Atatürk Üniversitesi öğrencileri, "Farkında Ol, Fark Ettir: Sosyal Çürümeye Engel Ol" adlı projeleri kapsamında Oltu Mehmet Akif Ersoy İlkokulu’nda unutulmaz bir etkinlik düzenledi.Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Teknoloji Takım...
Atatürk Üniversitesi öğrencileri, "Farkında Ol, Fark Ettir: Sosyal Çürümeye Engel Ol" adlı projeleri kapsamında Oltu Mehmet Akif Ersoy İlkokulu’nda unutulmaz bir etkinlik düzenledi.
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Teknoloji Takımı (T3 Vakfı) ve Erzurum Bilim Merkezi’nin desteğiyle gerçekleşen etkinlikte, Atatürk Üniversitesi’nden 60 gönüllü öğrenci, Oltu’daki ilkokul öğrencilerine çeşitli eğitici ve eğlenceli aktiviteler sundu.
Proje, sosyal sorumluluk bilincini artırarak, çocuklara ve gençlere yönelik olumlu katkılarda bulunmayı hedefliyor. Atatürk Üniversitesi’nin sekiz farklı kulübünden 60 öğrenci, Oltu Mehmet Akif Ersoy İlkokulu’nda 20 sınıfta eğitim gören 530 öğrenciyle bir araya geldi. Etkinliklerde çocuklar, çanta boyama, robot yapma, kuşlara yem hazırlama gibi aktivitelerle keyifli bir gün geçirdi.
Etkinliklerden büyük mutluluk duyan öğrenciler, yapılan etkinliklerin ardından gönüllülerin tekrar gelmesini istediklerini belirttiler.
Projeye katkı sağlayan öğrenciler deneyimlerini paylaştı
Atatürk Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümü 3. sınıf öğrencisi Muhammet Emin Barutçu, projeyle ilgili olarak, “Bugün burada sekiz kulüp olarak ’Farkında Ol, Fark Ettir: Sosyal Çürümeye Engel Ol’ projesinin ana temasını oluşturduk. Bu projenin amacının, çocuklara gelecekte katkı sağlayacak bir ışık tutmak olduğunu düşünüyoruz. Burada öğrencilerimize faydalı olabildiysek ne mutlu bize” dedi.
Atatürk Üniversitesi Psikoloji bölümü 2. sınıf öğrencisi Çağla Dağlı ise, “Bugün Oltu Mehmet Akif Ersoy İlkokulu’na geldik. Bizi sıcak bir şekilde karşılayan okul müdürümüze ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz. Gerçekten çok güzel bir gün geçirdik, çocuklar çok eğlendi” şeklinde duygularını paylaştı.
Çocuklar etkinliklerden büyük keyif aldı
Mehmet Akif Ersoy İlkokulu 3/C sınıfı öğrencisi Hasan Cebeci, gönüllülerin etkinliklerini çok beğendiğini belirterek, “Bize çok eğlenceli şeyler yaptırdılar. Çanta boyama yaptık, robotlar yaptık, kuşlara yem hazırladık. Bir daha gelseler çok mutlu oluruz” dedi.
Okulun sınıf öğretmeni Zuhal Polat ise etkinlik hakkında, “Bugün Atatürk Üniversitesi’nin gönüllü öğrencilerini okulumuzda ağırladık. Çocuklarımızla birlikte çok güzel etkinlikler yaptık. Çocuklarımız gerçekten çok eğlendiler. Umarım tekrar gelirler. Katkı sağlayan tüm öğrencilere teşekkür ederim” diye konuştu.
Geleceğe ışık tutan bir adım
“Farkında Ol, Fark Ettir: Sosyal Çürümeye Engel Ol” projesi, çocuklara sosyal sorumluluk bilinci kazandırmayı ve toplumsal farkındalık oluşturmayı amaçlıyor. Bu tür projeler, gençlerin toplumlarına katkı sağlama konusunda bilinçlenmelerine imkan tanırken, aynı zamanda gönüllü öğrenciler için de unutulmaz bir deneyim sunuyor. Atatürk Üniversitesi öğrencilerinin Oltu’da gerçekleştirdiği bu etkinlik, sosyal sorumluluk bilincinin daha da güçlenmesine vesile oldu.

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Uşak İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmalar kapsamında, e-ihale yoluyla alınan 43 aracın kilometresini düşürerek satış yapmak suretiyle vatandaşları dolandırdığı belirlenen şüphelilere
Hiçbir öğretim elemanının bu süreçte geride kalmaması gerektiğini ifade eden Özvar, yapay zekâ araçlarının bugüne kadar çoğunlukla öğretim elemanlarının bireysel çabalarıyla öğrenildiğine işaret ederek bundan sonraki süreçte bu araçların sahip olduğu pota
Prof. Dr. Dalgar, tarımda yazılım, veri, robotlar ve otonom araçların kullanımını yaygınlaştırarak gençlere yeni bir üretim ve girişimcilik yolu açmayı hedeflediklerini belirtti. Kırsalda çiftçi ve yetiştiricilere verdikleri eğitimler sırasında gençlerin
Buca İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, aranan şahısların yakalanmasına yönelik çalışmalarda H.C.B. isimli kişinin saklandığı adresi tespit etti. Belirlenen adrese düzenlenen operasyonla yakalanan şahsın, başkasına ait banka veya kredi kartlarının izinsiz k
Konya İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü ekiplerince silah kaçakçılığının önlenmesine yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında araçlarda arama yapıldı. Aramalarda 163 ruhsatsız tabancanın yanı sıra birleştirildiğinde 99 tabanca daha oluşturabilecek pa
Siyonist haham Dov Lior’un cuma günü yayımladığı fetva, Batı Şeria’da zeytin hasadı döneminde Filistinlilerin topraklarına ve geçim kaynaklarına yönelik saldırıların yoğunlaştığı bir dönemde geldi. Lior, Filistinli çiftçilerin "güvenlik" gerekçesiyle topl
Bakan Çiftçi, kentteki programı kapsamında ilk olarak Batman Valiliğini ziyaret etti. Batman Valiliği binası önünde Vali Ekrem Canalp ve protokol üyeleri tarafından karşılanan Çiftçi'nin, ziyaretinin ardından bölge valilerinin katılımıyla "Terörsüz Türki
Türkiye'de 2025 yılında 488 bin 643 kişi iş bulmak, işe başlamak veya tayin nedeniyle başka bir şehre göç etti. İş kaynaklı göçün büyükşehirlerde yoğunlaşması dikkat çekerken, NEFA Gençlik ve Ticaret Platformu Kurucusu Mehmet Konuralp Yılmaz, gençlerin iş
Galatasaray A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Fenerbahçe A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Arca Çorum Fk
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Erzurumspor Fk
Kasimpaşa A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Göztepe A.ş.
Tümosan Konyaspor
Samsunspor A.ş.
Eyüpspor