Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
22:25 TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Kurum: "Yeşil dönüşüm çalışmalarında en önemli...22:23 Taksici meslektaşını vurarak öldürmüştü, olay anına ilişkin kamera görüntüs...22:15 Galatasaray, Fenerbahçe maçı hazırlıklarına başladı22:13 Tavuk yüklü kamyon uçuruma devrildi, yüzlerce tavuk telef oldu: 1 yaralı22:12 Yahudi yerleşimciler Batı Şeria’da Gazze’ye gittiği gerekçesiyle gıda yüklü...22:11 Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: "Filistinliler özgürlüğün ne olduğunu bütün d...21:50 Slovakya Başbakanı Fico’ya saldırı anı ortaya çıktı21:45 Trabzonspor, Başakşehir maçı hazırlıklarına başladı21:43 Kütahya Tasarım Teknokent’in yeni binası açılışa hazır hale geldi21:35 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Cari dengelerimizi geçen yıldan bu yana n...21:33 Çatı onarımı yaparken yüksekten düşen şahıs hayatını kaybetti21:32 Emine Erdoğan, Nijerya’da temaslarda bulundu21:30 Kütahya’nın talepleri Kentsel Dönüşüm Başkan Yardımcısına iletildi21:27 Bisikletliler trafikte farkındalık için sessiz sürdü21:23 Fenerbahçe, Galatasaray derbisi hazırlıklarını sürdürdü21:16 Kuşadası’nda Engelliler Haftası için renkli kutlama21:12 Yangın tüpünden uyuşturucu çıktı: 2 gözaltı21:12 Putin: “Slovakya Başbakanı Robert Fico’nun hayatına kastedildiğini büyük bi...21:01 Bakan Fidan, Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Al Sani ile telefonda görü...21:01 Ezilmemek için eylem yaptılar
Sağlık 26 Eylül 2017 - 14:08 Yorum: 0

Ezbere prostat biyopsisi artık tarihe karışıyor

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve ERÜ Hastaneleri Başhekim Yardımcısı Doç.

Ezbere prostat biyopsisi artık tarihe karışıyor

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve ERÜ Hastaneleri Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Abdullah Demirtaş, hastane kliniklerinde de yeni cihazlarla uygulanmaya başlanan "akıllı biyopsi yöntemi" ile artık ezbere prostat biyopsisinin tarihe karıştığını söyledi.

25-29 Eylül Dünya Üroloji Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada bulunan Doç. Dr. Demirtaş, son yıllarda erkeklerde daha sık görülmeye başlanan prostat kanserinde hastalara daha konforlu tedavi sunacak yeni yöntemlerin geliştiğini belirtti.s Söz konusu tedavilerin Türkiye'de az sayıda merkezde yapılabildiğini kaydeden Doç. Dr. Demirtaş, Erciyes Üniversitesi Hastanesinde uygulanabilen ve "akılı biyopsi yöntemi" adı verilen tedaviye dair şu bilgileri verdi:

"Türkiye'de çok az merkezde bulunan ve ERÜ Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyonu Birimi tarafından desteklenen projeleri ile füzyon biyopsi (akıllı biyopsi) adı verilen prostata yönelik multiparametrik MR görüntülerini eş zamanlı olarak füzyon yaparak uygulanan akıllı biyopsiyi ERÜ Üroloji Kliniğimizde uygulamaktayız. Ezbere prostat piyopsisi artık tarihe karışmıştır. Bu imkâna Türkiye'nin her yerinden hastalar ulaşabilirler. Yine hastanemizde üroonkoloji konseyi ile tüm onkolojik hastalıklara multidisipliner yaklaşım ile çözüm üretmeye çalışmaktayız. Üroonkoloji konseyi olarak yıl içinde eğitim toplantıları düzenleyerek, hem kendi aramızda, hem de bölgedeki üroonkoloji ile ilgilenen hekimlerle ortak paylaşımda bulunmaktayız."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber