Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
22:50 İsrail ordusu, Gazze Şeridi’ndeki Refah kentinin doğusuna hava saldırısı ba...22:49 Samsunspor’dan gözaltına alınan taraftarları için açıklama22:48 TFF 3. Lig Play-Off: 52 Orduspor FK: 1 - Ayvalıkgücü Belediyespor: 122:47 Fenerbahçe son 2 deplasmanda 4 puan bıraktı22:33 Beton mikserinin içinde sıkışan sürücüyü itfaiye ekipleri kurtardı22:30 Tekirdağ’da yolcu minibüsü otomobille çarpıştı: 3 yaralı22:25 Avcılar’da inşaat çalışması sırasında vinç devrildi, facianın eşiğinden dön...22:22 TFF 3. Lig: Anadolu Üniversitesi: 1 - Efeler 09 Spor Futbol Kulübü: 222:21 Çin Devlet Başkanı Xi: “Gazze’de kapsamlı ve sürdürülebilir bir ateşkesin d...22:19 Çin Devlet Başkanı Xi, Paris’te Macron ve von der Leyen ile bir araya geldi22:18 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı El Burhan ile görüşt...22:17 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hamas Siyasi Büro Başkanı Heniye ile görüştü22:16 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan öğretmen atamaları ile ilgili açıklama22:12 Trendyol Süper Lig: Antalyaspor: 1 - Pendikspor: 2 (Maç sonucu)22:08 Trendyol Süper Lig: Konyaspor: 0 - Fenerbahçe: 0 (Maç sonucu)22:08 Trendyol Süper Lig: Konyaspor: 0 - Fenerbahçe: 0 (Maç sonucu)22:03 Avcılar’da direksiyon başında kalp krizi ölüm getirdi22:03 Avcılar’da direksiyon başında kalp krizi ölüm getirdi22:01 Elindeki kurusıkı tabanca ateş alınca yaralandı22:01 Elindeki kurusıkı tabanca ateş alınca yaralandı
Güncel 26 Kasım 2014 - 11:18 Yorum: 0

Fındık yerine yetiştirdikleri organik kivi yüzlerini güldürdü

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde, 10 yıl önce fındığa alternatif olarak başlayan organik kivi yetiştiriciliği kapsamında 95 dönüm alanda yılda 150 ton üretim yapılıyor- İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yılmaz:- "Organik kiviler büyük şehirlerdeki pazar

Fındık yerine yetiştirdikleri organik kivi yüzlerini güldürdü

ZONGULDAK (AA) - CEM SÜRMENELİ - Zonguldak'ın Alaplı İlçesinde, 10 yıl önce Avrupa Birliği Destekli Organik Tarım Kursu doğrultusunda fındığa alternatif olarak başlayan organik kivi yetiştiriciliği kapsamında 95 dönüm alanda yılda 150 ton üretim yapılıyor.

Fındıkta verimin düşük olduğu yıllarda üreticiyi destekleyici ürün özelliği gösteren kivinin Karadeniz'de yaygınlaştırmasını yönelik verilen desteklerden faydalanan Alaplılı üreticilerin organik ürünleri yoğun talep görüyor.

İlçede 20 çiftinin 95 dönüm arazide yetiştirdiği organik kivilerin üretiminin arttırılmasına yönelik  Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından çiftçilere destekler veriliyor.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Rafet Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Karadeniz Bölgesi'nde fındığa alternatif olarak düşünülen organik kivi yetiştiriciliğinin hızla yayıldığını söyledi.

İlçede 10 yıl önce 1 dönümde başlayan organik kivi yetiştiriciliğinin 95 dönüme yayıldığını vurgulayan Yılmaz, "Çiftçilerimiz fındık ağaçlarını sökerek kiviye yöneldi. Şu anda yılda 150 ton meyve alınıyor. Organik kiviler büyük şehirlerdeki  pazarlara, manavlara ve pastahanelere pazarlanıyor. Bölgemizdeki iklim ve hava şartları organik kivi üretmemizi çok uygun, talep de çok fazla" diye konuştu. 

Üreticilerden Recep Çimen de 1,5 dönümlük bahçesine 65  kivi ağacı diktiğini, damla sulama sistemiyle yılda 3 ton kivi topladığını vurguladı.

Talebi karşılamakta zorlandıklarını anlatan Çimen, bahçesini büyütmeyi planladığını, meyvelerin kilogramını ortalama 5 liradan sattığını kaydetti.

ETİKETLER: organik kivi , fındık
Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber