Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yaşam 01 Temmuz 2023 - 12:08 Yorum: 0

Van’da sahibi tarafından kırık ayağıyla terk edilen tay tedavi altına alındı

Van’ın İpekyolu ilçesinde ayağı kırıldıktan sonra sahibi tarafından terk edilen tay, tedavi altına alındı.Ayağı kırıldıktan sonra sahibi tarafından terk edilen tayı gören vatandaşlar, İpekyolu Belediyesi ekiplerine haber verdiler. Bölg...

Van’da sahibi tarafından kırık ayağıyla terk edilen tay tedavi altına alındı

Van’ın İpekyolu ilçesinde ayağı kırıldıktan sonra sahibi tarafından terk edilen tay, tedavi altına alındı.
Ayağı kırıldıktan sonra sahibi tarafından terk edilen tayı gören vatandaşlar, İpekyolu Belediyesi ekiplerine haber verdiler. Bölgeye giden ekipler, ayağı kırık vaziyette terk edilmiş tayı Van YYÜ Veteriner Fakültesi’ne getirdi. Tay, burada Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Prof. Dr. Lokman Aslan ve fakülte öğrencileri tarafından ameliyata alındı.

“Terk edilen ayağı kırılan tay tedavi altına alındı”
Gürpınar ilçesinde bir tayın araziye terk edildiğini ifade den merkez müdürü Prof. Dr. Lokman Aslan, “Vatandaşın ihbarı üzerine İpekyolu Belediyesi ekipleri bölgeye giderek ayağı kırık tayı bize getirdi. Görevimiz olmadığı halede hayvanı tedavi ederek ona bir yer oluşturduk. Van YYÜ Veteriner Fakültesi öğrencileri ile birlikte hayvan hastanesinde tedavisini yapıp tekrar sahiplendireceğiz yada merkezimizde hayatını devam ettirecek. Bu tay, ayağı kırıldığından dolayı hayvan sahibinin masrafından kaçtığı, yada atın ayağı kırıldığı zaman tam randımanlı çalışamayacağını bildiğinden dolayı terk ettiğini düşünüyorum. Biz tedavisini yaptık. Tayımız sağlığı şuan gayet iyi” dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber