Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ekonomi 01 Temmuz 2023 - 09:05 Yorum: 0

3 bin metrekarelik serada bayramda bile üretime devam ediyor

Doğu Anadolu Bölgesinin en büyük serasında her mevsim üretim yapıyor. Yerli ve yabancı ziyaretçilere hal fiyatına ürün satıyor.Erzurum’un Uzundere ilçesinde yaşayan Arslan Olgun, Avrupa Birliği desteğiyle yaptırmış olduğu 3 bin metreka...

3 bin metrekarelik serada bayramda bile üretime devam ediyor

Doğu Anadolu Bölgesinin en büyük serasında her mevsim üretim yapıyor. Yerli ve yabancı ziyaretçilere hal fiyatına ürün satıyor.
Erzurum’un Uzundere ilçesinde yaşayan Arslan Olgun, Avrupa Birliği desteğiyle yaptırmış olduğu 3 bin metrekarelik serada ailesiyle bitlikte 1996 yılından beri 4 mevsim meyve, sebze üretimi yapıyor. Doğu Anadolu bölgesinin en büyük serasında haziran ayında salatalık, domates üretimi yapıyor. Diğer aylarda ise soğan, lahana, roka, çilek, şeftali, dut, marul, fasulye gibi sebze ve meyveleri yetiştiriyor. Türkiye’nin her yerinden gelen ziyaretçilere sera önündeki kamelyasında üretmiş olduğu sebze ve meyvelerden ikramlarda bulunuyor. Seraya gelen ziyaretçiler kendi elleriyle toplamış oldukları ürünleri satın alabiliyor. Seradan satışın yanı sıra semt pazarlarında gidip satış yapan Olgun 4 mevsim durmaksızın çalıştığını, bayramda bile üretime devam ettiğini ifade etti.
Seranın hemen arka tarafında kurmuş olduğu tavuk çiftliğinde yumurta üretimi yapıyor.
Tavuk yemi masrafı olmadan sadece sebze ve meyve ile beslediği tavuklardan aldığı doğal yumurtaları müşterilerine satıyor. Bölge halkı ve memurlar tarafından çokça ziyaret edilip seranın ürünlerini uygun fiyata satın alıyorlar.
Arslan Olgun, "1996 yılında Avrupa Birliği desteği ile yaptırmış olduğum serada günümüze kadar üretim yapmaktayım. Kışlık ve yazlık sebze ve meyve ürünlerimizin tam zamanında üretimlerini gerçekleştiriyoruz. Çalışmalarımız bu şekilde devam ediyor, İlçemize Bayrama gelen ziyaretçiler seramızı sıkça ziyaret ediyor. üretim ve satışlar çok iyi. Hem buradan hem de semt pazarlarına giderek satışımızı yapıyoruz. Herkese hayırlı bayramlar diliyorum’’ ifadelerinde bulundu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber