Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 08 Mayıs 2024 - 10:27 Yorum: 0

Erzurum’da ‘Sahnede parlayan küçük yıldızlar projesi’

Erzurum Valiliği koordinesinde Erzurum Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Erzurum Devlet Tiyatrosu iş birliği ile ‘’Sahnede Parlayan Küçük Yıldızlar Projesi’’ kapsamında devlet korumasındaki çocuklar tarafından "Şair Evlenmesi" isimli...

Erzurum’da ‘Sahnede parlayan küçük yıldızlar projesi’

Erzurum Valiliği koordinesinde Erzurum Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Erzurum Devlet Tiyatrosu iş birliği ile ‘’Sahnede Parlayan Küçük Yıldızlar Projesi’’ kapsamında devlet korumasındaki çocuklar tarafından "Şair Evlenmesi" isimli tiyatro gösterisi sahnelenecek.
"Şair Evlenmesi" isimli tiyatro gösterisi Erzurum Devlet Tiyatrosunda 12 Mayıs’ta gösterime sunulacak.
Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hasan Aykut konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Erzurum Valiliğimizin himayesinde, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz ile Erzurum Devlet Tiyatrosu Bölge Müdürlüğünün iş birliği çerçevesinde, korunma ve bakım altındaki çocuklarımızın sanatsal yeteneklerini keşfetmeleri ve kişisel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla bu önemli projeye imza atmışlardır. İl Müdürümüz Hasan Aykut ve Erzurum Devlet Tiyatrosu Bölge Müdürü Sezai Yılmaz’ın girişimleriyle hayata geçirilen bu proje, çocuklarımızın sanata yönelimlerini sağlama, öz güvenlerini artırma ve topluma katılımlarını güçlendirme amacı gütmektedir. Projemiz kapsamında, tiyatro eğitimi alan korunma ve bakım altındaki 18 çocuğumuz, Özlem Sak ve Özlem Aksu’nun yönetmenliğinde, Sezai Yılmaz ve Ergenekon Cem’in proje koordinatörlüğünde sahne alacaklardır. Çocuklarımızın sergileyeceği "Şair Evlenmesi" adlı tiyatro oyunu, 12 Mayıs 2024 Pazar günü saat 15:00’te Erzurum Devlet Tiyatrosu’nda tiyatro severlerle buluşacaktır.”
Çocukların sosyalleşmesi için sanatsal faaliyetlerin önemine değinen Aykut, ‘"Sahnede Parlayan Küçük Yıldızlar Projesi’nde, çocuklarımızın sanatsal yönlerini geliştirerek, onların sosyal becerilerini ve kendilerine olan inançlarını pekiştirme, duygusal ve bilişsel becerilerini destekleme ve topluma olan katılımlarını da teşvik etme şansı vermektedir. Bu kapsamda, Erzurum Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak çocuklarımızın bu sanatsal yolculuğunda onlara rehberlik ederek, çocuklarımızın her alanda gelişimini desteklemeye ve onlara sanatın gücüyle dokunmaya devam edeceğiz. Hedefimiz, toplumumuzun küçük bireylerinin büyük başarılarını kutlamak üzere Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız koordinesinde büyük şehirlerimizde de turneler düzenleyerek çocuklarımızın yaptıkları çalışmaların rol model olmalarına, sanatsal etkinliklere katılımına ve sanata yönelimlerinin arttırılmasına fırsat sağlayacaktır’’ dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber