Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 27 Eylül 2022 - 09:44 Yorum: 0

Eskişehir’de bu ilçede arıtılmış içme suyu bedava

Eskişehir Beylikova Belediyesi tarafından yapılan sebil sayesinde vatandaşlar arıtma sisteminden geçirilen içme suyuna para vermiyor.

Eskişehir’de bu ilçede arıtılmış içme suyu bedava

Eskişehir Beylikova Belediyesi tarafından yapılan sebil sayesinde vatandaşlar arıtma sisteminden geçirilen içme suyuna para vermiyor.

Beylikova Belediye Başkanı Özkan Alp tarafından başlatılan içme suyu projesinde vatandaşın yüzü güldü. İlçede kapalı pazar alanında bulunan çeşmeye arıtma sistemi yaptıran Başkan Alp, kaliteli su elde edilmesini sağladı. Uzmanlar tarafından yapılan kontrol sonrasında içmede sakınca görülmeyen çeşme vatandaşların hizmetine açıldı. İlçede içme suyuna para vermeyen vatandaşlar çeşmeden doldurdukları suları evlerinde gönüllerince rahatlıkla içebiliyor. İçme suyunun elde edilmesinin ardından vatandaşların diğer çeşmelerde de uygulanmasını istediği projeye Başkan Alp, kayıtsız kalmadı. İlçede bulunan diğer çeşmelerle ilgili de içme suyuna dönüştürülmesi için proje başladı.

Vatandaşların yapılan projeden memnun olduğunu dile getiren Başkan Özkan Alp, "İlçemize yenilikleri getirmeye devam ediyoruz. Önce susuz olan tarlalarımız sulak durumuna getirdik. Binlerce dönüm tarlamızı suladık, verimi arttırdık. Şimdide yaptığımız çalışma sonrasında ilçemizde ki bir çeşmemize arıtma sistemini kurduk. Arıtma sistemi ardından incelettiğimiz sular "Kalabak" suyu ayarında olduğunu tespit ettik. Vatandaşlarımızın kullanıma açtık. Vatandaşlarımız bu durumdan çok memnun kaldı. Diğer çeşmelerde de aynısını istedi. Bizde bu konu hakkında çalışmalara başladık. İlerleyen süreçte diğer çeşmelerden de rahatlıkla içme sularını temin edebilecekler. Artık ilçede içme suyuna para verme dönemi bitti. Vatandaşı bu yükten kurtardık" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber