Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında karşılaşacak olan Fenerbahçe ile Beşiktaş, tüm kulvarlarda 361. kez rakip olacak. İki takımın ezeli rekabetinde sarı-lacivertliler 135 kez galip gelirken, siyah-beyazlılar ise 128 defa kazandı.Trend...
Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında karşılaşacak olan Fenerbahçe ile Beşiktaş, tüm kulvarlarda 361. kez rakip olacak. İki takımın ezeli rekabetinde sarı-lacivertliler 135 kez galip gelirken, siyah-beyazlılar ise 128 defa kazandı.
Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında Fenerbahçe ile Beşiktaş, yarın saat 19.00’da Ülker Stadyumu’nda karşı karşıya gelecek. İki ekip bu derbi mücadelesiyle birlikte 361. kez rakip olacak. Geride kalan 360 müsabakada sarı-lacivertliler 135 kez kazanırken, siyah-beyazlılar ise 128 kez galip geldi. Bu ezeli rekabette 97 karşılaşma beraberlikle sonuçlandı. Fenerbahçe’nin 499 golüne, Beşiktaş 458 golle yanıt verdi. Ligde son 5 haftaya girilirken, sarı-lacivertliler oynadığı 31 müsabakada 23 galibiyet, 6 beraberlik, 2 mağlubiyetle 75 puanla 2. sırada bulunuyor. Siyah-beyazlılar ise 14 galibiyet, 10 beraberlik ve 7 mağlubiyetle 52 puan topladı ve 4. sırada yer alıyor. Kanarya, derbiden zaferle ayrılıp şampiyonluk yarışını sürdürmek, Kartal ise 3.’lük hedefini devam ettirmek istiyor.
Ligde 138. randevu
Fenerbahçe ile Beşiktaş, Süper Lig tarihinde 137 defa mücadele etti. Fenerbahçe, bu süreçte 49 kez sahadan galibiyetle ayrılırken, Beşiktaş da 43 defa 3 puanın sahibi oldu. 45 müsabaka ise beraberlikle sonuçlandı. Sezonun ilk yarısında Dolmabahçe’de oynanan derbiyi siyah-beyazlılar 1-0’lık skorla kazandı.
En farklı skorlar
Ezeli rakipler birbirlerine karşı en farklı skorları 7’şer golle aldı. 23 Mart 1941’deki özel karşılaşmada siyah-beyazlılar, mücadeleyi 7-1 kazandı. Fenerbahçe ise en farklı galibiyetini 6 Aralık 1958’de yine bir özel maçta 7-0’lık skorla aldı. Süper Lig’deki en farklı skorlar ise 6 Ocak 1990’da 5-1’lik sonuçla Beşiktaş lehine gerçekleşirken; Fenerbahçe de 7 Mart 1976 ve 7 Ekim 2012’de 3-0’lık sonuçlarla galip geldi.
Rekabetteki en gollü müsabaka 11 Ağustos 1974’te TSYD Kupası’nda yaşandı. Beşiktaş’ın 5-4 kazandığı mücadele en gollü maç olarak kayıtlara geçti. 19 Mayıs 1955’te oynanan Atatürk Kupası karşılaşması da 4-4 beraberlikle sonuçlandı.
Sarı-lacivertliler ligin en golcü takımı
Sarı-lacivertliler, ligde rakip filelere 80 gol göndererek ’en golcü takım’ ünvanını elinde bulunduruyor. Fenerbahçe oynadığı 31 maçın 28’inde gol atmayı başardı. Gol üretemediği son karşılaşma olan Samsunspor müsabakasının ardından çıktığı son 5 lig maçında rakip fileleri 17 kez havalandıran Fenerbahçe, 3.4 gol ortalaması yakaladı. Youssef En-Nesyri 16 golle takımının en golcü ismi konumunda yer alırken, Edin Dzeko 13 golle, Faslı forveti takip ediyor. Dusan Tadic, 11 gol, 11 asistle skor yükünü çeken oyuncular arasında bulunuyor. Jose Mourinho’nun öğrencileri ligde son maçında Gaziantep FK’yı 3-1 yendi.
Siyah-beyazlılar derbi karnesine güveniyor
Bu sezon inişli-çıkışlı performans gösteren Beşiktaş, derbilerde ise başarılı sonuçlar aldı. Siyah-beyazlılar, bu sezon ezeli rakipleriyle oynadığı maçlarda 3 galibiyet alırken, 1 de mağlubiyet yaşadı. Kartal, sezon başında TFF Süper Kupa’da Galatasaray’ı yenerken, ligin ilk yarısında deplasmanda oynadığı maçta rakibine boyun eğdi. Evinde Fenerbahçe ve Galatasaray ile oynadığı karşılaşmalarda ise 3 puanı hanesine yazdırdı. Dış sahada son olarak Göztepe’ye konuk olan Beşiktaş, bu sezon deplasmanda çıktığı 15 maçın 11’inde puan kaybı yaşadı.
Yasin Kol düdük çalacak
Kadıköy’de oynanacak derbide hakem Yasin Kol düdük çalacak. Kol’un yardımcılıklarını Abdullah Bora Özkara ile Bahtiyar Birinci yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Burak Pakkan olacak.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Afyonkarahisar’da Okul Sporları ‘Küçükler Kız-Erkek Basketbol Grup Müsabakaları’ 8 ilden 14 takımın katılımıyla başladı.Müsabakanın açılış seremonisi Prof. Dr. Veysel Eroğlu Spor Salonu’nda başladı. Organizasyona Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Burdur, E
Eskişehir’de motor sporları için antrenman sahası bulamadıkları için çevre illerdeki parkurlara gitmek zorunda kalan sporcular, yetkililerden sadece doğal bir etap ve çalışma alanı talep ediyor.Eskişehir’de motor sporlarına gönül veren profesyonel yarışçı
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor Kulübü sporcuları, geçen hafta mücadele ettikleri ulusal ve uluslararası organizasyonlarda farklı branşlarda dereceler elde etti.Mavi-beyazlı kulübün sporcuları tekvando, judo, güreş, voleybol, karate ve okçuluk bra
Eskişehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Çamlıca Kemal Unakıtan Spor Salonu, geleceğin taekwondocularına ev sahipliği yapmaya devam ediyor.Gençlerin fiziksel ve zihinsel gelişimine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen taekwondo an
28-29 Mart 2026 tarihlerinde Ankara Eryaman TOHM Atletizm Pisti’nde düzenlenen Artun Talay U14 Atmalar Türkiye Kupası’nda Kayserili sporcular önemli başarılara imza attı.Artun Talay U14 Atmalar Türkiye Kupası’nda 2013 doğumlu kızlar kategorisinde mücadele
Bingöl’ün Kiğı ilçesinde düzenlenen masa tenisi turnuvası, Kaymakam Hüseyin Çamkerten’in ilk servisi atmasıyla başladı.Kiğı İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından düzenlenen masa tenisi turnuvası başladı. Turnuvaya katılan Kaymakam Hüseyin Çamkerten, i
13. Uluslararası Türkiye Açık Taekwondo Turnuvası’nın (Türkiye Open 2026) yedinci gününde Türk sporcular, 1 altın, 2 gümüş ve 2 bronz madalya olmak üzere toplam 5 madalya elde etti.Türkiye Taekwondo Federasyonu tarafından düzenlenen 13. Uluslararası Türki
Bursaspor, Mardin 1969 Spor maçı öncesi hazırlıklarına başladı.Bursaspor, Nesine 2. Lig Kırmızı Grup 31. haftasında sahasında oynayacağı Mardin 1969 Spor karşılaşmasının hazırlıklarına başladı. Özlüce İbrahim Yazıcı Tesisleri’nde gerçekleştirilen antrenma
Muğla'da 34 düzensiz göçmen yakalandı
Denetimden kaçan motosiklet sürücüsüne 52 bin lira ceza
03Kayseri'de hafif ticari araçla otomobil çarpıştı: 1 ölü, 3 yaralı
04Fransa'da liselerde eğitime ara verildi
05Öğrencilere Yurt Başvurusu Duyurusu: Son Gün 9 Ekim
06Yeşilyurt’ta 50 Yıllık Çile Sona Eriyor: Kadiruşağı Mahallesi’ne İki Yeni Kemer Köprü!
07Malatya’da "Frida Kahlo: Yalnız Kadın" Tiyatro Oyunu Sahnelenemedi
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Galatasaray A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Arca Çorum Fk
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Erzurumspor Fk
Tümosan Konyaspor
Samsunspor A.ş.
Göztepe A.ş.
Eyüpspor