kene kabusu geri geldi, yağışlardan dolayı bu sene popülasyon daha fazla olabilir

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlhan Çetin, kış ve sonbahar aylarında etkili olan yoğun yağışların ardından bahar aylarına girilmesiyle birlikte kene popülasyonunda artış yaşanabileceğini söyleyerek, özellikle Kırım-Ko

Mersin’deki heyelan bölgesi havadan görüntülendi

Mersin’deki heyelan bölgesi havadan görüntülendi

Mersin’in en önemli yaylaları arasında yer alan Fındıkpınarı’ndaki yoğun yağış sonrası meydana gelen heyelandaki hasarın boyutu havadan görüntülenirken, 25’i ağır hasarlı yaklaşık 100 hanenin zarar gördüğü bölgedeki hasar tespit çalışmalarının sürdüğü bil

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
77
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
73
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
69
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
59
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
55
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
54
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
48
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
40
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
40
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
37
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
37
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
37
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
32
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
32
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
31
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
29
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
27
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
27