Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları 2024 yılı boyunca Eskişehir’de sahnelediği temsiller, düzenlediği Uluslararası Çocuk Tiyatrosu Festivali ve turne oyunlarıyla yılsonunda yaklaşık 100 bin seyirci sayısına ulaşmayı başardı.
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları 2024 yılı boyunca Eskişehir’de sahnelediği temsiller, düzenlediği Uluslararası Çocuk Tiyatrosu Festivali ve turne oyunlarıyla yılsonunda yaklaşık 100 bin seyirci sayısına ulaşmayı başardı.
Eskişehir Şehir Tiyatroları son on yıldır sürdürdüğü geleneği bozmayarak 2024 yılı boyunca sahnelediği tüm oyunlarını da kapalı gişe oynadı. 2024 yılı Ocak ayından başlayarak Aralık ayı sonuna kadar 15 farklı yetişkin ve çocuk oyunu sahneleyen kurum yaklaşık 300 temsil gerçekleştirdi ve yıl bitiminde 100 bin seyirci sayısına ulaştı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce’nin Eskişehir’in sanatsal çizgisini daha yukarı taşıma arzusunu ve tam desteğini de arkasında hisseden kurum, Eskişehir’de sahnelediği oyunlar dışında Antalya’da ve birçok kez gittiği Ankara, İstanbul turnelerinde oyunlarını sanatseverlerle buluşturarak gördüğü ilgi ve beğeninin karşılığını verdi. Her temsili kapalı gişe oynayan, ödüller ve övgüler alan oyunlarıyla seyirci rekorları kırdı.
Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, “Anadolu’nun ortasında yıldız gibi parlayan şehrimizde birçok oyuna ev sahipliği yaptık. Atatürk ve Cumhuriyet sevdalısı Eskişehir’e değer katan tüm sanatçılarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Hedeflerimiz bundan sonra daha büyük. Her alanda olduğu gibi turizm, kültür ve sanat yatırımlarımızı sürdürüp şehrimizin kültürel zenginliğini artıracağız. Her zaman söylediğim gibi sanat bizim görünen ve görünmeyen bütün yaralarımızı iyileştiriyor ve her zaman iyileştirmeye devam edecek.” dedi.
Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Hakkı Kuş da, “Şehir Tiyatroları olarak, 2024 yılını her yıl olduğu gibi adımıza yakışır bir başarı ile tamamladık. Kimi zaman seyircimizin beklentisini karşılamakta zorlandığımız zamanlar bile oldu, Eskişehir seyircisinin ilgisi inanılmaz. 2025 yılında da bu ilgiyi hak etmek için var gücümüzle çalışacağız. Bizi yalnız bırakmayan tüm sanatseverlere sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.” diyerek düşüncelerini dile getirdi.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Milli Eğitim Bakanlığı ve Din Öğretimi Genel Müdürlüğü koordinesinde, Peygamber Efendimez’in doğumunun 1500’üncü yılı anısına, Türkiye genelinde ‘Yapay Zeka ile Dijital İçerik Geliştirme Projesi’ hayata geçiriliyor.Milli Eğitim Bakanlığı, Din Öğretimi Gen
Aydın’ın Didim ilçesinde 1996 yılında gönüllü emeğiyle kurulan kütüphane, bugün binlerce gencin eğitim ve buluşma merkezi haline geldi.Didim Belediyesi Halk Kütüphanesi, 1996 yılında gönüllülerin özverili katkılarıyla kuruldu. Aradan geçen yıllar içinde s
Manisa’nın Saruhanlı ilçesinde bu yıl ikincisi düzenlenen "Saruhanlı Deve Güreşleri Festivali", yoğun katılım ve büyük coşkuyla gerçekleştirildi. Türkiye’nin farklı illerinden getirilen 90 devenin mücadele ettiği festival, binlerce vatandaşı bir araya get
Manisa Büyükşehir Belediyesi, Şehzadeler Belediyesi ve Yunusemre Belediyesi iş birliğiyle Aşağıçobanisa Mahallesi’nde düzenlenen Şalvar Gecesi etkinliği, sıcak ve samimi atmosferiyle unutulmaz anlara sahne oldu.Mahalle kültürünü yaşatmayı, komşuluk bağlar
Burhaniye ilçesinde, kurban bayramına iki ay kala kurbanlık satışları başladı. Kurbanlıklarda büyük baş hisseleri geçtiğimiz yıl, 25-35 bin lira arasında değişirken, bu yıl 40-45 bin lira isteniyor Küçükbaşlarda geçtiğimiz yıl 10-15 bin lira arasında deği
Tokat’ın Niksar ilçesinde bulunan kale binlerce yıllık geçmişi, çok katmanlı yapısı ve eşsiz manzarasıyla zamana meydan okuyarak bölgenin en önemli tarihi ve turistik değerlerinden biri olmayı sürdürüyor.Niksar ilçesinde bulunan Niksar Kalesi, binlerce yı
Mersin Büyükşehir Belediyesinin Mezitli Çocuk Kampüsünde düzenlediği ve tüm çocuk kampüslerinin katkısıyla hazırlanan ‘Bahar Şenliği’, çocukların sahnelediği gösteriler ve renkli etkinliklerle coşku dolu anlara sahne oldu.Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi
Kars’ta Osmanlı döneminden günümüze ulaşan nadir yapılardan biri olan Ahmet Tevfik Paşa Konağı, yıllardır süren ihmal nedeniyle yıkılma noktasına geldi. Tarihi miras niteliği taşıyan konağın maketinin müzede sergilenmesine rağmen, asıl yapının sahipsiz bı
Davet ve Gençlik Hareketi'nin park etkinliğinde çocuklar ve aileler bir araya geldi
Nijerya’da Lassa ateşinden ölenlerin sayısı 221’e yükseldi
03Dışişleri Bakanlığından Suriye Halk Meclisi'ne ilişkin açıklama
04Bakan Fidan Paris'te Ukrayna Zirvesi'ne katılacak
05ABD ile İran arasında yeni saldırı dalgası: Körfez'de gerilim tırmanıyor
06İsmail Bekayi: İran'ı meşru müdafaa yaptığı için suçlamak sorumsuzca
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük