Sahil Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
02:59 ABD Başkanı Trump ile İsrail Başbakanı Netanyahu telefonda görüştü01:18 ABD İç Güvenlik Bakanı Kristi Noem hastaneye kaldırıldı01:07 İran Devrim Muhafızları Ordusu: "İsrail’in saldırı başlattığı hava üsleri v...00:59 Nevşehir’de alkollü ve ehliyetsiz sürücü kaza yaptı, suçu babasına atmaya ç...00:58 Aliağa FK’dan flaş transfer: Ahmet İlhan Özek resmen imzayı attı00:49 Çorum’da samanlık yangını00:48 İZBAN’da sigara içme kavgasında güvenlik görevlisi hayatını kaybetti00:45 Yarış yaparken farları yanmayan otomobile çarpan motosikletler paramparça o...00:26 Antalya’da ATV takla attı: 1’i ağır 2 yaralı00:20 Çanakkale’de Sağlık-1 Botu’ndaki patlamada ağır yaralanan genç hayatını kay...23:57 FIFA Kulüpler Dünya Kupası: River Plate: 3 - Urawa Red Diamonds: 123:55 Trump’ın İsrail’in İran’a yönelik saldırılarına dahil olmayı değerlendirdiğ...23:53 MHP’li Özdemir’den kene ısırığına soru önergesi23:45 Bartın’da çocuk istirmarcısı tutuklandı23:42 İran’ın devrik liderinin sürgündeki oğlu Pehlevi’den İran halkına ayaklanma...23:36 Basketbol Şampiyonlar Ligi’nin 10. sezonunda 4 Türk takımı yer alacak23:35 Kontrolden çıkan araç çocukların arasına daldı: 3 yaralı23:34 Eski nişanlısını sokak ortasında silahla vuran şüpheli teslim oldu23:32 Gümüşhane-Trabzon yolunda kamyonet bariyerlere çarptı: 1 ölü, 3 yaralı23:27 İstanbul’da organize suç örgütüne operasyon: 22 gözaltı
Ekonomi 16 Mayıs 2024 - 20:30 GÜNCELLEME: 16 Mayıs 2024 - 20:30 Yorum: 0

Hatay’da 905 ton ürün bekleniyor: Narenciye hasadına başlandı

305 bin dekarlık alanda 954 bin ton ürünün beklendiği Hatay'da iyi tarım uygulaması yapılan bahçeler de narenciye hasadına başlandı.

Hatay’da 905 ton ürün bekleniyor: Narenciye hasadına başlandı

305 bin dekarlık alanda 954 bin ton ürünün beklendiği Hatay'da iyi tarım uygulaması yapılan bahçeler de narenciye hasadına başlandı.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın desteği ile hayata geçen "iyi tarım uygulamaları" etkinliği çerçevesinde Erzin ilçesinde narenciye hasadına başlandı.Hasat edilen ilk ürünler etkinliğe katılanlara da ikram edildi.Kentte bu yıl 305 bin dekarlık alanda 954 bin ton civarına hasat beklendiği bildirildi.

Kalıntısız meyve ürettiklerini ve bu üretim modelini tercih ettiklerini belirten Ziraat Mühendisi Gürkan Gökçe"Bin dekarlık alanda yetiştirdiğimiz ürünlerimiz kalıntısız olarak yetiştirilmektedir. Yetiştirdiğimiz ürünler ise mandalina, portakal ve limon çeşitlerinden ibarettir" dedi.

Dörtyol Narenciye Üreticileri Birlik Başkanı Hacı İbrahim Seçer de,"Kanserojen madde içermeyen ürün elde etmek çok önem arz etmektedir. Bir silaha ihtiyacımız olmayabilir fakat kanserojen madde içermeyen ürüne herkesin ihtiyacı vardır. İl ve ilçe tarım ve orman müdürlüklerimiz iyi tarım uygulamalarını biz üreticilerimiz için teşvik etmektedirler"diye konuştu.

"954 bin ton civarında ürün bekliyoruz"

Hatay'ın coğrafi özelikleri, iklim şartları nedeniyle birçok ürünün yetişmesine imkan verdiğine değinen İl Tarım ve Orman Müdürü Ergün Çolakoğlu da,"Erzin ve Dörtyol'da topraklarında genel olarak narenciye yetiştiriciliğinin ağır bastığı görülmektedir. 2021 yılına göre, İlkbaharda yaşanan don olayından sonra bir kısım ürün kaybı oldu. 305 bin dekarlık alanda 954 bin ton civarında ürün bekliyoruz. Çağımızın getirdiği hızlı yaşamla birlikte artan gelir düzeyi ve eğitim seviyesi güvenli gıda tüketiminin de önemini artırmıştır. Tüketiciler tükettikleri tüm gıda ürünlerinin güvenliğinden emin olmak ister hale gelmiştir. Bu bağlamda, bakanlığımız ve il müdürlüğümüz olarak iyi tarım uygulamalarını hayata geçirerek, üreticilerimizden güvenli gıda üretmeleri konusunda yardımcı olmaktayız" ifadelerini kullandı.

İyi tarım uygulamalarında 112 üreticinin 6 bin 752 dekar alanda projeyi uyguladığı 2023 yılında da aynı şekilde devam edileceği belirtildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Şenay Korkmaz
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber