Fethiye’de üç kişiyi öldürdüğü, iki kişiyi de yaraladığı iddiasıyla yargılanan 15 Temmuz gazisi Özcan Aybey’in davasında tanıklar gördüklerini anlattı. Sanık Aybey, 36 kiloya düştüğünü belirterek ev hapsi talep etti.Muğla’nın Feth...
Fethiye’de üç kişiyi öldürdüğü, iki kişiyi de yaraladığı iddiasıyla yargılanan 15 Temmuz gazisi Özcan Aybey’in davasında tanıklar gördüklerini anlattı. Sanık Aybey, 36 kiloya düştüğünü belirterek ev hapsi talep etti.
Muğla’nın Fethiye ilçesi, Kayaköy Mahallesi’nde 15 Temmuz gazisi Özcan Aybey’in, kayınpederi Şükrü Aysu, kayınvalidesi Adile Aysu ve Muhammet Akbaba’yı öldürdüğü, iki kişiyi de yaraladığı iddiasıyla yargılandığı davanın duruşması Fethiye 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.
Duruşmaya sanık Özcan Aybey, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Duruşmada, sanığın eski eşi ve aynı zamanda hayatını kaybeden Şükrü ve Adile Aysu’nun kızı N.A. ile, öldürülen Muhammet Akbaba’nın eşi Ü.A. ve kızı H.A. da hazır bulundu.
"Tanıklar olayı anlattı"
Tanıklardan F.A., olay günü Özcan Aybey’in sabah saatlerinde elinde silahla kendi evine geldiğini belirterek, "Eşi ve çocuğu o gece bizde kalmıştı. Özcan, eşini sordu. Silahı görünce korkup evde olmadığını söyledik. Ardından olay yerinden ayrıldı. Kısa bir süre sonra 4-5 el silah sesi duydum" dedi.
Komşulardan H.A. ise, "Silah sesleriyle uyandım. Pencereden baktığımda Adile Aysu’yu gördüm. ‘Tamam oğlum, tamam’ dediği sırada bir silah sesi daha geldi ve yere düştü. Ancak ateş eden kişiyi göremedim" diye konuştu.
Olay yerine yakın oturan G.A. da, "Muhammet Akbaba vurulmuş halde bizim evin önüne geldi. ‘Abla kanımı durdur’ dedi. 5 dakika içinde önümüzde hayatını kaybetti" ifadelerini kullandı.
"Sanıktan savunma ve ev hapsi talebi"
Hakkında "canavarca hisle kasten öldürme" suçundan üç kez ağırlaştırılmış müebbet ve "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan iki kez 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Özcan Aybey, duruşmaya SEGBİS aracılığıyla katıldı.
Tanık ifadelerindeki aleyhine olan beyanları reddederek, "Cezaevinde sağlığım giderek bozuldu, 36 kiloya kadar düştüm. Sağlık durumumla ilgili adli tıp raporlarım çıkacak. Bu nedenle ev hapsi talep ediyorum" dedi.
Tutukluluk halinin devamına karar verildi
Mağdur avukatları, sanığın suçtan kurtulmak amacıyla somut delillere dayanmayan beyanlarda bulunduğunu savunarak, Aybey’in ifadelerine itiraz etti. Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Siirt’in Eruh ilçesinde 11 yaşındaki çocuk, ayağını çapa makinasına kaptırması sonucu ağır yaralandı.Edinilen bilgilere göre, Eruh ilçesi Bilgili köyünde 11 yaşındaki Demhat B., ayağını çapa makinasına kaptırdı. Vatandaşlarının ihbarı üzerine olay yerine
Gazze Şeridi’nde İsrail saldırıları nedeniyle Şifa Hastanesi’nin avlusuna toplu şekilde defnedilen 98 kişinin cenazesi, kimlik tespiti için mezardan çıkarıldı.Gazze Şeridi’nde İsrail saldırıları nedeniyle toplu şekilde defnedilen cenazeler, kimlik tespiti
Japonya’nın Aomori eyaleti açıklarında meydana gelen depremin büyüklüğü 7.2’den 7.6’ya revize edildi.
Japonya’nın Aomori eyaleti açıklarında 7.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Bolu Kartalkaya’daki Grand Kartal Otel’de 78 kişinin hayatını kaybettiği, 137 kişinin de yaralandığı yangına ilişkin davada, mahkeme heyeti gerekçeli kararını açıkladı. Kararda, sanıkların "yangın güvenliği eksikliklerini bilerek giderme yükümlülüğünü yer
Elazığ Belediyesi, "Belediyede iş" vaadiyle dolandırıcılık yapan şebekeye karşı vatandaşları uyardı.Elazığ Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, "Son günlerde belediye bünyesinde işe yerleştirme noktasında aracılık yapma vaadiyle vatandaşlarımızdan pa
Kars’ta hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 kişi jandarma ekiplerince yakalandı.Kars İl Jandarma Komutanlığı’nca, aranan kişilerin yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalar sürüyor. Jandarma ekipleri, hakkında "Sayı ve Nitelik Bakımından Vahim Ola
Brezilya’nın Sao Paulo kentinde bulunan Mario de Andrade Kütüphanesi’ne giren silahlı soyguncular, Fransız sanatçı Henri Matisse’ye ait 8, Brezilyalı Candido Portinari’ye ait 5 sanat eserini çalarak kayıplara karıştı.Brezilya’nın Sao Paulo kentindeki Mari
Ankara’da uyuşturucu operasyonu: 4 kilogram esrar ele geçirildi
Kaynarca Mahallesinde Park Halindeki Araç Alevlere Teslim Oldu
03Engelsiz Yaşam Merkezi’nden kaçan engelli genç her yerde aranıyor
04Futbol dünyasında ’bahis oynama’ iddiasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında Mert Hakan Yandaş çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklandı.
05Aynı otoparktaki 5 otomobilin lastiğini kestiler
06Malatyalı Genç Doktor Kaza Kurbanı
07Şanlıurfa’da 1 kişinin yaralandığı silahlı saldırıya ilişkin 4 gözaltı
Yükleniyor...
00:00:00
Galatasaray A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Göztepe A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Samsunspor A.ş.
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kocaeli̇spor
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Corendon Alanyaspor
Tümosan Konyaspor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Hesap.com Antalyaspor
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Kasimpaşa A.ş.
İkas Eyüpspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük