Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yaşam 01 Temmuz 2023 - 09:20 Yorum: 0

Kuzeyin Maldivleri Samsun, 13 mavi bayraklı plajı ile yazı kucaklıyor

SAMSUN (İHA) – 13 mavi bayraklı plaja sahip olan Samsun, Türkiye’de en çok mavi bayraklı plajı olan 6. il olurken, Karadeniz’de ise 1. sırada yer aldı.Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) verilerine göre Türkiye’de toplam 551 adet mavi...

Kuzeyin Maldivleri Samsun, 13 mavi bayraklı plajı ile yazı kucaklıyor

SAMSUN (İHA) – 13 mavi bayraklı plaja sahip olan Samsun, Türkiye’de en çok mavi bayraklı plajı olan 6. il olurken, Karadeniz’de ise 1. sırada yer aldı.
Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) verilerine göre Türkiye’de toplam 551 adet mavi bayraklı plaj bulunuyor. Türkiye mavi bayraklı plaj sayısında İspanya ve Yunanistan’ın ardından 3. sırada yer alıyor. Temiz ve güvenilir plaj anlamına gelen mavi bayraklı plaj sayısında Karadeniz’de 1. sırada yer alan Samsun, 13 mavi bayraklı plajı ile yerli ve yabancı turistleri bu yaz sezonunda sahillerinde ağırlamayı bekliyor.
551 mavi bayraklı plajı bulunan Türkiye’de en çok mavi bayraklı plaj 231 ile Antalya’da bulunuyor. Antalya’yı mavi bayraklı plaj sayısında 110 plaj ile Muğla, 63 plaj ile İzmir, 46 plaj ile Balıkesir, 35 plaj ile Aydın, 13 plaj ile de Samsun takip ediyor. Samsun Türkiye’de en çok mavi bayraklı plaja sahip olan 6. il olarak dikkat çekerken, Karadeniz’de ise 1. sıraya yerleşti. Mavi bayraklı plaj sayısında Samsun’u Çanakkale (12 plaj), Mersin (11 plaj), Kocaeli (9 plaj), Bartın (3 plaj), Bursa (2 plaj) (Düzce 1 plaj) , İstanbul (1 plaj), Ordu (2 plaj), Sakarya (1 plaj), Kırklareli (1 plaj) ve Van (1 plaj) takip etti.
Samsun’daki mavi bayraklı plajların 11’i Atakum, 2’si ise Terme ilçesinde yer alıyor. Samsun’daki mavi bayraklı plajlardan Palmiye Plajı, Golf Plajı, Omtel Plajı, Körfez Plajı, İnci Plajı, İncesu Plajı, Denizevleri Plajı, Dantel Plajı, Nazar Plajı, Denizkızı Plajı ve Gençlik Plajı Atakum ilçesinde; Miliç Çevre Eğitim Plajı ile Karavan Kampı Plajı ise Terme ilçesinde bulunuyor.
Ayrıca Türkiye karasularında Türk bandıralı 23 mavi bayraklı marina, 10 mavi bayraklı yat ve 14 mavi bayraklı turizm teknesi yer alıyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber