Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yaşam 04 Temmuz 2023 - 11:49 Yorum: 0

Marmaris’te bayram tatili boyunca 3 bin 192 ton atık toplandı

Kurban Bayramı tatilinden yararlanmak isteyen on binlerce yerli turist Marmaris’e akın etti. Tatil boyunca zabıta, özel güvenlik personeli ve temizlik emekçileri yoğun mesai harcadı. 7/24 esasına göre çalışan işçiler 9 günlük sürede yaklaşı...

Marmaris’te bayram tatili boyunca 3 bin 192 ton atık toplandı

Kurban Bayramı tatilinden yararlanmak isteyen on binlerce yerli turist Marmaris’e akın etti. Tatil boyunca zabıta, özel güvenlik personeli ve temizlik emekçileri yoğun mesai harcadı. 7/24 esasına göre çalışan işçiler 9 günlük sürede yaklaşık 3 bin 200 ton çöp topladı.

Yerli nüfus ve daha önce gelen tatilcilere 9 günlük bayram tatilini Marmaris’te geçirmek isteyenler de eklenince ilçenin nüfusu yüzbinleri buldu. Bayram tatilinde yaklaşık 125 bin araç girişinin olduğu Marmaris’te daha önceki bayramlarda yaşanan görüntülerin yeniden oluşmaması için tedbirlerini günler öncesinden alan Marmaris Belediyesi adeta alarm seviyesine geçti. Normal şartlarda 1 ayda toplanılan çöp rakamına 9 günde ulaşıldı. Fen İşleri Müdürlüğü’nden 4, Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nden de 6 personel takviye alan Temizlik İşleri Müdürlüğü, toplamda 234 kişi ile 7/24 esasına göre çalıştı. Temizlik işleri personeli 9 günlük bayram tatilinde yaklaşık 3 bin 22 ton evsel atık topladı. 170 ton da karışık ambalaj atığı geri dönüşüme kazandırıldı. Bayram öncesi günlük 90-100 ton arasında atık toplanan ilçede bu rakam bayram tatilinde üç katına çıktı. 9 günlük süreçte günlük ortalama 355 ton evsel nitelikli atık topladı. Yani neredeyse bir ayda toplanan atık miktarına 9 günde ulaşıldı.

Bayram boyunca plajlar ile cadde ve sokaklarda çevreye duyarsız vatandaşların bıraktığı çöpleri toplayan belediye çalışanları ayrıca yol kenarlarını, dere ve kanalları, seyir tepelerini ve ormanlık alanları da temizledi. Yangın riskine karşı sürekli sahada olan ekipler bayram boyunca caddeler ve çocuk parklarındaki oyun grupları yıkanarak dezenfekte etti. Bunun yanı sıra Kapalı Çarşı, sahil boyu ve Sevgi Yolu gibi yoğun insan sirkülasyonunun yaşandığı noktalar da araç ile süpürüldü.

455 adet şikayet değerlendirildi
Zabıta ve özel güvenlik ekipleri halk plajları, parklar, yeşil alanlar, caddeler, sokak aralarında sürekli denetimlerde bulunarak yasak olmasına rağmen çadır kuranlara ve buralarda uyuyanlara müdahalede bulundu. 9 gün boyunca belediye santraline gelen 455 adet şikayet anında değerlendirilirken kaldırım veya yaya yoluna park etme, seyyar satıcılık, inşaat yasağına uymama gibi konularda 185 şikayete işlem yapıldı. Gece boyunca nöbette olan özel güvenlik görevlileri de özellikle halk plajlarında teyakkuzdaydı. Diğer kolluk kuvvetleriyle koordineli olarak çalışan ekipler taşkınlık gürültü yapanları uyarırken; plajda yatılmasına da izin vermedi.

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, Marmaris’te bayram süresince büyük bir sorun yaşanmadığını belirterek, “Misafir ve vatandaşlarımızın rahat bir bayram geçirmesi için elimizden geleni yaptık. Personelimiz gece gündüz ilçeyi temiz tutmak ve halkımızın huzur içinde bir bayram geçirmesi için canla başla çalıştı. Hepsine emekleri için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber