Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
05:41 ABD üniversitelerindeki Filistin’e destek gösterileri ülke geneline yayılıy...05:36 Trump’a yönelik “sus payı” davasında tanıklar ifade verdi05:15 Mevsimlik tarım işçilerinin çalışma koşullarının iyileştirilmesine yönelik...02:43 Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik Resmi Gazete’de01:41 AFAD:"Erzincan’ın Tercan ilçesinde saat 01.30’da 4.1 büyüklüğünde deprem me...01:38 Pastanede oturan 2 kişiye silahlı saldırı: 1 ölü, 1 yaralı01:29 Ahlat’ta ‘Tarihe Damga Vuranlar Haluk Dursun’ anma programı düzenlendi01:13 Lokanta ve kafelerde yüzde 8 olan KDV, yüzde 10’a, yüzde 18 olan KDV, yüzde...01:02 Otomobil su kanalına uçtu: Öldüğü düşünülen sürücünün yüzerek kaçtığı ortay...00:59 THY Euroleague: Monaco: 93 - Fenerbahçe: 8800:56 Konya’da bir apartmanın 9’uncu katı alevlere teslim oldu00:54 Küçükçekmece’de bir kadın evinde ölü bulundu00:21 "14. Uluslararası Tarım, Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması"na başvurular ba...00:10 Çoruh Kültür Merkezinde Şiir Gecesi00:10 Bayburt’ta 2. İl Koordinasyon Toplantısı için toplanıldı00:09 Kemaliye’de 1 ev yandı00:09 Şoförlere trafik eğitimi verildi00:09 Erzincan’da helikopter ambulans donanımlarının tanıtıldığı bilgilendirme to...00:09 Bayburt’ta ’Eczane Teknisyenleri ve Teknikerleri Günü’ dolayısıyla etkinler...00:06 Bakan Tunç: "İsrail Dışişleri Bakanının, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyi...
Türkiye 03 Şubat 2023 - 13:08 Yorum: 0

Etiyopya’da Cafer-i Tayyar Külliyesi açıldı

Türkiye'den gönüllülerin desteği ile Etiyopya'nın Kenya sınırındaki Yabello Simu beldesinde 6 yıl önce inşasına başlanan Cafer-i Tayyar Külliyesi...

Etiyopya’da Cafer-i Tayyar Külliyesi açıldı

Türkiye'den gönüllülerin desteği ile Etiyopya'nın Kenya sınırındaki Yabello Simu beldesinde 6 yıl önce inşasına başlanan Cafer-i Tayyar Külliyesi tamamlandı. Külliyenin açılışı vesilesiyle beldede bulunan Gönüllü Öğrenme Grubu üyeleri, TİKA şubesi yetkilileri ile Etiyopya halkına yardımlarından dolayı teşekkür ziyaretleri gerçekleştirdi, yöre halkına çeşitli yardımlarda bulundu.

Etiyopya'daki Türkiye Cumhuriyeti Adisababa Büyükelçiliği ve TİKA desteği ile 22-31 Ocak 2023 tarihleri arasında gerçekleşen ziyaretlerde, eğitim faliyetleri için Habeşistan'daki müslüman kardeşlerimize çeşitli imkanlar sağlandı. Etiyopya (Habeşistan) güneyinde Kenya sınırında Yabello Simu beldesinde yeni Müslüman olmuş ve tebliğ gayreti içerisine girmiş Halime YusuF'un gayretini desteklemek için, 6 sene önce inşaatına başlanan Cafer-i Tayyar külliyesi'de tamamlandı. Müslümanların ilk hicret heyetine ithaf olunan tesisin teşekkülünü GÖGDER Başkanı Süleyman Eldemir şöyle anlattı- "Bu ismi, ilk hicret eden müslümanların reisi Cafer bin Ebî Talibe hürmeten verdik.Her yönüyle tam bir mahrumiyet bölgesi alan sınır kasabasında ailelerin, aylık geliri sadece 10 dolar civarındadır. Buraya altı yıl önce geldiğimizde 5 safhada tamamlanmasını hedeflediğimiz projenin 3. aşamasını bitirdik.İlk merhalede mescid yaptırmıştık. 2. adımda değirmen ve tebliğ merkezi kuruldu. 3. safhada ise okul ve su sarnıcı yaptırdık. İnşallah buraya öğrenci yurdu dâhil birçok sosyal tesisi daha ekleyeceğiz. Allah'ın lütfu ile o beldede son 4-5 sene içerisinde islamiyet ile şereflenenlerin sayısı arttı ve şuurlu müslüman olmaları hususunda hızlı bir gelişme yaşandı. Buna şahit olmaktan çok mutlu olduk ve Rabbimize şükrettik. Açılış öncesi Türkiye Adisababa Büyükelçiğinde TİKA, Maarif Vakfı ve Din Hizmetleri müşavirimizin de katıldığı istişare ve değerlendirme toplantısı yaptık"

Başkan Süleyman Erdemir, hem projenin gerçekleşmesine katkı sağlayanlara teşekkür etti. Erdemir "Hem de ziyaretin tüm masraflarını kendileri karşılayan, daha da önemlisi zaman ayırıp bu zorlu seyahate katılan heyetimize müteşekkiriz" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber