Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
08:39 Kaymakam Özçelik, Ballı köyünde düzenlenen programa katıldı08:29 Bayburt Ortaokulu Halk Oyunları ekibi Türkiye üçüncüsü oldu08:29 Annesini ayı yiyen ve ölmekten gazeteci tarafından kurtarılan keçi yavrusu...08:29 Erzincan’da anne ayı ve yavruları karlı arazide dolaşırken görüntülendi07:16 Bandırma’da şiddetli rüzgar ve dolu yağışı etkili oldu06:06 Bartın’da kafa kafaya çarpışan araçlar savruldu: 5 yaralı04:43 Bursa’da eğlence merkezinde silahlı kavga: 1 yaralı04:30 Baraj göletlinde kaybolan adamın cansız bedenine 17 gün sonra ulaşıldı04:02 Kadıköy’de bir apartmanın otoparkında bulunan araç alev topuna döndü03:24 Polislere destek için polis merkezine akın ettiler02:51 Vali Varol, 2 polisin şehit olduğu polis merkezinde incelemelerde bulundu02:01 Zonguldaklı iş adamları ’Best of Zonguldak Birlik Beraberlik Gecesi’nde bir...01:26 Ardahan’da pompalı tüfekle çevreye rastgele ateş açan şahıs etkisiz hale ge...01:24 Üç aracın karıştığı kazada ortalık savaş alanına döndü: 3 yaralı01:00 Burdur’da kavşağa kontrolsüz giren aracın çarptığı otomobil takla attı: 2 y...00:22 Yenice’de otomobil traktöre çarptı; 2 kişi yaralı23:53 İsrail’de polisten esir yakınlarına sert müdahale23:43 Türkiye Sigorta Türkiye Basketbol Ligi: MSK: 66 - Gölbaşı Belediyesi TED An...23:42 Esenler’de yol kenarında erkek cesedi bulundu23:40 İzmir’de Tarihi Kemeraltı Çarşısı’ndaki büyük yangın kontrol altında
Sağlık 22 Mayıs 2020 - 14:23 Yorum: 0

FibroGenesis, fibroblast hücre tedavisini uyguladığı kovid-19 buluşunu açıkladı

FibroGenesis, kovid-19'a benzer akciğer iltihaplanmasının hayvan modelinde Pneumo Blast ürününün önemli etkinliğe sahip olduğunu açıkladı.

FibroGenesis, fibroblast hücre tedavisini uyguladığı kovid-19 buluşunu açıkladı

FibroGenesis, kovid-19'a benzer akciğer iltihaplanmasının hayvan modelinde Pneumo Blast ürününün önemli etkinliğe sahip olduğunu açıkladı.

ABD'li ilaç firması Fibro Genesis, kovid-19'a benzer akciğer iltihaplanmasının hayvan modelinde PneumoBlast ürününün önemli etkinliğe sahip olduğunu açıkladı. Yapılan açıklamaya göre; fare bağışıklık sistemi, hiper-aktivasyon moduna girecek şekilde uyarılarak kovid-19'a benzer semptomlar elde edilmiştir. Kovid-19 simülasyonu sağlandığında PneumoBlast uygulaması, akciğerde sıvı birikmesinde önemli seviyede azalma sağlamıştır. Ayrıca, inflamatuar hücre infiltrasyonunda azalma ve kovid-19 hastalarında düşük sağkalımla ilişkili olan interleukin-6 (IL-6) gibi kimyasal medyatörlerin baskılandığı gözlenmiştir.

FibroGenesis Başkanı ve CEO'su Pete O'Heeron, bu pozitif sonucun ve akciğerlerdeki sıvı birikmesini önemli seviyelerde düşürebilmenin heyecan verici olduğunu belirterek, "Kök hücrelerle kıyaslandığında fibroblastlar daha sağlamdır ve güçlü bir hücre kaynağıdır. Bu veriler aynı zamanda PneumoBlast ürününün hem inflamasyonun ve sıvı birikmesinin bastırılmasında, hem de kovid-19 virüsünün akciğerlerde sebep olduğu hasarın giderilmesinde etkin olduğunu göstermiştir. Şimdiye kadar elde ettiğimiz en iyi sonuç" dedi.

Firmanın Bilim Direktörü Dr. Tom Ichim ise şöyle konuştu: "Bu birincil veriler, oldukça ikna edicidir ve derhal klinik deneylerle test edilmelidir. Yaptığımız çalışmalar, PneumoBlast tedavisinin test edilen tüm parametreler açısından BMSC'lerden çok daha iyi performans gösterdiğini ortaya koymuştur. Umut verici etkinlik verileri ve mevcut insan güvenliği verileri göz önünde bulundurulduğunda yeni ürününün kovid-19 kaynaklı akciğer hastalığı yaşayan hastalar için yeni bir umut kaynağı olacağına inanıyorum."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber