Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Spor 14 Ekim 2013 - 13:02 Yorum: 0

Fatih Terim: Türkiye çifte bayrama hazır

A Milli Futbol Takımı, Kurban Bayramı'nın ilk gününde Hollanda maçını kazanıp, Bükreş'ten de istediği haber gelmesi durumunda grubu ikinci sırada tamamlayarak, play-off biletini alacak ve çifte bayram yaşayacak.

Fatih Terim: Türkiye çifte bayrama hazır

A Milli Futbol Takımı, Kurban Bayramı'nın ilk gününde Hollanda maçını kazanıp, Bükreş'ten de istediği haber gelmesi durumunda grubu ikinci sırada tamamlayarak, play-off biletini alacak ve çifte bayram yaşayacak.

A Milli Futbol Takımı, 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri D Grubu'ndaki 10. ve son maçında yarın İstanbul'da Hollanda

ile karşılaşacak.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda saat 21.00'de başlayacak önemli maçı Portekiz Futbol Federasyonu'ndan Olegario Benquerenca yönetecek. Müsabakanın yardımcı hakemliklerini Ricardo Jorge Ferreira Santos ile Joao Ferreira Dos Santos yapacak. Dördüncü hakem ise Carlos Miguel Taborda Xistra olacak.

Gruptaki diğer maçlarda Bükreş'te Romanya ile Estonya, Budapeşte'de de Macaristan ile Andorra karşı karşıya gelecek. Bütün maçlar aynı saatte başlayacak.

Türkiye çifte bayram yaşamak istiyor

A Milli Futbol Takımı, Kurban Bayramı'nın ilk gününe denk gelen yarınki zorlu Hollanda maçını kazanıp, Bükreş'ten de istediği haber gelmesi durumunda grubu ikinci sırada tamamlayarak, play-off biletini alacak ve çifte bayram yaşayacak.

Grupta oynadığı 9 maçta 16 puan toplayarak gol averajıyla Romanya'nın üstünde ikinci sırada yer alan millilerde tek hedef galibiyet.

Teknik direktör Fatih Terim yönetiminde oynadığı son 3 maçta Andorra, Romanya ve Estonya'yı yenerek, oldukça azalan grup ikinciliği umutlarını son maça taşımayı başaran ay-yıldızlı ekip, namağlup grup lideri Hollanda karşısında 3 puanı hedefleyecek.

Grupta Amsterdam'da yapılan maçı Hollanda 2-0 kazanmıştı.

Kulaklar Bükreş'te

Hollanda karşısında galibiyeti amaçlayan Türkiye'de, kulaklar ise Bükreş'te oynanacak Romanya-Estonya maçında olacak.

Brezilya biletini play-off'tan alabilmek için Türkiye ile birlikte son maçlar öncesi Romanya ve az da olsa Macaristan'ın matematiksel olarak iddiası bulunuyor.

Türkiye, son maçlar öncesi aynı puandaki Romanya'dan 4 gol averajla, Macaristan'dan ise 2 puan önde yer alıyor.

İkincilik için olasılık hesapları

Son maçlar öncesinde D Grubu’nda Türkiye ile Romanya'nın 16'şar, Macaristan'ın 14 puanı bulunuyor. Gol averajda Romanya'ya 4 gol üstünlük sağlayan Türkiye, ikinci sırada yer alıyor.

Grupta yarınki son maçlarda Türkiye, namağlup grup lideri Hollanda ile İstanbul'da  karşılaşırken, Romanya sahasında iddiasız Estonya'yı, Macaristan da puansız son sıradaki Andorra'yı ağırlayacak.

Türkiye, Hollanda'yı 1-0 ya da 2-1'lik sonuçlarla yenmesi halinde, Romanya Estonya'yı en az 5 gol farkla yenmek zorunda. Ay-yıldızlı ekip 2 farklı skorla kazanırsa Rumenlere  6 fark lazım.

Türk Milli Takımı Hollanda'ya yenilirse Romanya'ya beraberlik de yeterli olacak. Romanya ve Türkiye'nin son maçlarda berabere kalması durumunda ise gol averajı nedeniyle Türkiye play-off biletini alacak.

Hollanda'ya 8-1 yenilerek dördüncü sıraya gerileyen Macaristan'ın da son maçlarda matematiksel olarak ikincilik olasılığı var. Romanya ve Türkiye'nin mağlup olması halinde Macaristan, evinde Andorra'yı yenerse grup ikinciliğini elde edecek.

Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber