Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 08 Mayıs 2024 - 14:31 Yorum: 0

Eurovision’da şarkısını bileğindeki kefiye ile seslendirdi

Filistin asıllı İsveçli şarkıcı Eric Saade, dün gerçekleştirilen Eurovision Şarkı Yarışması’nın ilk yarı finalinde sahne alırken, "Popular" adlı şarkısını bileğindeki kefiye ile seslendirdi.İsveç’in Malmö kentinde düzenlenen Eurovision...

Eurovision’da şarkısını bileğindeki kefiye ile seslendirdi

Filistin asıllı İsveçli şarkıcı Eric Saade, dün gerçekleştirilen Eurovision Şarkı Yarışması’nın ilk yarı finalinde sahne alırken, "Popular" adlı şarkısını bileğindeki kefiye ile seslendirdi.
İsveç’in Malmö kentinde düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışması’nın ilk yarı finali dün görkemli bir törenle gerçekleştirildi. 11 Mayıs’ta yapılacak final için tek tek sahne alan sanatçılar ülkeleri adına kıyasıya bir mücadele verdi. Unutulmaz sahne şovlarının sergilendiği geceye Gazze desteği damga vurdu. Dün akşam gerçekleştirilen ilk yarı finalde Filistin asıllı İsveçli şarkıcı Eric Saade de sahne aldı. İsveç’i 2011 yılında gerçekleştirilen Eurovision’da temsil eden ve ülkesine üçüncülük getiren 33 yaşındaki Saade, yarışmada derece aldığı "Popular" adlı şarkısını bileğindeki kefiye ile seslendirdi.
Yarışmanın yapımcısı Ebba Adielsson konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Saade’nin yarışmaya katılımını bu şekilde kullanması üzücü" dedi. Yarışmayı organize eden Avrupa Yayın Birliğinden (EBU) bir sözcü de yaşananlardan "üzüntü" duyduğunu dile getirdi.

"Bunun siyasi bir sembol olarak adlandırılacağını bilmiyordum"
Filistin asıllı şarkıcı Saade ise kefiyeyi siyasi bir sembol olarak görenlerin "ırkçı" olduğunu ifade ederek, "Kefiyeyi, asla nereden geldiğimi unutmamak için küçük bir çocukken babamdan almıştım. Ama bunun siyasi bir sembol olarak adlandırılacağını bilmiyordum" dedi.
Yarışmanın yarın gerçekleştirilecek ikinci yarı final öncesinde ise 2003 yılında Eurovision’da birinciliği Türkiye’ye kazandıran Sertab Erener sahne alacak. İkinci yarı finalde 17 ülke finale kalmak için yarışacak.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber