MENÜ

Ferrero sürdürülebilir fındık için kaydettiği güçlü ilerlemeyi ve yeni dönem hedeflerini açıkladı

Ferrero, 2024-2026 dönemi için yeni Fındık Bildirgesi ve Eylem Planı’nı açıkladı.Ferrero, tarım işçileri ile ailelerinin çalışma ve yaşam koşullarının iyileştirilmesi, tedarik zincirinde izlenebilirliğin sağlanması ve rejeneratif tarım...

Yayınlanma: 30 Temmuz 2024 11:20 Güncelleme: 31 Ağustos 2025 05:10
Ferrero sürdürülebilir fındık için kaydettiği güçlü ilerlemeyi ve yeni dönem hedeflerini açıkladı

Ferrero, 2024-2026 dönemi için yeni Fındık Bildirgesi ve Eylem Planı’nı açıkladı.
Ferrero, tarım işçileri ile ailelerinin çalışma ve yaşam koşullarının iyileştirilmesi, tedarik zincirinde izlenebilirliğin sağlanması ve rejeneratif tarımın teşvik edilmesi için yeni yol haritasını Yeni Fındık Bildirgesi ve Eylem Planı ile ortaya koydu.
Çocukların eğitim hakkına erişimine ve güvenli bir çevrede mutlu büyümesine imkan sağlayarak, çocuk işçiliğinin ortadan kaldırılması için çok paydaşlı bir yaklaşımla çalışmalar yürüten Ferrero, bu kapsamda Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) ile süregelen iş birliğini üç yıl daha uzattı. Ferrero, ürünlerinin kalbinde yer alan fındığın etik, şeffaf ve sürdürülebilir tedarik zinciri için de çalışmalarına devam ediyor. Ferrero’nun 2021 yılında uygulamaya koyduğu ilk Fındık Bildirgesi, ‘insan hakları ve sosyal uygulamalar’, ‘çevrenin korunması ve sürdürülebilirlik’ ve ‘tedarikçi şeffaflığı’ olmak üzere üç yapı taşında net taahhütler belirleyerek, sektörde tedarik zinciri uygulamalarına yön veren bir standart belirlemişti.
Her yıl Fındık İlerleme Raporu yayınlayan Ferrero’nun 2023 raporunda, şirketin ilk Fındık Bildirgesi’nde yer alan taahhütlere ilişkin kaydettiği ilerleme paylaşıldı. İlerleme Raporu’na göre, fındığın bahçe seviyesinde izlenebilirliği yüzde 90’ı aştı. Tedarikçilerin yüzde 100’ü Ferrero’nun Tedarikçi Kodu’nu kabul etti. Sürdürülebilir Fındık Üretimi Kılavuzu ile 21 binden fazla fındık üreticisine ulaşıldı. Ferrero’nun Fındık Bildirgesi’ni yayınlamasından bu yana geçen üç yılda, Ferrero’nun kurduğu ortaklıklar aracılığıyla yaklaşık 18 bin çocuğa erişildi.

"Ferrero olarak her zaman daha iyisini elde etmeyi hedefliyoruz"
Ferrero Fındık Şirketi Küresel CEO’su Marco Botta, yaptığı açıklamada “Ferrero olarak her zaman daha iyisini elde etmeyi hedefliyoruz. 2021’de yayınladığımız ilk Fındık Bildirgesi ile güçlü bir altyapı kurduk. Geçen üç yılda kaydettiğimiz ilerlemenin üzerine daha güçlü hedefler koyarak yeni Fındık Bildirgesi’ni açıkladık. Fındık tedarik zincirinin uçtan uca izlenebilir ve sürdürülebilir olmasına, sektörün herkes için adil ve duyarlı olmasına katkıda bulunma gayretiyle çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Ferrero’nun toplam fındık tedarikinin yüzde 90’ından fazlası yetiştirildikleri bahçelere kadar izlenebiliyor
Ferrero, Fındık Bildirgesi’nin uygulamaya konmasından bu yana her yıl Fındık İlerleme Raporu’nu yayınlayarak, taahhütlerini yerine getirme yolunda kaydettiği ilerlemeyi paylaşıyor. Son yayınlanan rapor, Bildirge’nin üç yapı taşında da önemli bir ilerleme kaydedildiğini gösteriyor. Ferrero Fındık Bildirgesi’nin uygulamaya konmasından bu yana geçen üç yılda, 1163 bahçe Ferrero Tarımsal Üretim Standardı’na göre denetlendi. Son üç yılda Ferrero’nun kurduğu ortaklıklar aracılığıyla yaklaşık 18 bin çocuğa erişildi. Ferrero’nun tarım çiftliklerinde rejeneratif tarım ilkelerinin entegre edildiği dört Çiftlik Yönetim Planı uygulamaya kondu. Sürdürülebilir Fındık Üretimi Kılavuzu aracılığıyla bugüne kadar dünya genelinde 21 binden fazla çiftçiye ulaşıldı. Ferrero’nun toplam fındık tedarikinin yüzde 90’ından fazlası yetiştirildikleri bahçelere kadar izlenebiliyor. Ferrero’nun tedarikçilerin yüzde 100’ü Ferrero’nun Tedarikçi Kodu’nu kabul etti.

2024-2026 Dönemi için yeni yol haritası belirlendi
Ferrero’nun Fındık Bildirgesi ve Eylem Planı, şirketin taahhütlerini yerine getirmek üzere attığı adımları ve birlikte çalışacağı iş ortaklarını üç yapı taşıyla ortaya koyuyor. Ferrero’nun Fındık Bildirgesi ve Eylem Planı, 2024 ve 2026 yılları arasındaki dönemde şu taahhütlerde bulunuyor:
"İnsan Hakları ve Sosyal Uygulamalar: Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) ile ortaklığın oynadığı kilit rol: Ferrero, fındık tedarik zincirinde adil ve güvenli çalışma koşullarının daha da gelişmesi için kararlılıkla çalışmaya devam etme hedefiyle, ILO ile yürüttüğü stratejik ortaklığın süresini uzattı. Program, tedarikçilerin, üreticilerin ve işgücü aracılarının sorumlu işe alım, adil ücretler ve adil çalışma saatleri konularında eğitilmesini içeriyor. Bu yeni yol haritası aynı zamanda sağlık ve güvenliğin yanı sıra barınma koşullarının iyileştirilmesine de odaklanıyor.
Çevrenin Korunması: Rejeneratif tarım ilkelerinin uygulamaya konması: Yeni eylem planı, rejeneratif tarım ilkelerini ve bu iyi uygulamaların Ferrero’nun tedarik zincirinde yer alan üreticilerle paylaşılmasını teşvik ediyor.
Tedarikçi Şeffaflığı: Yüksek düzeyde olan izlenebilirliğin daha da artırılması: Ferrero, yüzde 90’ı aşan bahçe seviyesindeki fındık izlenebilirliğini daha da artıracak. Ferrero ayrıca Ferrero Değerli Tarım Üretim Standardı ve Kılavuzu’nu Ferrero Fındık Şirketi’nin web sitesinde yayınlayacak.

KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Yorumlar (0)

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!

Bir Yorum Bırakın

Güvenlik Kodu

Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.

Merkez Bankasının rezervleri 162,2 milyar dolara geriledi

Merkez Bankasının rezervleri 162,2 milyar dolara geriledi

TCMB, haftalık para ve banka istatistiklerini yayımladı. Verilere göre, 23 Ekim itibarıyla Merkez Bankasının brüt döviz rezervleri, 3 milyar 103 milyon dolarlık düşüşle 59 milyar 45 milyon dolara geriledi. Söz konusu rezervler, 16 Ekim haftasında 62 milya

Ekim ayı enflasyonu yarın açıklanacak: Kira zam oranları netleşecek

Ekim ayı enflasyonu yarın açıklanacak: Kira zam oranları netleşecek

TÜİK, tüketici fiyat endeksi (TÜFE) ile yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE) verilerini 3 Kasım Salı günü saat 10.00'da kamuoyuyla paylaşacak. Açıklanacak rakamlar, fiyat artışlarının seyrine ilişkin önemli göstergeler sunarken kiracıların kasım ayında

Bot ve mont satışları için esnafın gözü soğuk havalarda

Bot ve mont satışları için esnafın gözü soğuk havalarda

İLKHA muhabirine konuşan giyim ve ayakkabı esnafı, kış sezonuna yönelik hazırlıklarını, ürün çeşitlerini, fiyat değişimlerini ve sezon beklentilerini değerlendirdi. Giyim esnafı, mont, kaban, kazak ve kışlık pantolon gibi ürünleri erkenden müşterilerin hi

Akaryakıtta tarihi eşik: Motorin tekrar 100 lirayı aştı!

Akaryakıtta tarihi eşik: Motorin tekrar 100 lirayı aştı!

Akaryakıt fiyatlarında yaşanan yeni artış dalgası, gece yarısından itibaren pompa fiyatlarına yansıdı. ÖTV kaynaklı düzenleme doğrultusunda benzinin litre fiyatına 4 lira 15 kuruş, motorinin litre fiyatına ise 3 lira 60 kuruş zam yapıldı. Yapılan zammın a

Ticaret Bakanlığından 9 ayda 11,7 milyar TL'lik ek tahakkuk ve ceza kararı

Ticaret Bakanlığından 9 ayda 11,7 milyar TL'lik ek tahakkuk ve ceza kararı

Bakanlıktan yapılan açıklamada, dış ticaret işlemlerinde vergi kayıp ve kaçağının önlenmesi, gümrük mevzuatına uygunluğun sağlanması ve dürüst ticaret yapan firmaların haklarının korunması amacıyla kontrollerin sürdürüldüğü belirtildi. Ticaret Araştırmala

Eskişehir'de 10 bin 670 ürün denetlendi: 619 bin 788 lira idari para cezası

Eskişehir'de 10 bin 670 ürün denetlendi: 619 bin 788 lira idari para cezası

Ticaret İl Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, ekim ayında kent merkezi ve ilçelerde gerçekleştirilen denetimlerde, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında 208 firmada 10 bin 360 ürün kontrol edildi. Haksız fiyat artışları da denetl

Dolar 50 lira sınırına dayandı

Dolar 50 lira sınırına dayandı

Dolar kuru, 30 Ekim Cuma günü 50 lira sınırına yakın seyrini sürdürdü. Güne 49,8834 liradan başlayan dolar, işlemler sırasında 49,9540 liraya kadar yükseldi. Kur, sabah saatlerinde 49,9472 lira seviyesinden alıcı buldu. Küresel piyasalarda dolar endeksi g

Eskişehir'de gıda işletmelerine denetim: 1 milyon 187 bin lira para cezası

Eskişehir'de gıda işletmelerine denetim: 1 milyon 187 bin lira para cezası

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, tüketici sağlığının korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanması amacıyla Ekim 2026 döneminde yürütülen denetim çalışmalarının sonuçlarını açıkladı. Aylık denetim raporuna göre, kent genelinde risk esaslı 1136 gıda

Malatya Namaz Vakitleri

Yükleniyor...

00:00:00

İmsak 05:29
Güneş 06:52
Öğle 12:15
İkindi 15:04
Akşam 17:29
Yatsı 18:47

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
25
Amed Sporti̇f Faali̇yetler Amed Sporti̇f Faali̇yetler
23
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
22
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
20
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
19
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
16
Arca Çorum Fk Arca Çorum Fk
16
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
16
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
15
İstanbul Başakşehi̇r Fk İstanbul Başakşehi̇r Fk
14
Erzurumspor Fk Erzurumspor Fk
14
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
12
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
11
Gençlerbi̇rli̇ği̇ Gençlerbi̇rli̇ği̇
11
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
8
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
8
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
4
Eyüpspor Eyüpspor
3